Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Χρυσή Αυγή: κοροιδεύοντας τον έλληνα εργάτη

 
Αναδημοσίευση: Kar.org.gr
 
Όλοι θα έχετε δει την αφίσα ελλήνων εθνικιστών με λεζάντα “κάθε ξένος εργάτης ένας έλληνας άνεργος”. Τη συγκεκριμένη αφίσα χρησιμοποιεί επίσημα η χρυσή αυγή αλλά και οι περιφεριακες οργανώσεις της όπως ο μαύρος κρίνος και τα ΑΜΕ.  Η αφίσα αυτή έχει μέχρι και δική της σελίδα στο facebook. 
Αυτό που βλέπει αλλα δε γνωρίζει ο έλληνας εργάτης είναι ότι η εικόνα που έχει μπροστά του δεν ανήκει σε κάποιο έλληνα εργάτη αλλά… σε ξένο. Και μάλιστα δεν ανήκει σε κάποιον τυχαίο ξένο εργάτη, αλλά στον ξένο εργάτη που οι έλληνες εθνικιστές νιώθουν δικό τους, πιο δικό τους από τον κάθε έλληνα εργάτη… η εικονα ανήκει στον γερμανό εργάτη της Χιτλερικής περιόδου.
Ο πίνακας είναι του ναζιστή ζωγράφου Georg Sluyterman von Langeweyde, που φιλοτέχνησε έργα για τον Φύρερ και τη “Αιώνια Γερμανία”. Εγινε διάσημος μέσα απο τα έντυπα των ναζί, ενώ πολέμησε και στο πλευρό του αγαπημένου του Αδόλφου.
Οταν λοιπόν οι νεοναζί σας λένε “δουλειά στον έλληνα εργάτη” να ξέρετε ότι στο μυαλό τους δεν έχουν τίποτα το Ελληνικό και αν νομίζετε ότι ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, ψάξτε πόσες φορές ρώτησε η χρυσή αυγή στη βουλή για τους εργάτες και πόσες για τους εφοπλιστές. Ρωτήστε τι μισθούς έδωσαν τα χρυσαυγίτικα γραφεία ευρέσεως εργασίας τις λίγες μέρες που έμειναν ανοιχτά. Αναρωτηθείτε πόσο συμφέρει τους εργάτες να αντιμετωπίζονται όχι ως τάξη (η τάξη που παράγει το σύνολο του πλούτου) αλλά ως φυλή, μέλος της ίδιας φυλής με τα αφεντικά.
Ελληνες και ξένοι εργάτες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Εχουν μπροστά τους κοινούς αγώνες για να αντιμετωπίσουν την εκμετάλευση απο τα κάθε λογής αφεντικά.
Πηγη:http://kosmoi.blogspot.gr/2014/02/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: