Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΤΑ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ Η ΠΑΛΑΙΟΔΕΞΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΙΓΝΙΟΥ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗΑπό τον Θέμη Δημητρακόπουλο

ΕΠΤΑ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ Η ΠΑΛΑΙΟΔΕΞΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΙΓΝΙΟΥ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

1. Γιατί έκρινε –σωστό ή λάθος, θα δείξει– ότι η συγκυρία προσφέρεται για άντληση ψήφων απο την ακροδεξιά χρυσαυγίτικη δεξαμενή. Τη στιγμή ακριβώς όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε κεφάλι στις δημοσκοπήσεις.

2. Γιατί η πίεση από ευρωπαϊκούς παράγοντες για λύση του ζητήματος του θεσμικού κοινοβουλευτικού φασισμού είχε αρχίσει να γίνεται ασφυκτική – εν όψει και της ελληνικής προεδρίας.

3. Γιατί μετά το καυτό ελληνικό αίμα που χύθηκε φόρα παρτίδα, κινδύνευε να χρεωθεί, ελέω και των γνωστών πρωθυπουργικών συμβούλων, μια άνευ προηγούμενου κοινωνική και πολιτική πόλωση με άγνωστη κατάληξη για την ίδια την κυβέρνηση – και βέβαια για τη χώρα.4. Γιατί ο άλλος κυβερνητικός εταίρος, το βενιζελικό ΠΑΣΟΚ, –ή έστω ένα υπολογίσιμο κομμάτι του, ικανό να ρίξει την κυβέρνηση– βλέποντας να τα χάνει όλα σε συνθήκες ακραίας πόλωσης, δεν θα είχε πλέον κανένα λόγο να στηρίζει μια ανοιχτά ακροδεξιά εξουσία.

5. Γιατί τη συνέφερε να βάλει απέναντι, δίκην πλυντηρίου, τους πέραν πάσης αμφιβολίας νεοναζήδες εγκληματίες και να "εξαγνιστεί" ως αδέκαστη δύναμη υπεράσπισης της Δημοκρατίας στα μάτια της κοινής γνώμης – ελληνικής και ευρωπαϊκής.

6 Γιατί πλέον υπήρχε ο κίνδυνος "ατυχήματος" με θύμα δικό της άνθρωπο, από τη δράση ανεξέλεγκτων φασιστικών στοιχείων.

7. Γιατί όλα τα παραπάνω έχουν έναν κοινό παρονομαστή:
θα κάνουμε τα πάντα για να μην κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κι αν χρειαστεί και ακρωτηριασμός, δεν θα διστάσουμε.

Συμπέρασμα: θυμηθείτε τον μύθο για τον βάτραχο και τον σκορπιό – και το πέρασμα του ποταμού.
Και σκεφτείτε ποιος είναι ο βάτραχος και ποιος ο σκορπιός.

Καλό κέντρισμα.

Θέμης Δημητρακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: