Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΥ ΚΑΙ ΟΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΣΔΕ
       Νέο δυσβάσταχτο χαράτσι καλούνται να πληρώσουν  οι μικρομεσαίοι  αγρότες στην επιχείρηση «ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» με κύριους μετόχους την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, την ΠΑΣΕΓΕΣ και  τις Ενώσεις, μετά το δώρο που  έκανε το υπουργείο και  ο ΟΠΕΚΕΠΕ προς τη συγκεκριμένη εταιρεία αφού υποτίθεται πως ανέλαβε με διαγωνισμό τη συμπλήρωση  για τις δηλώσεις  του ΟΣΔΕ και την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων για την επταετία στέλνοντας έτσι στα χέρια της ΠΕΙΡΑΙΩΣ χιλιάδες «πελάτες»,  πετώντας βέβαια και ένα ξεροκόμματο στην ΕΝΩΣΗ, παρόλο που η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι δωρεάν αφού πληρώνεται από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.  Δεν φτάνει που όλα αυτά τα χρόνια μας κρατούσαν, παράνομα,   χρήματα για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων, αφού για την τριετία 2011-2013 η ΠΑΣΕΓΕΣ  έβαλε στις τσέπες της 105 εκατομμύρια ευρώ από το κρατικό προϋπολογισμό , έρχονται τώρα με τις ευλογίες της κυβέρνησης να τριπλασιάσουν σε πολλές των περιπτώσεων  τις εισφορές των αγροτών και κτηνοτρόφων
για το ΟΣΔΕ και όλα αυτά  σε μια εποχή που οι ενισχύσεις είναι πετσοκομένες ,  που το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί κατακόρυφα (πετρέλαιο ,σπόροι, λιπάσματα, ΔΕΗ, φάρμακα), που ο ΕΛΓΑ και ο ΟΓΑ αυξάνουν ακόμα περισσότερο τις εισφορές, γι΄ αυτό άλλωστε και χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι είναι ανασφάλιστοι και που ακόμα δεν έχει μπεί σε εφαρμογή η άγρια φορολογία που ήδη  έχουν αποφασίσει με 13% από το πρώτο ευρώ.
Και δεν είναι μόνο ότι ο αγρότης καλείται να ξαναπληρώσει την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων αλλά εκβιάζεται να εξουσιοδοτεί την ιδιωτική επιχείρηση για να μπαίνει στον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του και να αφαιρεί τα χρήματα των ενισχύσεων όταν χρωστάει στον ΕΛΓΑ, στην Εφορία ή σε δάνεια !
Θα αποφασίζει δηλαδή μια ιδιωτική επιχείρηση ποιες ανάγκες του θα καλύπτει ο αγρότης και ποιες όχι. Του αφαιρούν το δικαίωμα να ιεραρχήσει ο ίδιος το πώς θα ζήσει, το αν θα ξανακαλλιεργήσει, πότε και ποια χαράτσια θα πληρώσει ή θα αφήσει για αργότερα.
Μπροστά σε αυτή τη λαίλαπα  δύο δρόμοι ανοίγονται μπροστά μας
-          ή υποταγή και μοιρολατρία περιμένοντας τον  θάνατό  μας  
-          ή οργάνωση και ξεσηκωμός διεκδικώντας να μείνουμε στα χωριά και στα χωράφια μας, να παράγουμε φθηνά και ποιοτικά προϊόντα για τον λαό μας και να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια εμείς και οι οικογένειες μας.

Απαιτούμε άμεσα :
Ø  να σταματήσουν οι διαδικασίες και οι αιτήσεις για το ΟΣΔΕ, να επιστραφούν τα χρήματα σε όσους πλήρωσαν και την διαδικασία να αναλάβει το υπουργείο με τον αντίστοιχο κρατικό φορέα που είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς καμιά επιβάρυνση για την τσέπη της φτωχομεσαίας αγροτιάς.
Ø  Να σταματήσει ο ωμός εκβιασμός μας για την απόσπαση εξουσιοδότησης  παρέμβασης στους τραπεζικούς λογαριασμούς μας και αφαίρεσης των ενισχύσεών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: