Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ρεπορτάζ από την εκδήλωση του Χορωδιακού Εργαστηρίου Αντίκυρας

Έστειλε η Γιώτα Τζοβάνα
Προς ανταπόδοση της φιλοξενίας τους προς το Χορωδιακό Μουσικό Εργαστήρι Αντίκυρας που έλαβε χώρα στη Κέρκυρα στις 20-22 Σεπτεμβρίου 2013, επισκέφτηκε τον τόπο μας η χορωδία του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων & Συνταξιούχων ΟΤΕ Κέρκυρας. 
Μέσα στα πλαίσια της ξενάγησης που οργάνωσε το Δ.Σ της χορωδίας της Αντίκυρας,
οι προσκεκλημένοι μας, επισκέφτηκαν αρχικά το Μαυσωλείο των Σφαγιασθέντων του Διστόμου, ψάλλοντας επιμνημόσυνη δέηση, αποδίδοντας φόρο τιμής στα 218 θύματα της ναζιστικής κτηνωδίας. Στη συνέχεια μετέβησαν στον Μονή του Οσίου Λουκά όπου ξεναγήθηκαν στο χώρο του μοναστηριού και έψαλλαν εκκλησιαστικούς ύμνους. 
Τέλος επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Αραχώβης όπου το Δ.Σ της χορωδίας τους υποδέχτηκαν θερμά με παραδοσιακά γλυκίσματα και τσίπουρο. 
Στο αμφιθέατρο του Μουσείου ο κ Ιωάννης Λουκάς εξιστόρησε τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο τόπο του από τη αρχαιότητα μέχρι και τη σύγχρονη ιστορία. Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η συναυλία στο Σινέ ''Φίλιππος'' στα Άσπρα Σπίτια της Παραλίας Διστόμου, όπου οι χορωδοί του ΟΤΕ Κέρκυρας μας ταξίδεψαν με τις φωνές τους τραγουδώντας τόσο Επτανησιακά τραγούδια όσο και πολλών Ελλήνων συνθετών. 
Από μέρος μας, τους ευχαριστούμε για τις στιγμές που μας χάρισαν τόσο εδώ όσο και στην Κέρκυρα, τους ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και ελπίζουμε να τους ξανασυναντήσουμε, γιατί παρόλα τα προβλήματα που μπορεί να έχουμε σαν χώρα, εμείς έχουμε κάτι που μετριάζει ακόμη και τις μεγαλύτερες διαφορές,  ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: