Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Σε γκρεμό στο Brighton της Βρετανίας βρέθηκε νεκρός ο δημοσιογράφος Χ. Ξεκουκουλωτάκης


Πηγή/Αναδημοσίευση: theinsider

Στον πάτο ενός γκρεμού στην περιοχή Beachy Head στο Eastbourne, της Βρετανίας βρέθηκε η σορός του Χανιώτη δημοσιογράφου, Χαράλαμπου Ξεκουκουλωτάκη. Σύμφωνα με την αστυνομία του Brighton, το σώμα του άτυχου δημοσιογράφου, που πέθανε την 1η Απρίλιου 2013 στην Αγγλία και ο θάνατος του έγινε γνωστός σήμερα, έφερε πολλαπλά τραύματα από την πτώση.
Όπως μεταδίδει το flashnews.gr η ενημέρωση της βρετανικής αστυνομίας συνεχίζει με την αναφορά ότι θα διεξαχθεί έρευνα για τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση.
Ωστόσο νέα ερωτήματα προκύπτουν , λόγω του σημείου όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα του δημοσιογράφου, καθώς πρόκειται για μια περιοχή περίπου 10 χιλιόμετρα έξω από το Eastbourn, με απόκρημνο γκρεμό, όπου δεν υπάρχουν καθόλου σπίτια.
Την ίδια στιγμή, ανακοίνωση από το Πανεπιστήμιο του Brighton αναφέρει ότι ο Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης,ήταν πολύ δημοφιλής, ο θάνατος του προκάλεσε έκπληξη σε όλους, ενώ έγινε και επιμνημόσυνη δεηση ένα μήνα μετά, την 1η Μαΐου 2013, στο χωριό Falmer.

Ποιος ήταν ο Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης

Ο 41χρονος δημοσιογράφος είχε γίνει γνωστός στο πανελλήνιο με την υπόθεση Μαρκογιαννάκη το 2006. Ο τότε υφυπουργός Δημόσιας Τάξης σε ομιλία του στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ. Καστελίου στην Κρήτη είχε αναφερθεί με απαξιωτικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Λινό.

Ο Μαρκογιαννάκης είχε αρνηθεί σε επικοινωνία του με τον θορυβημένο Θοδωρή Ρουσόπουλο ότι έκανε τέτοιες δηλώσεις, αλλά ο Ξεκουκουλωτάκης είχε ηχητικό ντοκουμέντο από τους χαρακτηρισμούς. Η δημοσιοποίηση της κασέτας είχε οδηγήσει στην παραίτηση Μαρκογιαννάκη από την κυβέρνηση, δημιουργώντας τριγμούς στη Νέα Δημοκρατία.

Από την στιγμή εκείνη ο Ξεκουκουλωτάκης σε κάθε εμφάνισή του εξέφραζε το φόβο του για τη ζωή του, καθώς όπως υποστήριζε δεχόταν απειλές. Η κατάσταση αυτή τον είχε οδηγήσει το 2008 στην φυγή του από την Ελλάδα και την εισαγωγή του στο πανεπιστήμιο του Brighton στη Μεγάλη Βρετανία, όπου εργαζόταν ως International Officer στον φορέα UNISOR που έχει αντικείμενο την απασχόληση εργατικού δυναμικού στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα στην Αγγλία ενώ στις αναφορές φαίνεται να είχε και εργασιακή σχέση και με το School of Pharmacy and Biomolecular Sciences.

Δεν υπάρχουν σχόλια: