Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014

Δωρεάν ρεύμα στους βιομήχανους! Χαράτσια στο λαό!

Πηγή/Αναδημοσίευση: Madatoforos.com

Ακόμα μια χαριστική ρύθμιση στους βιομηχάνους της χώρας έκανε η κυβέρνηση (υπάλληλος του κεφαλαίου και των ξένων συμφερόντων) μειώνοντας κι άλλο (ακόμα ένα 20%) την τιμή του βιομηχανικού ρεύματος, την ώρα που για τα λαϊκά νοικοκυριά έγινε πανάκριβο, τόσο που αδυνατούν να το πληρώσουν και αυτήν τη στιγμή, 450.000 διακοπές ηλεκτροδότησης είναι καταγεγγραμμένες!!!
Με μια απόφαση πρόκληση η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, όπου το κράτος (τυπικά) έχει το 51% αποφάσισε να μειώσει κι άλλο (20%) το ρεύμα των ηλεκτροβόρων βιομηχανιών, που έτσι κι αλλιώς αγοράζουν κάτω του κόστους, 43ευρώ ανά MWH, 36,6 για την Αλουμίνιον της Ελλάδας, όταν για τη ΔΕΗ το κόστος ανέρχεται στα 50 ευρώ ανά MWH και στους οικιακούς καταναλωτές κοστίζει από 80 έως 100 ευρώ ανά MWH!

Να τονίσουμε ότι, οι βιομηχανίες μεγάλης κατανάλωσης Ηλεκτρικού Ρεύματος (ηλεκτροβόρες) όπως είναι η ΑτΕ του Μυτιληναίου, τα διυλιστήρια του Λάτση κ.α, έχουν δικές τους μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (αυτοπαραγωγοί) και οι οποίες, έγιναν με χρήματα του Ελληνικού Λαού (από φανερές και συγκαλυμμένες επιχορηγήσεις). Αλλά, προτιμούν να μην τις λειτουργούν εφόσον πληρώνονται για ψυχρή εφεδρεία (ΑΔΙ) 90.000 ευρώ ανά εγκατεστημένη MWH (ποσό με το οποίο μπορούν να πληρώνουν όλες τις υποχρεώσεις τους, να κάνουν απόσβεση και να έχουν και κέρδος!) και όταν τις λειτουργούν και δίνουν ρεύμα στο “σύστημα”, πληρώνονται με τεράστια ποσά (από 80 έως 150 ευρώ τη MWH) και ταυτόχρονα οι ίδιοι αγοράζουν ρεύμα από τη ΔΕΗ κάτω από 40 ευρώ τη MWH!!!
Από την ώρα που ψηφίστηκαν οι πρώτοι νόμοι για την “απελευθέρωση ενέργειας” (που δήθεν θα μείωναν τις τιμές λόγω ανταγωνισμού) απαγορεύτηκε στη ΔΕΗ να κατασκευάσει καινούργιες μονάδες, το ρεύμα στους οικιακούς καταναλωτές αυξήθηκε κατά 110%, και οι βιομήχανοι της αρπαχτής “βούτηξαν” από τη ΔΕΗ και τον Ελληνικό Λαό, πάνω από δέκα δις Ευρώ χωρίς να προσφέρουν τίποτα απολύτως στην Ενέργεια και στην Εθνική Οικονομία.
Οι θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού, που προτείνουν ιδιωτικοποιήσεις και “λιγότερο κράτος” όταν πρόκειται για κοινωνικές δαπάνες, νομοθετούν αλλεπάλληλες κρατικές ρυθμίσεις για να σιγουρέψουν και να αυγατύνουν τα κέρδη τους οι ίδιοι και μια χούφτα κεφαλαιοκράτες, εις βάρος πάντα του Ελληνικού Λαού και του Δημόσιου Συμφέροντος. Έτσι μετά την Οριακή Τιμή Συστήματος όπου μπορούσαν να μπαίνουν στο σύστημα ηλεκτροδότησης με όποια τιμή αυτοί κοστολογούσαν τη MWH, ήρθε ο Μηχανισμός ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους, η Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Αποδοτικότητας (ΣΗΘΥΑ) απ όπου, επιδοτούνται απ ευθείας από τον καταναλωτή μέσω ΕΤΜΕΑΡ, για παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αυτοί που παράγουν Ρεύμα από Φυσικό Αέριο, που ως γνωστόν εκπέμπει Διοξείδιο του Άνθρακα, αλλά και χωρίς να παράγουν ούτε μια ΚWH μέσα από τις Άδειες Διαθεσιμότητας Ισχύος…
Αυτοί, που δήθεν τώρα κόπτονται για τις θέσεις εργασίας στη Βιομηχανία, είναι αυτοί οι ίδιοι, που με πρόσχημα το έλλειμμα και το χρέος έκαναν την πιο βίαιη και αιματηρή ανακατανομή εισοδήματος από τους εργαζόμενους και τον Λαό προς το κεφάλαιο και τους αεριτζήδες, αδιαφορώντας για τη δημιουργία 1.750.000 εκ. ανέργων, 3.500.000 εκ. ανασφάλιστων και πολιτών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, 6.000 χιλ. αυτοκτονιών και χιλιάδων συμπατριωτών μας που τρέφονται από τα σκουπίδια και ταυτόχρονα “έβγαλαν στο σφυρί” ολόκληρο το Δημόσιο Πλούτο της χώρας.
Στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ η κυβέρνηση, ως βασικός μέτοχος, δρομολόγησε και οδηγεί τη ΔΕΗ στο μαρασμό και τον “θάνατο”. Είχαν προηγηθεί κινήσεις “σκληρού εκβιασμού” από το μπλοκ των βιομηχάνων, καθώς για μήνες βρισκόταν στην επικαιρότητα το ενεργειακό “κόστος” των κρατικοδίαιτων ιδιωτών ενώ, παράλληλα η στοχευμένη αρθογραφία κατασυκοφάντησης της ΔΕΗ ήταν το πρόσχημα να “σώσουμε” τις άλλες βιομηχανίες καταδικάζοντας την και θυσιάζοντας την ως άλλη “Ιφιγένεια”! Ήταν μια προμελετημένη και προειλημμένη απόφαση… Οι νέες “έκτακτες” μειώσεις των βιομηχανικών τιμολογίων, θα είναι για δύο χρόνια, τεράστια ζημιά για τη ΔΕΗ η οποία, θα ξεπερνά τα 280 εκατ. €.
Για την καταστροφική και εγκληματική απόφαση εις βάρος της ΔΕΗ που αποφάσισαν η Μνημονιακή Συγκυβέρνηση και η ΡΑΕ, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλεί τη Διοίκηση του κ. Αρθούρου Ζερβού να πάρει καθαρή – ξεκάθαρη – θέση και να τοποθετηθεί Δημόσια εάν είναι υπέρ της προστασίας των συμφερόντων της ΔΕΗ ή όχι. Κύριε Ζερβέ, η σιωπή είναι συμμετοχή και συνενοχή στο έγκλημα που διαπράττεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: