Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΤΑ ΛΑÏΚΟΤΡΟΠΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ - ''ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ'' 30-5-2014



NEO CD
«Τα λαϊκότροπα» του Μίκη Θεοδωράκη ερμηνεύει ο Πασχάλης Τόνιος
Δημιουργίες του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη επανακυκλοφορούν. Διαχρονικοί στίχοι και ήχοι, ανεπηρέαστοι από τον χρόνο, με το πέρασμα του οποίου δεν έπαψαν να «αγγίζουν» τον αποδέκτη τους. Τραγούδια που αγαπήθηκαν  τόσο από αυτούς που μεγάλωσαν μαζί τους όσο και από τις επόμενες γενιές συγκεντρώθηκαν σε ένα δίσκο, που φέρει ένα βαρυσήμαντο φορτίο.
Δώδεκα λαϊκά τραγούδια, από τα οποία το καθένα είναι και μια ιστορία, ερμηνεύτηκαν  πρώτα από τον  Στέλιο Καζαντζίδη και το Γρηγόρη Μπιθικώτση.  Στην επανεκτέλεσή τους ακούμε αυτά τα μουσικά διαμάντια από τη φωνή του Πασχάλη Τόνιου, που τα προσεγγίζει με σεβασμό δίνοντας συνάμα μια πιο φρέσκια άποψη.

Ο Πασχάλης Τόνιος, ερμηνευτής και συνθέτης, έχει τιμήσει την ελληνική μουσική ποικιλοτρόπως και το πράττει ξανά με αυτή την συνεργασία. Γνωρίζει σχεδόν όλο το έργο του Μίκη, το οποίο έχει ερμηνεύσει εντός και εκτός Ελλάδος. Ο Πασχάλης Τόνιος έχει θητεύσει «ΤΑ ΛΑΪΚΟΤΡΟΠΑ» το 1990 στο «Περιβόλι του ουρανού» δίπλα στον Μεγάλο Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον οποίο είχε σαν πατέρα του και είναι αυτός που τον γνώρισε στον Μίκη. Τη δεκαετία του ’90 ξεκίνησε και η συνεργασία του με την Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», η οποία κορυφώνεται τώρα με την  κυκλοφορία του CD.
 Ο ίδιος ο Πασχάλης Τόνιος δηλώνει: «Ένα από τα μεγάλα μου όνειρα πραγματοποιήθηκε. Ευχαριστώ τον Μίκη Θεοδωράκη δύο φορές, μία που υπάρχει ως φάρος πολιτισμού και ως πνευματικός μας πατέρας εμπνέοντας μας και μια για την συγκεκριμένη συνεργασία .Το έχω  πει πολλές φορές ότι ο Μίκης είναι η ίδια  η Ελλάδα, μια ζωντανή ιστορία, ο Πολιτισμός της και εμείς τα παιδιά του.. Ελπίζω άξια!»
Τα λαϊκά του Μίκη Θεοδωράκη συναντήθηκαν και βρήκαν τη θέση τους σε ένα άλμπουμ, που κρύβει ένα μέρος της ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού. Το CD «Τα λαϊκότροπα» του Μίκη Θεοδωράκη, που  ερμηνεύει ο Πασχάλης Τόνιος, κυκλοφορεί από την ΖΕΥΞΙΣ.
Το CD παρουσιάζεται στη Μουσική Σκηνή ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ την Παρασκευή  30 Μαΐου με την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και προσκεκλημένους τους: Γρηγόρη Βαλτινό, Καλλιόπη Βέττα, Ηρώ , Στέλιο Μάινα και Ελένη Πέτα

Ώρα 22:00.

 https://www.youtube.com/watch?v=FqFcepU8TCg

Δεν υπάρχουν σχόλια: