Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Σκακιστικός Αγώνας Επίδειξης (Σιμουλτανέ) Δίστομο - Εκδηλώσεις Μνήμης 2014



Ο Πολιτισμικός Σύλλογος Διστόμου και το σκακιστικό του τμήμα διοργάνωσε αγώνες Σιμουλτανέ στις 01-06-2014 στο Δημαρχείο Διστόμου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης για τα 70 χρόνια από τη «Σφαγή στο Δίστομο», όπου ο πρωταθλητής Ελλάδας Νικολαΐδης Ιωάννης «Γκραν Μετρ» έδωσε αγώνα επίδειξης εναντίον 47 σκακιστών, μικρών και μεγάλων.
Ο αγώνας κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών για περίπου δυόμιση ώρες, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται 47-0 υπέρ του «Μεγάλου Μετρ».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ





Ο Σκακιστικός Αγώνας Επίδειξης (Σιμουλτανέ) με 47 εναντίον ενός (!) ήταν η δεύτερη από την σειρά εκδηλώσεων που οργανώνουν για την 70η επέτειο της Σφαγής των 218 κάτοικων του  Διστόμου από τους Ναζί το 1944 ο Δήμος Διστόμου, Αράχοβας, Αντίκυρας και φορείς του της Μαρτυρικής κωμόπολης.
Οι εκδηλώσεις έχουν τον γενικό τίτλο Μνήμη ,Πένθος, Ελπίδα και ξεκίνησαν την Κυριακή με τον Δρόμο Θυσίας από το Μνημείο στον Καρακόλιθο μέχρι την Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (11.200 μ.) με δεκάδες συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα αλλά και τον μικρό Δρόμο Θυσίας από το Μαυσωλείο μέχρι την Πάνω Πλατεία, για τους παρα πολλούς μικρούς μαθητές  (1.100 μ.) 
Ο Πολιτισμικός Σύλλογος Διστόμου και το Σκακιστικό  Τμήμα του πήρε την σκυτάλη την επομένη, και για άλλη μια φορά διοργάνωσε αγώνες Σιμουλτανέ  στο Δημαρχείο Διστόμου με την συμμετοχή μικρών και μεγάλων παικτών. 
Οι μικροί παίκτες  ξεκίνησαν την ''προθέρμανση'' στήνοντας μεγάλα πιόνια-παιχνίδια εξοικείωσης στο προαύλιο χώρο του Δημαρχείου και του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού  για ενημέρωση του κοινού.

Νίκησε και τους 47 ο Πρωταθλητής Ελλάδας!

Ο αγώνας έγινε στην μεγάλη αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου όπου ο Πρωταθλητής Ελλάδας Νικολαΐδης Ιωάννης «Γκραν Μετρ» έδωσε αγώνα επίδειξης εναντίον 47 σκακιστών, μικρών και μεγάλων!
            Ο αγώνας κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών για περίπου δυόμιση ώρες, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται 47-0 υπέρ του «Μεγάλου Μετρ»!





Δεν υπάρχουν σχόλια: