Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

Φρίκη στην Ελλάδα του 2014. Δεν θα πρέπει να είμαστε καθόλου υπερήφανοι


Όσοι μετανάστες σώθηκαν από την επιχείρηση εξόντωσής τους από το λιμενικό στο Φαρμακονήσι, έφτασαν πριν από λίγο στο λιμάνι του Πειραία.
Ο άνθρωπος που βλέπετε έχασε τους 2 γιους του, την κόρη του (εννιά, έντεκα και δεκατριών χρονών) και την γυναίκα του. Όπως είπε, οι λιμενόμπατσοι τους πέταξαν στη θάλασσα, αναποδογυρίζοντας το αλιευτικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν και τους έβριζαν.
Άλλος διασωθείς είπε ότι προσπαθούσαν να ανέβουν στη βάρκα του λιμενικού και οι λιμενόμπατσοι τους χτυπούσαν με τα όπλα τους για να πέσουν πάλι στη θάλασσα. Το παιδί του ηλικίας ενός χρόνου, φώναζε ''βοήθεια'', ''μαμά'' και ''μπαμπά''. Έχασε τα τρία παιδιά του ηλικιών ενός, οκτώ και δέκα χρονών καθώς και τη γυναίκα του.


Για να ακούσετε/διαβάσετε τις μαρτυρίες των ανθρώπων, εδώ-->http://www.youtube.com/watch?v=QRnT0l2ZOrI&feature=youtu.be και εδώ-->http://www.thepressproject.gr/article/55082/Ston-Peiraia-oi-16-metanastes-apo-to-Farmakonisi
Υπενθυμίζουμε ότι οι εντολές για τους λιμενόμπατσους και για κάθε ένστολο χρυσαυγίτη, ήταν σαφείς από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.-->http://jungle-report.blogspot.gr/2013/12/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: