Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Μεγάλες ταχύτητες αναπτύσσουν οι οδηγοί στην λεωφόρο Οσίου Λουκά στο Δίστομο

Πριν τρία χρόνια, και συγκεκριμένα στις 18 Μαρτίου 2010, ανήρτησα ένα άρθρο για ένα σοβαρό θέμα που το βιώνω καθημερινά κι εγώ και οι συμπολίτες μου ( ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΑΡΘΡΟ  - βίντεο ).
Βεβαίως δεν αλλάξε τίποτε. Πως μπορεί ν' αλλάξει κάτι άλλωστε σ' αυτή τη χώρα;
Να πούμε ότι ο δρόμος αυτός, που πηγαίνει για το Στείρι, συνδέει το Δίστομο με τον Όσιο Λουκά, και έχει μεγάλη κίνηση, καθώς χρησιμοποιείται και από τους κατοίκους του Στειρίου σε καθημερινή βάση.
Μην ξεχνάμε ότι μεταφέρονται καθημερινά και οι μαθητές στα Σχολεία του Διστόμου.
Μιλάμε για κατοικημένη περιοχή, και οι καποιοι οδηγοί αναπτύσσουν χιλιόμετρα μεγάλης λεωφόρου.
Κρούω ξανά τον κώδωνα του κινδύνου με μία παράκληση προς τους οδηγούν να ελαττώνουν ταχύτητα.
Είθισται να προσπαθούν να ελαττώνουν ταχύτητα όταν φτάνουν έξω από τα Σχολεία
( Γυμνάσιο - Λύκειο), πράγμα δύσκολο και επικίνδυνο γιατί ήδη έχουν αναπτύξει μεγάλες ταχύτητες.
Ας επιληφθούν του θέματος οι αρμόδιοι όποιοι και να είναι, πριν γίνει κανένα κακό.

6 σχόλια:

yannis είπε...

Έχω δει κι εγώ τέτοιους μαλάκες,.. Το ίδιο έχω παρατηρήσει και στο δρόμο για τα Άσπρα Σπίτια,.. Μόνο τις σκοτωμένες αλεπούδες να προσέξετε, αρκεί για να καταλάβετε ότι στους δρόμους μας κυκλοφορούν δολοφόνοι που τρέχουν σαν ηλίθιοι!.. Έχετε δει φορτηγό να κάνει προσπέραση σε στροφή και μάλιστα στην ανηφόρα;..
Εύχομαι, αν πρέπει να υπάρξουν θύματα, να είναι αυτοί οι ίδιοι,.. Και όχι αθώοι άνθρωποι και άγρια ζωάκια!..

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Δυστυχώς....και στο δρόμο Διστόμου - Παραλίας Διστόμου, έχει και στολους με φορτηγά που κι αυτά έχουν παρεκτραπεί, ορισμένοι οδηγοί εννοώ!!

Ανώνυμος είπε...

Και στην Παραλία Διστόμου υπάρχουν κακοτεχνίες, μέχρι Αντίκυρα....

loukas.bizarro είπε...

Εγώ μια φορά πήγαινα Λιβαδειά με 85-90χλμ σε δρόμο με όριο τα 90 (δηλαδή ήμουν στο όριο), και πήγαινα σταθερά με αυτή την ταχύτητα, δεν πέρασα ποτές τα 90 (έτσι κι αλλιώς μιλάμε για επαρχιακό δρόμο και όχι για δρόμο ταχείας κυκλοφορίας όπου εκεί μπορείς να πας μέχρι 110). Για αρκετά λεπτά ήταν κολλημένο από πίσω μου ένα λεωφορίο των τοπικών ΚΤΕΛ. Ξαφνικά αποφάσισε να με προσπεράσει. Προφανώς για να με προσπεράσει έπρεπε να πάει με περισσότερα από 90, δηλαδή σίγουρα προσπέρασε αρκετά το όριο που αφορούσε τον συγκεκριμένο δρόμο για όσο χρόνο διήρκεσε η προσπέραση. Καλά, ο βλάκας ο οδηγός που είναι και "επαγγελματίας" και που προφανώς θα είχε και κόσμο μέσα στο λεωφορείο, πως πήγαινε τόσο γρήγορα; Δεν φοβόταν; Καταρχήν έχει ευθύνη για τους επιβάτες.

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Δυστυχως αυτη ειναι η κουλτουρα μας, Λουκα....ο αποηχος των νεοπλουτων και οι τωρινοι κλαρινογαμπροι !!! Πρεπει να φυλαγονται οι λιγοι συνετοι...

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι να γίνει κανένα σοβαρο ατύχημα ......!!! Πάντος γεγονός είναι ότι υπάρχει εκνευρισμός γενικά το λέω .... Στους δρόμους .... Σε χορούς Εργασιας ...... Στα σπιτια μας ..... Στην Γενικη συμπεριφορά μας ....να προσέχουμε όλοι μας ......!!!