Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, η παρουσίαση του εξαιρετικού βιβλίου του Δημήτρη Βλαχοπάνου, "Αγαπημένη μου αδελφή Άλεξ.. μια αληθινή ιστορία"

Παρουσίαση του εξαιρετικού βιβλίου του Δημήτρη Βλαχοπάνου "Αγαπημένη μου αδελφή Άλεξ..
μια αληθινή ιστορία", που αφηγείται τα γεγονότα που οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα του Κομμένου
Η εκδήλωση, η οποία οργανώνεται από το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών και τις Ηπειρωτικές Εκδόσεις "Πέτρα", υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, θα γίνει την Κυριακή 8.12.2013 και ώρα 11π.μ. στο στο θέατρο του Γιώργου Αρμένη (Σπύρου Τρικούπη 34 και Κουντουριώτου, Εξάρχεια). 
Θα μιλήσουν για το βιβλίο η Πέπη Ρηγοπούλου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Αριστομένης Συγγελάκης, μέλος της Σ.Ε. του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών και ο Ιπποκράτης Κατσένης, πρώην Γ.Γ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. 

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Γεώργιος Οικονόμου, Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός Κερασία Σαμαρά. Συντονίζει ο δημοσιογράφος και υπεύθυνος των εκδόσεων "Πέτρα" Ανδρέας Ρίζος. 
Το βιβλίο είναι σπουδαίο: ιστορικά ακριβές, λογοτεχνικά περίτεχνο, πολιτικά διεισδυτικό. Η αφήγηση σε καθηλώνει, διαβάζεται με μία ανάσα. 
Πρέπει να διαβαστεί από μικρούς και μεγάλους. Στην εκδήλωση θα γίνει αναλυτική συζήτηση για το Ολοκαύτωμα του Κομμένου και συνολικά για τα 90 αναγνωρισμένα Ολοκαυτώματα της χώρας μας αλλά και για το μείζον χρέος διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών. 
Παρακαλούμε για την παρουσία σας και τη βοήθειά σας στην ενημέρωση του κόσμου για την εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: