Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

Γελάνε με το απίστευτο ψέμα του Καιάδα της Χρυσής Αυγής μέσα στη Βουλή - Τι είπε για τον Ριζοσπάστη

 
Αναδημοσίευση: Άνεμος Αντίστασης
 
Ενα χονδροειδές λάθος έκανε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής στη συζήτηση για την άρση της ασυλίας του χθες στη Βουλή. Ενα ιστορικό λάθος, αφού δήλωσε πως ο παππούς του διάβαζε τον Ριζοσπάστη στη δεκαετία του '50 και του '60. Μόνο που τότε, το ιστορικό έντυπο της Αριστεράς δεν κυκλοφορούσε καν!
Συγκεκριμένα, δήλωσε πως ο παππούς του έστελνε τη γιαγιά του να του αγοράσει τον Ριζοσπάστη στη δεκαετία του '50 και του '60. Φευ, η εφημερίδα δεν κυκλοφορούσε τότε! Η κυκλοφορία της είχε διακοπεί από το 1947 ως το 1974. Διαβάζουμε στο ιστορικό της εφημερίδας, στην επίσημη ιστοσελίδα του Ριζοσπάστη «Με το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου, το καθεστώς της ολιγαρχίας κλείνει το «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» στις 17 Οχτώβρη 1947 –τριάντα ακριβώς χρόνια από την πρώτη του έκδοση- με βάση το φασιστικό Γ' Ψήφισμα. Η διακοπή του αυτή θα είναι μακροχρόνια και θα κρατήσει 27 ολόκληρα χρόνια.... Στις 25 Σεπτέμβρη του 1974, ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» αναγεννήθηκε από τη στάχτη αυτή, για να συνεχίσει την ιστορική αποστολή του, σαν όργανο του Κόμματος της εργατικής τάξης σαν εφημερίδα αρχών, σα συλλογικός προπαγανδιστής, αγκιτάτορας και οργανωτής μέσα στο λαό, για να εμψυχώνει τους νέους αγώνες του για την ελευθερία, την ειρήνη, την εθνική ανεξαρτησία, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό.»
Να σημειώσουμε πως σε αυτό το διάστημα των 27 ετών, σποραδικά σε ελάχιστες περιοδικές κυκλοφορούσαν κάποια μονόφυλλα που βέβαια δεν τα πουλούσαν στα περίπτερα... Το θέμα απασχόλησε πολλούς στα social media προκαλώντας ειρωνικά σχόλια για τον βουλευτής της Χρυσής Αυγής που είναι γνωστός και ως Καιάδας. Χαρακτηριστικά έγραψε στο facebook o Xρήστος Χωμενίδης «Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γεώργιος Γερμενής -γνωστός και ως Καιάδας- ισχυρίστηκε στη συζήτηση για την άρση της ασυλίας του, ότι οι παππούδες του στην δεκαετία του '50 και του '60 αγόραζαν τον Ριζοσπάστη και τον έκρυβαν. Αυτός πού τον (κακο)δασκάλεψε, ξέχασε να τον ενημερώσει ότι ο Ριζοσπάστης δεν κυκλοφορούσε καν στην Ελλάδα από το 1947 έως το 1974.»


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: