Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Διακομματική επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις ζητά ο Γλέζος

Πηγή/Αναδημοσίευση: Το ποντίκι

Την σύσταση της διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, που έχει αποφασίσει η Βουλή τον Μάρτιο του 2012, ζητά ο Μανώλης Γλέζος με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Β. Μεϊμαράκη.
 «Οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν χρέος να διεκδικήσουν όσα η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα», αναφέρει ο Μ. Γλέζος και συνεχίζει «στις 20 και 28 Μαρτίου 2012 συνεδρίασαν από κοινού οι Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων, Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων με θέμα τις γερμανικές οφειλές.
 «Τα μέλη των παραπάνω Επιτροπών που συμμετείχαν στη συνεδρίαση συμφώνησαν ως προς την ανάγκη σύστασης Επιτροπής με αντικείμενο τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα».

 «Καθώς πλησιάζουν ήδη δύο χρόνια που συζητείται η ανάγκη σύστασης της διακομματικής αυτής Επιτροπής, αλλά τίποτα δε γίνεται, αναμένω τη δική σας άμεση παρέμβαση ώστε να προχωρήσει στην υλοποίησή του το δίκαιο αυτό εθνικό ζήτημα», σημειώνει ο Μ. Γλέζος καλώντας τον Πρόεδρο της Βουλής να κάνει χρήση του δικαιώματος που του δίνει ο Κανονισμός της Βουλής και να υποβάλει πρόταση σύστασης Επιτροπής για τη μελέτη ζητημάτων εθνικού ενδιαφέροντος.
Ολόκληρη η επιστολή του Μανώλη Γλέζου

 «Αγαπητέ Ευάγγελε Μεϊμαράκη,

Στις 20 και 28 Μαρτίου 2012 συνεδρίασαν από κοινού οι Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων, Εθνικής 'Άμυνας, και Εξωτερικών Υποθέσεων με θέμα τις γερμανικές οφειλές. Τα μέλη των παραπάνω Επιτροπών που συμμετείχαν στη συνεδρίαση συμφώνησαν ως προς την ανάγκη σύστασης Επιτροπής με αντικείμενο τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Την άποψη αυτή συμμερίζονται πολλοί ακόμα συνάδελφοι Βουλευτές, ανάμεσα στους οποίους και μέλη της κυβερνώσας παράταξης, όπως ο Προκόπης Παυλόπουλος και η Σοφία Βούλτεψη, οι οποίοι ενώπιον του Σώματος έχουν υποστηρίξει αυτή τους τη θέση. Επίσης, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, σας έχει ζητήσει με επιστολή του τη σύσταση διακομματικής Επιτροπής.

Είναι πολλές οι φορές που δημοσίως, είτε από το βήμα της Βουλής, είτε με άρθρα, με βιβλία μου ή με ομιλίες, αλλά και κατ' ιδίαν σε εσάς τον ίδιο, έχω εκφράσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άποψή μου ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν χρέος να διεκδικήσουν όσα η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα. Επιπλέον, στις 24 Απριλίου 2013 κατά τη συζήτηση επερώτησης που είχαμε καταθέσει από κοινού με Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση αποδέχτηκε ότι πρέπει να διεκδικήσει τις εν λόγω οφειλές, παράλληλα δε απ΄ όλα τα κόμματα εκφράστηκε η ανάγκη σύστασης διακομματικής Επιτροπής.

Είμαι βέβαιος ότι και εσείς αντιλαμβάνεστε την αναγκαιότητα ύπαρξης αυτής της Επιτροπής και ότι θα κάνετε χρήση του δικαιώματος που σας δίνει ο κανονισμός της Βουλής, σύμφωνα με το άρθρο 44, να υποβάλετε πρόταση σύστασης Επιτροπής για τη μελέτη ζητημάτων εθνικού ενδιαφέροντος.

Καθώς πλησιάζουν ήδη δύο χρόνια που συζητείται η ανάγκη σύστασης της διακομματικής αυτής Επιτροπής, αλλά τίποτα δε γίνεται, αναμένω τη δική σας άμεση παρέμβαση ώστε να προχωρήσει στην υλοποίησή του το δίκαιο αυτό εθνικό ζήτημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: