Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Συγκλονιστική η Ημερίδα που υλοποιήθηκε στο Δίστομο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε στο Δίστομο την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014, η ημερίδα με τίτλο: «Ταυτότητα, Ετερότητα, Μνήμη, Θεωρία και Πράξη στην Εκπαίδευση», που διοργάνωσαν η Διεύθυνση Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, μέσω του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων και το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων της Διεύθυνσης Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας.
Την ημερίδα τίμησε με την εμβληματική του παρουσία ο κ. Αργύρης Σφουντούρης, του οποίου η δράση είναι ταυτισμένη με τον αγώνα της μνήμης ενάντια στη λήθη και το φασισμό.
Την εκδήλωση, στην αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου Διστόμου, άνοιξε ο κ. Ε. Μαϊστρέλης,

Σχολικός Σύμβουλος των Φιλολόγων της Βοιωτίας, ως εκπρόσωπος του Περ. Δ/ντη Εκ/σης Στερεάς Ελλάδας και στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό η κα Κίνια, Δημ. Σύμβουλος κι εκπρόσωπος του Δημάρχου Διστόμου- Αράχωβας- Αντίκυρας, ο κ. Λ. Παπαλάμπρος, Δ/ντης του 2ου Λυκείου Λιβαδειάς και αναπληρωτής Δ/ντης της ΔΔΕ Βοιωτίας, ο κος Α. Αλεξανδράτος, Γ.Γ. της Ένωσης Σχολικών Συμβούλων Ελλάδας, ο π. Απ. Σταυρόπουλος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας και ο κ. Γ. Θεοχάρης, Δ/ντής έκδοσης του λογοτεχνικού περιοδικού Εμβόλιμον και συγγραφέας του βιβλίου «Δίστομο - 10 Ιουνίου 1944 το ολοκαύτωμα».
Οι εισηγητές της ημερίδας και τα θέματα που ανέπτυξαν: Μπενετάτος Σ., «Ταυτότητα & Ετερότητα στην κλασσική σκέψη», Αντωνοπούλου Γ.,  «Η δημιουργία της ταυτότητας: Υπάρχω γιατί υπάρχεις», Ζέτα Παπανδρέου, «Δίστομο: οι έννοιες του "εαυτού" και του "άλλου" στη συλλογική μνήμη ενός τόπου», Άννα Ντιντή,  «Ταυτότητα, Ετερότητα, Μνήμη: Θεωρία και Πράξη στην Εκπαίδευση», Βάσω Καρανάσου,  «ΕΜΕΙΣ-ΟΙ ΑΛΛΟΙ: Μια σχολική απόπειρα ανίχνευσης του Εαυτού μας και του Άλλου στο παρόν και το παρελθόν», Γιάννης Ηλίας, «Ενεργός Πολίτης ή αμήχανος θεατής; Ανακαλύπτω τις ρίζες μου κατανοώ του Άλλους», Εκπαιδευτικοί του Δ. Σχολείου και Νηπιαγωγείου Διστόμου, «Σχέδια εργασίας στην Π.Ε. για τη Διαφορετικότητα, Ρατσισμό & Μνήμη».
Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον τις ενδιαφέρουσες ομιλίες και τις καινοτόμες δράσεις που παρουσιάστηκαν από τους εκπαιδευτικούς. Συγκλονιστική ήταν η παρουσίαση του υλικού για το μουσείο των εκπαιδευτικών του Δ.Σ και του Νηπιαγωγείου Διστόμου, που κέρδισε τις εντυπώσεις και συγκίνησε το ακροατήριο.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΩΝ ΔΔΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Διεύθυνσης Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: