Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Τρεις θεατρικές παραστάσεις για την φετινή χρονιά ετοιμάζει το θεατρικό εργαστήρι Διστόμου "Θεατροφρένεια".

Είτε προτιμάς την κωμωδία είτε το δράμα, φέτος δεν θα μείνεις παραπονεμένος.
Το θεατρικό εργαστήρι Διστόμου με συστηματική δουλειά, θεατρική αγωγή, υπηρετώντας το θέατρο και τον πολιτισμό, ετοιμάζει τρία θεατρικά έργα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων και θα τα  παρουσιάζει την  φετινή χρονιά στην περιοχή μας και σε όλη την Ελλάδα.

Τα έργα που θα παρουσιάσει είναι:
  • "Υπάρχει και φιλότιμο", μια διαχρονική κωμωδία που έγραψαν οι Αλέκος Σακελλάριος -Χρήστος Γιαννακόπουλος. Το όνομα του πρωταγωνιστικού ρόλου «Μαυρογυαλούρος» έχει γίνει μέρος της πολιτικής ορολογίας στην Ελλάδα, μια ιδιωτική επίσκεψη ενός υπουργού σε ένα χωριουδάκι της ελληνικής επαρχίας σε συνδυασμό με ένα τροχαίο ατύχημα γίνονται η αιτία να αποκαλυφθούν οι απάτες των συνεργατών του.
  • "Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα" του Ρουμάνου συγγραφέα Ματέι Βισνιέκ, ένα έργο πραγματικά γοητευτικό, που καταφέρνει να συμπυκνώσει την τραγωδία των Βαλκανίων σε μερικές σελίδες. Μια τραγωδία που θα μπορούσε να τοποθετηθεί οπουδήποτε, σε κάθε μέρος του κόσμου όπου όλα τα όπλα, για διάφορες αιτίες, δεν σταματούν ποτέ. Η φρίκη με αρκετές δόσεις χιούμορ. Ένα χιούμορ ουσιαστικό και καταλυτικό, που αναδεικνύει τον παραλογισμό των αιτιών που προκαλούν τη φρίκη. 
  • "Κοινός λόγος" δραματοποιημένο αφήγημα της Έλλης Παπαδημητρίου, μαρτυρίες γυναικών, οι οποίες καλύπτουν χρονικά το διάστημα πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή και μέχρι τον Εμφύλιο, όπως και τα κατοπινά δύσκολα χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: