Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Νεκρός ο Κόλα - Διέφυγε και αναζητείται ο συνεργός του

Πηγή/Αναδημοσίευση: ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Εξελίξεις στο θρίλερ της καταδίωξης του συνεργού και θεωρούμενου ως υπαρχηγού της συμμορίας των Αλβανών δραπετών των Τρικάλων, Ιλίρ Κούπα. Σε απόσταση 600 μέτρων από το σημείο που έπεσε νεκρός ο διαβόητος κακοποιός Μαριάν Κόλα, οι αστυνομικοί εντόπισαν το αλεξίσφαιρο γιλέκο του καταζητούμενου κακοποιού, ενώ τεράστια επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του. 
Το αλεξίσφαιρο γιλέκο καθώς και ένα σακίδιο με τρόφιμα εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς στο ρέμα του Ζαλογγοπόταμου, 600 μέτρα από το σημείο όπου έπεσε νεκρός τα ξημερώματα ο διαβόητος κακοποιός Μαριάν Κόλα.
Τα ευρήματα, θεωρούν οι αστυνομικοί, ότι ανήκουν στον καταζητούμενο αλβανό δραπέτη Ιλίρ Κούπα, ο οποίος κατόρθωσε να διαφύγει, κατά την ένοπλη συμπλοκή με άνδρες της Αστυνομίας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών, πιθανόν να έχει τραυματιστεί
Από τις 6 το απόγευμα, στην μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, η οποία επικεντρώνεται στα χωριά του Κάτω Ζαλόγγου, συμμετέχει και ένα υπερσύγχρονο ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος.
Το καλάσνικοφ και το ρολόι του νεκρού δραπέτη

Στο μεταξύ, σε χειρουργική επέμβαση υπεβλήθη ο άνδρας των ΕΚΑΜ, ο οποίος τα ξημερώματα τραυματίστηκε στο δεξί του πόδι κατά τη συμπλοκή με τους Αλβανούς κακοποιούς.
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο αστυνομικός υπέστη βαρύ τραυματισμό από πυροβόλο όπλο, στην περιοχή του δεξιού γόνατος, το οποίο προκάλεσε συντριπτικό κάταγμα, χωρίς ευτυχώς νευροαγγειακές βλάβες. Ο άνδρας των ΕΚΑΜ θα παραμείνει για νοσηλεία στο νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα».
Το σημείο κοντά στο οποίο έπεσε νεκρός ο Αλβανός κακοποιός.

Στο νοσοκομείο, έφτασε και ο υφυπουργός Υγείας, βουλευτής Θεσπρωτίας, Αντώνης Μπέζας από καθήκον, αλλά και ως βουλευτής της περιοχής, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΑΜΠΕ. Ο κ. Μπέζας συνεχάρη τις αστυνομικές δυνάμεις, του άνδρες και τους αξιωματικούς «για την επίπονη και κουραστική προσπάθεια, την οποία καταβάλλουν» για την πάταξη της εγκληματικότητας, ενώ τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό της ελληνικης αστυνομίας και στηρίζει το έργο της.
Όσο για την περιοχή όπου έπεσε νεκρός ο διαβόητος κακοποιός Μαριάν Κόλα, από τα ξημερώματα βρίσκεται αποκλεισμένη σε μια μεγάλη περιμετρική ακτίνα των 20 χιλιομέτρων.


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δεύτερος δραπέτης των φυλακών Τρικάλων Ιλίρ Κούπα, βρίσκεται στις απόκρυμνες πλαγιές κοντά στον ποταμό Καλαμά και θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα ξεφύγει από τον αστυνομικό κλοιό. Στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο της αστυνομίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο νεκρό Μαριάν Κόλα, πέρα από το Καλάσνικοφ, βρέθηκαν μία χειροβομβίδα στην τσέπη του και ένα σακίδιο με γεμιστήρες, χειροβομβίδες αλλά και μαγειρεμένα φαγητά. Η εμφάνισή του τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι δραπέτες δεν κρύβονταν στο δάσος αλλά είχαν βρει καταφύγιο σε κάποιο σπίτι.
Ο καταζητούμενος δραπέτης Ιλίρ Κούπα
Οι άνδρες των ΕΚΑΜ τους εντόπισαν μετά τις 4 τα ξημερώματα να κινούνται πεζοί κοντά στο ποταμό Καλαμά, έξω από το χωριό Βροσύνα προκειμένου να διαφύγουν στην Αλβανία. Εκεί έγινε η συμπλοκή των αστυνομικών με τους Αλβανούς κακοποιούς, στην οποία σκοτώθηκε ο Μαριάν Κόλα, ενώ κατόρθωσε να ξεφύγει ο συνεργός του, Ιλίρ Κούπα.
Τέσσερις κάλυκες από καλάσνικοφ
Κατά την αυτοψία στον χώρο της συμπλοκής βρέθηκαν τέσσερις κάλυκες, από το καλάσνικοφ με το οποίο έβαλλε ο κακοποιός Μ. Κόλα εναντίον των ανδρών των ΕΚΑΜ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.
Χθες το βράδυ, στην περιοχή επικρατούσε πυκνή ομίχλη και ήταν εκείνος που επιτέθηκε με καλάσνικοφ εναντίον της ομάδας των ΕΚΑΜ και προσπάθησε να διαφύγει.
Οι αστυνομικοί απάντησαν με ριπές και σύμφωνα με τον καθηγητή Ιατροδικαστικής Θ. Βουγιουκλάκη μία σφαίρα στην πλάτη, από απόσταση 20-30 μέτρων, προκάλεσε στον Αλβανό κακοποιό, τυφλό θανατηφόρο τραύμα. Αύριο το πρωί θα γίνει η νεκροψία-νεκροτομή.
Στο σημείο αυτό είχαν χαθεί τα ίχνη των δύο καταζητούμενων δραπετών πριν από 15 ημέρες. Ωστόσο, οι άνδρες των ΕΚΑΜ παρέμεναν στην περιοχή καθώς υπήρχε η βεβαιότητα ότι οι επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες δεν είχαν κατορθώσει να περάσουν τον ποταμό Καλαμά και να διαφύγουν στην πατρίδα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: