Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Η τελετή λήξης και η απονομή βραβείων του 3ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας (Φωτογραφίες)


ΓΡΑΦΕΙ: Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης

Με μεγάλο θριαμβευτή το Ερασιτεχνικό Θέατρο, έπεσε η αυλαία του ώριμου και αναγνωρισμένου πλέον πανελλαδικά 3ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας που πραγματοποιήθηκε με πρωτοφανή συμμετοχή του θεατρόφιλου κοινού στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» από 7 έως 13 Οκτωβρίου.
Η κριτική επιτροπή του φεστιβάλ που συνέθεταν, η σκηνοθέτης Έρση Βασιλικιώτη, ο ηθοποιός Νίκος Βερλέκης, η χορογράφος Νίκη Παπαδάκη, ο μουσικοσυνθέτης Χρήστος Λεοντής και η συγγραφέας Ελένη Χαβιαρά απένειμε Βραβεία και Επαίνους.
Τιμητικά βραβεία

Βραβείο Α΄ καλύτερης παράστασης στην παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο» από το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια». 


Βραβείο Β΄ καλύτερης παράστασης στην παράσταση «Ματωμένος Γάμος» από τη Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης.

Βραβείο Γ΄ καλύτερης παράστασης στην παράσταση «Μήδεια» από τη Θεατρική Ομάδα της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου.

Βραβείο σκηνοθεσίας στον Τάσο Σταθά στην παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο», και στον Τζίμη Κούρτη στο έργο «Το μεγάλο ταξίδι του μικρού πρίγκιπα».

Βραβείο σκηνογραφίας στον Τζίμη Κούρτη και Σταυρούλα Βερτσώνη στο έργο «Το μεγάλο ταξίδι του μικρού πρίγκιπα» από το Θεατρικό Εργαστήρι Αξιούπολης Δήμου Παιονίας – Κικλίς και στον Μορφέα Παπουτσάκη στο έργο «Ματωμένος Γάμος».

Βραβείο ενδυματολογίας στην παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο».

Βραβείο μουσικής επιμέλειας στον Τζίμη Κούρτη στην παράσταση «Το μεγάλο ταξίδι του μικρού πρίγκιπα».

Βραβείο χορογραφίας στη Ρένη Παπαδάκη – Πλουμίδου στην παράσταση «Μήδεια».

Βραβείο Α΄ Ανδρικού ρόλου στο ηθοποιό Ηλία Ψαρά στο ρόλο του Βλέπυρα στην παράσταση «Εκκλησιάζουσες» από τη Θεατρική Ομάδα «Δράση» Γαλατσίου.

Βραβείο Α΄ Γυναικείου ρόλου στην Ελένη Ληξουγιώτη στην παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο».

Βραβείο Β΄ Ανδρικού ρόλου στον ηθοποιό Τάσο Σταθά στην παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο».

Βραβείο Β΄ Γυναικείου ρόλου στην Παγώνα Τσαλπαρά στην παράσταση «Μαρία η Πενταγιώτισσα» από το Κορινθιακό θέατρο «Βασίλης Ρώτας».

Βραβείο Ερμηνείας στην Νίκη Παπαγιαννάκη στην παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο».

Βραβείο Γυναίκας ηθοποιού σ’ ανδρικό ρόλο στη Ζιάρα Παναγιώτα στην παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο».

Βραβείο φωτισμού στον Τάκη Παπαλουκά στην παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο» και στον Τζίμη Κούρτη στο έργο «Το μεγάλο ταξίδι του μικρού πρίγκιπα».

Βραβείο προγράμματος στην Νίκη Παπαγιαννάκη και Τρυφωνία Βυρώζη στην παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο».

Βραβείο αφίσας στην Μαρί – Σοφί Σαρέλα για την παράσταση «Εκκλησιάζουσες».

Το Βραβείο κοινού κέρδισε η παράσταση «Μήδεια».
Έπαινοι 

Απέσπασαν οι ηθοποιοί Γιώργος Μαρσέλος και Δημήτρης Βλάχος στην παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο».

Έπαινο χορογραφίας στην Μαρία Παπαρήγα στο έργο «Το μεγάλο ταξίδι του μικρού πρίγκιπα».

Έπαινο ερμηνείας τραγουδιών – μουσικής απέσπασαν οι παραστάσεις «Ματωμένος Γάμος» και το «Το μεγάλο μας τσίρκο».

Έπαινο ερμηνείας τραγουδιών ο Θανάσης Οικονόμου και η ηθοποιός Γιώτα Αλογάρη στην παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο» και η ηθοποιός Βασιλική Δημόκα στην παράσταση «Ματωμένος Γάμος».

Έπαινο στην Τάνια Τσούκα στην παράσταση «Το ταξίδι του μικρού πρίγκιπα», στη Βαρβάρα Χατζημανώλη στην παράσταση «Εκκλησιάζουσες» και στην Άννα Κόπακα στην παράσταση «Ματωμένος Γάμος».
Πριν την έναρξη της τελετής χαιρέτησε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, ηθοποιός Νίκος Βερλέκης, ο οποίος συνεχάρη την Οργανωτική Επιτροπή για το δύσκολο έργο της, την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Δήμου Ιεράπετρας, τα Θεατρικά σχήματα της πόλης, την Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ν.Α. Κρήτης για την φιλοξενία όλων των θεατρικών σχημάτων του φεστιβάλ και τους επιχειρηματίες στο χώρο της εστίασης για την προσφορά τους.

Χαιρέτησαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Νομού Λασιθίου κα Πελαγία Πετράκη και ο Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. κ. Γιάννης Λαθουράκης. Ο υπεύθυνος Οργάνωσης Μάνος Γεωργαλάκης ευχαρίστησε τα ΜΜΕ για την προβολή του Φεστιβάλ.

Τα βραβεία και τους επαίνους παρέδωσαν εκτός από τα μέλη της κρητικής επιτροπής, τον πρόεδρο της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤ.Α. και την Αντιπεριφερειάρχη, ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστής Δερμιτζάκης ο οποίος χαιρέτησε με την σειρά του το Φεστιβάλ, ο Αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Ζαφειράκης, ο υπεύθυνος οργάνωσης του φεστιβάλ Μάνος Γεωργαλάκης, ο Πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Φυτικής Παραγωγής Αργύρης Πανταζής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ν.Α. Κρήτης Γιώργος Βαρδάκης, ο σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης και ο σκηνογράφος Γιάννης Λεκκός.


Δεν υπάρχουν σχόλια: