Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

Φεβρουάριος 1994 – 2014 : 20 χρόνια από την ομόφωνη αναγνώριση από τη Βουλή των Ελλήνων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Μικρασιατικού ΠόντουΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Εκπ/κών Δ.Ε. Βοιωτίας

Ανακοίνωση

Φεβρουάριος 1994 – 2014 : 20 χρόνια
από την ομόφωνη αναγνώριση από τη Βουλή των Ελλήνων
της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Μικρασιατικού Πόντου
 (1914-1923) 

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Μικρασιατικού Πόντου από τη Βουλή των Ελλήνων:

1ο) Η αναγνώριση αυτή, παρά τη μακρόχρονη καθυστέρησή της, δικαιώνει ηθικά τον Ποντιακό Ελληνισμό και συνδέει το σύγχρονο ελληνισμό με την ιστορική μνήμη και διαδρομή του.
2ο) Η διεθνής αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί τώρα μια ώριμη, ιστορικά και πολιτικά, πράξη καθώς και μια συμβολή για την αποτροπή ανάλογων εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας και του Πολιτισμού στο μέλλον.
Ο δρόμος της εθνικής μνήμης και ανασύνθεσης είναι απαραίτητος, πολύ περισσότερο σήμερα, που βρίσκονται σε εξέλιξη από τη μια πλευρά η μνημονιακή επιχείρηση μετατροπής της Πατρίδας μας σε Αποικία Χρέους και από την άλλη η επιχείρηση ουσιαστικής διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσω ενός υποτιθέμενου «νέου σχεδίου» λύσης που προωθείται.


Δεν υπάρχουν σχόλια: