Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Εορτές : Φωταγωγημένη η Αράχωβα - Μιζέρια και σκοτάδια στο Δίστομο! Πολλές οι διακρίσεις!

Έστειλε με mail ανώνυμος αναγνώστης με το ψευδώνυμο ''Παρατηρητής''

Είναι από τα  κακά του ''Καλλικράτη'' ή κάτι άλλο συμβαίνει; 'Όποιος εδώ και μερικές ημέρες επισκεφθεί την Αράχωβα θα δει - και σωστά- μια κωμόπολη που οι αρμόδιοι την έχουν στολίσει στο Χριστουγεννιάτικο πνεύμα των ημερών: Με λαμπιόνια και φωτιζόμενα αστέρια τον τεράστιο σε μήκος κεντρικό  δρόμο, με φωτιζόμενες γιρλάντες όλα δέντρα σε Πλατείες, όπως π.χ.η Λάκκα, με άλλα στολίδια  αλλά και πολύ καθαρούς δρόμους κλπ.
Αντίθετα στο Δίστομο, υπάρχει μιζέρια : Όχι μόνο κανένα Χριστογεννιάτικο ή Α'ι' Βασιλιάτικο στολίδι ή πολύχρωμο λαμπιόνι ή αστέρι, όχι μόνο κανένα δένδρο στολισμένο,όχι μόνο καμία γιρλάντα, αλλά και αρκετά από τα απλά δημοτικά φώτα για να μην πέσει κάποιος, είναι καμένα! Και μεσα στο Δίστομο και στους δρόμους που οδηγούν σε αυτό .

Κανένα στολίδι- καμένα φώτα -σημεία παγίδες στο Δίστομο

Κατασκότεινα σημεία, άκρως επικίνδυνα για πεζούς και ΙΧ, εδώ και μήνες!!!Ακόμα και μερικές, ελάχιστες κάθετες γιρλάντες που είναι κρεμασμένες εδώ και ...30 χρόνια στους κεντρικούς δρόμους, έχουν καεί και από τα 30-40 λαμπιόνια ανάβουν μόνο 5-6! Στο Μνημείο μπροστά στο Δημαρχείο το ενα τρίτο των φωτων είναι καμένα ή σπασμένα από το καλοκαίρι και ο διακόπτης ...ελεύθερος σε ανοιχτό κουτί να τον αναβοσβήνει ο κάθε ''περαστικός''...
Όλα σχεδόν τα ''πλακώνει'' η σκοτεινιά, η φθορά,η εγκατάλειψη,η μιζέρια στον τομέα αυτόν

 Ούτε το φυσικό Έλατο δεν φώτισαν στο Δίστομο!

Λες και στο Δίστομο δεν θα έρθουν Χριστούγεννα,λες και εδώ δεν έρχονται τουρίστες για το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού και το Μαυσωλείο ή επισκέπτες από την Αθήνα για τις γιορτές ,λες και π.χ.χθες το βράδυ δεν ήταν εδώ δεκάδες στελέχη και τεχνικοί που λειτούργησαν τον σταθμό ανασυγκρότησης αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών του διεθνούς RALLY 4x4 και των δημοσιογράφων διεθνών ΜΜΕ που τους ακολουθούσαν... Και όταν έφυγαν, το πρωί της Κυριακής, κανένας από τον Δήμο δεν σκέφτηκε να καθαρίσει τις λάσπες που τα 4χ4 (φυσιολογικά ) είχαν αφήσει...Οι ίδιοι οι ταξιτζήδες καθάρισαν την πιάτσα...
Σίγουρα στην Αράχωβα όλος αυτός ο - σωστός, όπως προείπαμε- Χριστουγεννιάτικος στολισμός δεν έγινε ...από μόνος του! Δεν ήρθε το ...πνεύμα των Εορτών και τα έβαλε  και τα άναψε! 
Το ίδιο ισχύει και για το Δίστομο : Δεν είπε το...Πνεύμα των Εορτών ''μην ...πάτε στο Δίστομο να βάλετε φώτα, γιρλάντες και αστέρια σε δρόμους και δέντρα''...Ούτε και πέρυσι ήρθε το Πνεύμα των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους και είπε ...μην φωτίζεται το Δίστομο,όπως παλιά! Δεν είπε...μην κρεμάτε γιρλάντες στο ΜΟΝΑΔΙΚΌ ΕΛΑΤΟ (!)  που υπάρχει στο Δίστομο, μπροστά στο Δημαρχείο και δεσπόζει όλης της κεντρικής Πλατείας! Ούτε είπε μην στολίζεται τα πλατάνια στην μια και την άλλη Πλατεία...Μια μισοκατεστραμένη Φάτνη 30 ετών έβαλαν πέρυσι και ...έξω από την πόρτα!

Κάποιοι δίνουν τις εντολές για τις διακρίσεις!

Τις αποφάσεις αυτές τις παίρνουν άτομα με αρμοδιότητες στον Δήμο Διστόμου - Αράχωβας- Αντίκυρας. Κάποιοι, προφανώς, εξασφάλισαν χρήματα από το ταμείο του Δήμου ή δεν ξέρουμε από που ( χορηγίες κλπ) και αγόρασαν πέρυσι ή φέτος τα φωτιστικά και άλλα Χριστουγενιάτικα υλικά ,κάποιοι έβαλαν  τους υπαλλήλους του Δήμου ή συνεργαζόμενων εργολάβων του και τα κρέμασαν, κάποιοι έδωσαν δηλαδή εντολές.Αυτά για την Αράχωβα! Αντίθετα για  το Δίστομο ή υπάρχει αδιαφορία και έλλειψη ενδιαφέροντος από τους Τοπικούς Άρχοντες ή κάποιος πιο πάνω από αυτούς τους μπλοκάρει και δεν τους εγκρίνει τα σχετικά κονδύλια.Διότι πως υπάρχουν λεφτά για την Αράχωβα; Αν υπάρχουν ιδιώτες χορηγοί - έτσι ίσως πουν κάποιοι - τότε ο Δήμαρχος θα πρέπει να τις συγκεντρώνει και να τις μοιράζει εξίσου σε όλα τα χωριά ( Δίστομο,Αράχωβα, Αντίκυρα,Στείρι, Παραλία Διστόμου (Ασπρα Σπίτια), Περιστερά, Κανάλι ).... Συνεπώς δεν φταίει ο ''Καλλικράτης''. Φταίνε οι άνθρωποι που τον υπηρετούν. 
Η κρίση δεν άφησε πολλά, είναι αλήθεια! Αλλά λίγα Χριστουγεννιάτικα φώτα, ίδια σε όλο τον Δήμο, τα ...δικαιούμαστε κύριοι της Εξουσίας.Δεν υπάρχουν ...προνομιούχοι σε αυτόν τον τομέα!

Τι ισχύει στα άλλα χωριά :

ΥΓ : Δεν έτυχε να δούμε τι έχει γίνει από πλευράς Στολισμού σε Αντίκυρα, Στείρι και Παραλία Διστόμου. Στην τελευταία υπήρχαν το βράδυ της Κυριακής μόνο πολύ λίγα  Χριστουγεννιάτικα φώτα στο πάνω μέρος του οικισμού Άσπρα Σπίτια- προς την θάλασσα ή το Κανάλι ...τίποτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: