Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ανακοινωση σύσκεψης 4-6-2014 από τους συνταξιούχους Βοιωτίας


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ  ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ,  ΙΚΑ,  ΟΑΕΕ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι, ο θόρυβος των εκλογών απέσπασε την προσοχή μας απ’ την επερχόμενη καταιγίδα που απειλεί τα ήδη κουτσουρεμένα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.
Σ’ αυτό βοήθησε και το ότι, τα λεγόμενα μεγάλα κόμματα, άφησαν έξω απ’ την εκλογική αντιπαράθεση τα θέματά μας αφού οι θέσεις τους δεν διαφέρουν στην ουσία και βρίσκονται σε πλήρη συμφωνία με τις κατευθύνσεις της ΕΕ.
Ενθαρρυμένη απ’ την σιωπηρή στάση της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση επισπεύδει την προγραμματισμένη για την 1-1-2015 περικοπή στις επικουρικές συντάξεις, κατά ένα εξάμηνο.

Έτσι αυτές θα εφαρμοστούν από την 1-7-2014 και ετοιμάζεται νέο νομοσχέδιο με περικοπές στις συντάξεις και στις παροχές υγείας μέχρι τέλους του χρόνου.
Υπενθυμίζουμε ότι οι επερχόμενες περικοπές θα προκύψουν απ’ τον νέο τρόπο υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων και από το 70% του συντάξιμου μισθού θα μειωθούν στο 60% με σκοπό να φτάσουν στο 48% τα επόμενα πέντε χρόνια.
Στην γωνία περιμένουν και οι ιδιωτικές ασφαλιστικές να αναλάβουν τα επαγγελματικά ταμεία αντικαθιστώντας τα επικουρικά.
Οι παροχές υγείας θα υποστούν περαιτέρω υποβάθμιση. Σε συνδυασμό με την μείωση των εργοδοτικών εισφορών που ψηφίστηκε, την μείωση των εργαζόμενων λόγω ανεργίας και την επιπλέον αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης , τα ταμεία θα υποστούν νέες ζημιές που θα φέρουν αντίστοιχες μειώσεις των παροχών σύνταξης και υγείας.
Αυτός ο δρόμος πρέπει να ανακοπεί τώρα, πριν είναι αργά.
Κι αυτό απαιτεί συστράτευση όλων των συνταξιούχων κάθε κλάδου. Δυναμώνοντας τα σωματεία μας και συμμαχώντας με τους εργαζόμενους και άνεργους μπορούμε να εμποδίσουμε αυτή την πορεία. Να σταθούμε απέναντι στις απαιτήσεις της ΕΕ για φτηνή και προσωρινή απασχόληση που μετατρέπει τον εργαζόμενο σε σκλάβο και τον συνταξιούχο σε επαίτη βοήθειας.
Στο πλαίσιο αυτό, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις πανελλαδικά και τοπικά, συντονίζουμε τις κινήσεις μας. Προετοιμάζουμε τις επόμενες δραστηριότητες με συσκέψεις οργανώνοντας την κεντρική μας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα στις 19 Ιουνίου, στην Πλατεία Κλαυθμώνος με πορεία στο μέγαρο Μαξίμου.
Στην Λιβαδειά, την Τετάρτη 4 Ιουνίου. Στις 10.30 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, θα γίνει κοινή σύσκεψη των συνταξιουχικών σωματείων της Στερεάς Ελλάδας και αντιπροσωπίας από την Ομοσπονδίες Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα.
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να παραβρεθούν και να συμμετάσχουν στην σύσκεψη.
Λιβαδειά 30-5-2014
τα ΔΣ
των συνεργαζόμενων
Συνταξιουχικών Συλλόγων
Δημοσίου - ΙΚΑ – ΟΑΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: