Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Οι επαφές της Χρυσής Αυγής με καναλάρχη για τη δημιουργία του δικού της...«Τσοντοκάναλου» !

Πηγή/Αναδημοσίευση: Pressarismenos

Η Χρυσή Αυγή σχεδίαζε την δημιουργία τηλεοπτκού σταθμού. Έρευνα από τις Αρχές για την εισροή "μαύρου χρήματος" στα ταμεία της οργάνωσης.
Ο "κοριός" της Αντιτρομοκρατικής κατέγραψε τις συνομιλίες του Νίκου Μιχαλολιάκου, με ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού...
...με τον οποίο ο Γ.Γ. της Χ.Α.που ήταν σε προχωρημένες επαφές. Στόχος της οργάνωσης ήταν να  δημιουργήσει δικό της μιντιακό Όμιλο, για να "περνάει" τις απόψεις της. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής ο Ν.Μιχαλολιάκος πέρα από τις επαφές με τον γνωστό καναλάρχη είχε προχωρημένες συζητήσεις και με άλλον...μικρότερο καναλάρχη, ιδιοκτήτη "περιθωριακού σταθμού".

Οι διαπραγματεύσεις  επαναλήφθηκαν μάλιστα πολλές φορές και οι δύο άνδρες μιλούσαν ακόμη και για νούμερα της συναλλαγής αλλά και τη διαδικασία μεταβίβασης του περιθωριακού σταθμού σε άνθρωπο ή σε εταιρεία της οποίας τον έλεγχο θα είχε η Χρυσή Αυγή...χωρίς να φαίνεται.Να σημειώσουμε ότι σε παλιότερο άρθρο του στις 29/09/13 το "Έθνος της Κυριακής", αποκάλυψε ότι ο καναλάρχης που ήταν σε διαπραγματεύσεις με τον Νίκο Μιχαλολιάκου, το όνομα του είχε...ενδιαφέρον παρελθόν στα Μέσα και ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον...για τις Αρχές εξαιτίας των δικαστικών και οικονομικών "περιπέτειών" του. Αναδημοσιεύουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα του άρθρου που υπογράφει ο Κ.Νικολαίδης, στο οποίο αποκαλύπτεται ότι η "αντισυστημική" Χρυσή Αυγή, μπορεί να κατηγορούσε τα "τσοντοκάναλα", για την μη προβολή των θέσεων της αλλά...είχε σχέδια για δημιουργία ενός δικτύου προπαγάνδας που θα ζήλευε ακόμα...και ο Γιόζεφ Γκέμπελς: Το κόλπο "γκρόσο" Το μεγάλο παιχνίδι που προσπάθησε να παίξει η Χρυσή Αυγή ήταν η δημιουργία ενός μιντιακού ομίλου που θα αποτελούσε την αιχμή του δόρατος για τη μεγαλύτερη διείσδυσή της στην κοινή γνώμη και θα ήταν τελικά και η μεγάλη ασπίδα της για να καλύψει την εγκληματική δραστηριότητά της.

Στη διάθεση της οργάνωσης υπήρχαν άφθονοι πόροι για τον σκοπό αυτό. Από το 2010 σταδιακά η Χρυσή Αυγή ξανοίχθηκε στον εκτός ελέγχου χώρο του Διαδικτύου.

Δεκάδες ιστοσελίδες ξεφύτρωναν, που, χωρίς να φέρουν τη σφραγίδα της Χρυσής Αυγής, επικοινωνούσαν την ιδεολογία της και τις θέσεις της. Οι ιστοσελίδες αυτές είχαν εθνικοπατριωτικό περιεχόμενο ή ήταν εξειδικευμένες για τον Στρατό, τα Σώματα Ασφαλείας, τα όπλα, τις πολεμικές τέχνες, φιλοξενώντας συγχρόνως φόρουμ τα οποία στρέφονταν εναντίον των μεταναστών.

Ο αριθμός των ιστοσελίδων αυτών όλο και μεγάλωνε κατά τη διάρκεια των εκλογών πέρυσι αλλά και έπειτα από αυτές, όταν η Χρυσή Αυγή είχε αποκτήσει τη δυναμική που την έφερε στη Βουλή.

Η χρησιμότητα αυτού του δικτύου, το όποιο δεν έχει ολοκληρωθεί, φάνηκε μετά τη δολοφονία της Αμφιάλης και τον καταιγισμό δημοσιευμάτων και αναρτήσεων που ουσιαστικά επιχειρούσαν να αποσυνδέσουν τη Χρυσή Αυγή από το έγκλημα.

Το πιο μεγάλο «κόλπο» όμως στηνόταν στο τηλεοπτικό πεδίο, καθώς η οργάνωση επεδίωκε να ελέγξει έστω και εμμέσως τηλεοπτικό σταθμό. Οπως είχε αποκαλύψει το «Εθνος της Κυριακής» (29/6) υπήρχαν συνομιλίες του κ. Μιχαλολιάκου με «καβαλάρη» περιθωριακού καναλιού, για να υπάρξει συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή.

Πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής» αναφέρουν ότι υπήρχαν προχωρημένες συνομιλίες και με άλλον μικρό «καναλάρχη», προκειμένου να αποκτήσει καλυμμένο έλεγχο της συχνότητάς του, έναντι αδρής αμοιβής.

Το τελευταίο εξάμηνο μάλιστα έχουν εμφανίσει σε «φιλικά» προς τη Χρυσή Αυγή μίντια δημοσκοπήσεις από νεόκοπες εταιρείες μετρήσεων που δεν είναι μέλη του ΣΕΔΕΑ και οι οποίες εμφάνιζαν εντυπωσιακή αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής.

Στη χρηματοδότηση αυτών των μιντιακών δραστηριοτήτων της Χρυσής Αυγής, που είχαν εξελιχθεί σε ένα διευρυμένο δίκτυο που κάλυπτε το Διαδίκτυο, περιοδικό και εξειδικευμένο Τύπο, περιθωριακά μικρά κανάλια και κάθε λογής έντυπα, κεντρικό ρόλο διαδραματίζουν εταιρείες επικοινωνίας συνδεδεμένες με offshore εταιρείες με έδρα την Κύπρο.

Πληροφορίες πάντως ανέφεραν ότι πίσω από την οικονομική υπόσταση αυτών των εταιρειών βρίσκεται συμπαθών επιχειρηματίας με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, αλλά η διασύνδεσή του με τα συγκεκριμένα μίντια δεν μπορεί προς το παρόν να δεθεί από τις Αρχές.


  Τα "μαύρα ταμεία" της Χρυσής Αυγής - Ανοίγουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί


Στον εντοπισμό των χρηματοδοτών της εγκληματικής οργάνωσης εστιάζονται πλέον οι έρευνες των Αρχών, καθώς πίσω από τις «χορηγίες» κρύβεται ένα σκοτεινό και πανίσχυρο δίκτυο.

Τα μαύρα ταμεία της Χρυσής Αυγής αποτελούν το κλειδί για την αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης αλλά και για την εξουδετέρωση όλου του δικτύου που εξασφάλιζε γενναιόδωρη χρηματοδότηση στην ηγεσία της οργάνωσης.

Αν και προκαλεί εντύπωση ότι δεν δόθηκε εντολή αμέσως μετά τη σύλληψη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής από τους εισαγγελικούς λειτουργούς για τον ενδελεχή έλεγχο από το ΣΔΟΕ και τις αρμόδιες Αρχές όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων και συναλλαγών της οργάνωσης και των κορυφαίων στελεχών της, το «Εθνος της Κυριακής» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι έχει υπάρξει άτυπη έρευνα από το ΣΔΟΕ, ενώ η Αρχή Καταπολέμησης μαύρου χρήματος με επείγουσα επιστολή στις τράπεζες ζητά να ανοίξουν και να ελεγχθούν οι καταθέσεις και οι κινήσεις λογαριασμών στο όνομα των βουλευτών και της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής.

Ο εντοπισμός της «πηγής» του χρήματος που είχε στη διάθεσή της η Χρυσή Αυγή είναι κεντρικό στοιχείο στην έρευνα που επισήμως τώρα ξεκινά, καθώς υποκρύπτει φυσικά το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, την αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και βεβαίως το αδίκημα της χρηματοδότησης παράνομων δραστηριοτήτων.

Η Χρυσή Αυγή επισήμως έχει εισπράξει από τον κρατικό προϋπολογισμό την πρώτη δόση της επιχορήγησης των κοινοβουλευτικών κομμάτων, που εκταμιεύτηκε την άνοιξη και έφτασε τις 800.000 ευρώ. Ενα ποσό μεγάλο μεν, αλλά που σε καμιά περίπτωση δεν αρκεί για να καλύψει την πολυσχιδή δραστηριότητα της οργάνωσης και τα υψηλά «λειτουργικά» έξοδα που επέφερε η δημιουργία οργανωτικής δομής σε όλη την Ελλάδα.

Ο προφυλακισμένος αρχηγός της οργάνωσης Ν. Μιχαλολιάκος στην απολογία του υποστηρίζει ότι η Χρυσή Αυγή δεν χρωστά, δεν έχει πάρει δάνειο και είναι μάλιστα πλεονασματική, καθώς στον λογαριασμό της υπάρχουν 400.000 ευρώ.

Μάλλον θα πρόκειται περί θαύματος οικονομικής διαχείρισης εάν ο κ. Μιχαλολιάκος κατόρθωσε από το 2010 να αντεπεξέλθει στις δαπάνες δύο εκλογικών αναμετρήσεων με μόλις 400.000 ευρώ όταν η κρατική χρηματοδότηση δεν ξεπέρασε τις 800.000 ευρώ.

Το μαύρο χρήμα στην οργάνωση κραύγαζε καθώς:


•Εχοντας ανοίξει σχεδόν 70 γραφεία σε όλη την Ελλάδα, η οργάνωση έχει αναλάβει την κάλυψη των ενοικίων και όλων των λειτουργικών εξόδων τους (κοινόχρηστα, λογαριασμοί κοινής ωφέλειας, επίπλωση και εξοπλισμός), που ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ μηνιαίως.

 •Η διοργάνωση συσσιτίων, αν και «μόνο για Ελληνες», στοίχιζε κάθε φορά μερικές χιλιάδες ευρώ, που διέθετε γενναιόδωρα η Χρυσή Αυγή.



ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ
Το μακρύ χέρι σε Πέραμα και παραεμπόριο

Το πολυδαίδαλο δίκτυο της οργάνωσης απλώνεται και στον σκοτεινό χώρο του οργανωμένου εγκλήματος. Η προστασία σε καταστήματα και επιχειρήσεις ήταν η πιο διαδεδομένη δραστηριότητα σε περιοχές επιβαρημένες από τη μικροεγκληματικότητα.

Στο κέντρο της Αθήνας και στις υποβαθμισμένες περιοχές του Αγ. Παντελεήμονα, του Μεταξουργείου, της Αχαρνών, αρκεί ένα τηλεφώνημα στους τομεάρχες της οργάνωσης για να κινητοποιηθεί ομάδα της Χρυσής Αυγής, η οποία σπεύδει και εκδιώκει ενοχλητικές ή απειλητικές παρουσίες κυρίως ξένων μεταναστών.

Το παραεμπόριο και ο έλεγχος ανθρώπων σε πάγκους μικροπωλητών και Λαϊκών Αγορών, -έχει καταγραφεί σε καταθέσεις μαρτύρων- όπως και η παροχή προστασίας σε Πακιστανούς μικροπωλητές έναντι αμοιβής φυσικά για τη διάθεση προϊόντων-μαϊμού, ήταν δραστηριότητες ιδιαίτερα επικερδείς.

Οσο για την «προστασία», αυτή αποδείχτηκε ιδιαίτερα επωφελής στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, η Χρυσή Αυγή αναλάμβανε την οργάνωση απεργοσπαστικών μηχανισμών και είχε επιφορτιστεί με το έργο της εξουδετέρωσης της δύναμης του ΠΑΜΕ στον κλάδο αυτό.

Η είδηση σχετικά με την εθνικότητα της φίλης του Λαγού, η οποία είναι Αλβανίδα, μπορεί να προκάλεσε εντύπωση, αλλά, παρά τις εθνικιστικές κορώνες της οργάνωσης, υπάρχει στενή σχέση και με Αλβανούς κακοποιούς, εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι δεν έχει σημειωθεί ούτε μία επίθεση της Χρυσής Αυγής εναντίον Αλβανού.

Στην εδραίωση της σχέσης αυτής συνέβαλαν ακραία βορειοηπειρωτικά στοιχεία, τα οποία διατηρούσαν διαχρονικά σχέσεις με την εξτρεμιστική Δεξιά και παράλληλα προσέφεραν κάλυψη σε Αλβανούς κακοποιούς.

Το... μισθολόγιο
Πλήρωνε 6 εκατ. τον χρόνο στα στελέχη

Ξεχωριστό κεφάλαιο είναι τα άμεσα και έμμεσα μισθωτά στελέχη και μέλη. Η εξασφάλιση πραγματικών ή εικονικών θέσεων εργασίας στις «υπηρεσίες» του κόμματος χρησιμοποιήθηκε για τη στρατολόγηση νέων μελών και την επάνδρωση και των ταγμάτων εφόδου, όπως αποδείχθηκε με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οργάνωση έχει στη δούλεψή της περίπου 700 ανθρώπους, οι όποιοι είτε έχουν άμεση σχέση εργασίας (ως διοικητικό προσωπικό, ασφάλεια γραφείων, λογιστική υποστήριξη των βουλευτών, λειτουργία των γραφείων ανά την Ελλάδα) είτε μισθοδοτούνται εμμέσως με καταβολή μηνιαίου βοηθήματος.

Το κύκλωμα αυτό των «υπαλλήλων» της Χρυσής Αυγής απορροφά ένα σημαντικό ποσό των «εσόδων» της οργάνωσης, που μπορεί να φθάνει τις 500.000 ευρώ τον μήνα.

Παράλληλα με αυτή την κατηγορία «υπαλλήλων» υπάρχουν και οι πιο «χαλαρές» σχέσεις εργασίας, όπου η οργάνωση εξασφαλίζει κάποια μεροκάματα τον μήνα σε πιστούς οπαδούς της, σε επιχειρήσεις που ανήκουν σε μέλη της, διευρύνοντας έτσι το δίκτυο επιρροής της.

Λειτουργώντας μάλιστα με πρότυπα εγκληματικής οργάνωσης, εγγυάται την οικονομική συνδρομή της οικογένειας μελών της που ενδεχομένως λόγω της δράσης τους έχουν μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη.

Η οργάνωση έχει αναλάβει την εξασφάλιση της επικοινωνίας μεταξύ των μελών των ταγμάτων εφόδου και δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι εκ των συλληφθέντων και όσων ενεπλάκησαν στη δολοφονία της Αμφιάλης διέθεταν κινητό τηλέφωνο της ίδιας εταιρείας...

Η διοργάνωση καλοκαιρινών κατασκηνώσεων, νυχτερινών εκπαιδεύσεων, χειμερινής διαβίωσης και εκπαίδευσης σε όπλα καλύπτονταν οικονομικά από την οργάνωση. Αλλά και οι μετακινήσεις, όπως στον Μελιγαλά και στις Θερμοπύλες, γίνονταν με την ευγενική χορηγία και γενναιοδωρία της οργάνωσης. Ολες αυτές οι δραστικότητες προκαλούσαν πρόσθετη οικονομική δαπάνη χιλιάδων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: