Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Λέμε όχι στο Ναζισμό...λέμε ΝΤΡΟΠΗ σ' αυτούς που λέρωσαν με αίμα τα χέρια τους!!


2 σχόλια:

Χωρίς Όνομα είπε...

Να με συμπαθάτε αλλλά θεωρώ ατυχή την γελοιογραφία με την αναφορά στον Μιχαλολιάκο και το βιβλίο (του Χίτλερ) "ο Αγών μου" δίπλα στο μνημόσυνο για την σφαγή του Διστόμου.

Δεν θα γίνω εγώ απολογητής της Χ.Α. αλλά η σύνδεση είναι κακόβουλη και προσβάλει το ιστορικό γεγονός. Το Δίστομο έχει μείνει στην μνήμη όλων μας ως ένα από τα δικά μας ελληνικά ολοκαυτώματα, όπως η Κάνδανος, τα Καλάβρυτα και άλλα. Καλύτερα να τιμούμε την μνήμη των ηρωικών θυμάτων χωρίς αναφορές στους σημερινούς ολίγιστους πολιτικάντηδες, μηδενός εξαιρουμένου.

Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί για τα όποια εγκλήματα και θα τιμωρήσει τους ενόχους παραδειγματικά. Η κοινωνία μας όμως θα πρέπει με θάρρος, εγρήγορση και κυρίως αξιοπρέπεια να διαφωτίσει να περιορίσει και να εξαλείψει φαινόμενα φιλοναζισμού όταν και απ' όπου προέρχονται. Ευτυχώς στην Ελλάδα ακόμα ΔΕΝ είναι ποινικό αδίκημα το φρόνημα ακόμα και όταν ενάντια σε κάθε λογική υιοθετεί και εκφράζει αναθεωρητικές ιστορικές απόψεις. Ευτυχώς, διότι έτσι δείχνουμε και στον υπόλοιπο "πολιτισμένο" κόσμο ότι δεν φοβόμαστε να κοιτάξουμε κατάματα και τον παραπλανημένο αλλά και τον κακόβουλο.

Στην Δημοκρατία (την πραγματική) όσο περισσότερο διαφωνούμε με κάτι τόσο πρέπει να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα αυτός που το πιστεύει να το εκφράζει ελεύθερα. Και τούτο διότι σε μία ελεύθερη κοινωνία χρειάζεται πάντα και το παράδειγμα του κακού (μαζί με αυτό του καλού) ώστε τα παιδιά μας μεγαλωμένα με την σωστή ελληνική παιδεία να μπορούν να διακρίνουν και να επιλέξουν ελεύθερα, μόνα τους χωρίς πιέσεις κομματικής προέλευσης που συνήθως έχουν ιδεοληπτικό χαρακτήρα. Ο τυφλός κομματισμός ποτέ ΔΕΝ ωφέλησε την Ελλάδα, αντιθέτως η ελευθεροφροσύνη είναι η παράδοση που μας έρχεται από τους προγόνους μας.

Η θυσία των κατοίκων του Διστόμου πρέπει να βρίσκεται πάντοτε εκεί ψηλά στην κλίμακα της παιδείας στην χώρα μας, καθώς πρόκειται για ένα από σημαντικότερα μαθήματα για τις επόμενες γενιές, μία τραγική αφήγηση, κάτι σαν αρχαιοελληνικό δράμα, το ηθικό δίδαγμα του οποίου δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από το: "ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ !!!"

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Ωραία όλα αυτά, αλλά μία ιστοσελίδα το να μάχεται την λαίλαπα του ναζισμού που αναβιώνει στην χώρα που υπέφερε απ αυτόν, είναι κομματικό;
Και επίσης που είδες ότι το σκίτσο μπήκε δίπλα στο Μνημόσυνο; Το άρθρο δημοσιεύτηκε πέρισυ τον Οκτώβρη και το μνημόσυνο είναι 10 Ιουνίου.
Η παρούσα ιστοσελιδα δεν θα παψει να πολεμα τον Ναζισμο και την ακροδεξια.
Επίσης, δεν πιστευω πως σ αυτην την χωρα λειτουργει τιποτα σωστα.Όλα ειναι στα κομματικα γραναζια της εξουσιας, ποσω μαλλον η δικαιοσυνη που ανεφερες. Αυτη κι αν ειναι πουλημενη..