Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013

Οι συγγενείς βαδίζουν χέρι - χέρι - Ο Πολύδωρας ζητάει συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή

Αναδημοσίευση: Εκρηκτικό

Άνοιγμα στη Χρυσή Αυγή ζήτησε να γίνει από το κόμμα του, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βύρων Πολύδωρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό RealFm.
“Άμα ακούω εγώ, μποξ και πυγμαχία και πως να εξουδετερώσουμε και να λιώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ή την Χρυσή Αυγή, έλεος είμαστε εκτός τόπου και χρόνου. Πως να σας το πω καθαρά εδώ χρειάζεται η ευρύτατη συνεννόηση για μια εθνική άμυνα”, ανέφερε ο κύριος Πολύδωρας.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και με την Χρυσή Αυγή, ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε: “Βεβαίως. Μας έπιασε η ευαισθησία για την Χρυσή Αυγή η οποία είναι ψηφισμένη από 600 χιλιάδες κόσμο, θα ψηφιστεί από 1 εκατομμύριο και εμείς θα κάνουμε αναμνήσεις του Συντάγματος της Βαϊμάρης.
Το ξέρουνε το σύνταγμα της Βαϊμάρης; Ξέρουνε ότι ήταν το πιο προχωρημένο Σύνταγμα στην κοινωνική πολιτική της Γερμανίας του Μεσοπολέμου; Ή όλης της ιστορίας του συνταγματικού δικαίου;

Όσοι είστε αντίθετοι να πάτε να το βγάλετε από τον Άρειο Πάγο. Να κάνετε αίτηση να θέσετε το κόμμα εκτός νόμου όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, Γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν ηρεμούμε λιγάκι να δούμε τον πόνο μας και την κατάσταση μας;”.
Παράλληλα χαρακτήρισε το success story “ψυχολογική ένεση” και σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση συνεχώς υποχωρεί στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
“Είμαι σαν το θηρίο στο κλουβί. Βλέπω μια επιμήκυνση και μια συνέχιση του δικαίου της ανάγκης και αυτό θα πρέπει να διακοπεί όχι γιατί πρέπει να κάνω τον μάγο ότι μπορώ να εξουδετερώσω την θεομηνία, αλλά συγκεκριμένα όλα τα πυρά θα έπρεπε να τα είχα στρέψει εγώ στην απόκρουση της τρόικας.
Αυτό που με ενοχλεί και που ήταν το κεντρικό στοιχείο της πολιτικής μας εμφάνισης στον λαό και τις εμπιστοσύνης που μας έδειξε το 2012 είναι ότι πάμε για αναδιαπραγμάτευση, αυτή η έννοια της αναδιαπραγμάτευσης κάθε 24ωρο που περνάει γίνεται εντονότερη. Διότι όλα τα μερικότερα που είναι σαν μέσα σωτηρίας είναι βηματισμοί στο τέλμα. Γίνεται προσπάθεια αλλά υποχωρούμε διαρκώς, δεν βλέπω ότι νικάμε στην διαπραγμάτευση. Αυτό που με ενοχλεί είναι η στάση της τρόικας. Βιάζουν την λογική μας, παραβιάζουν τους κανόνες της λογικής, αυτό είναι ίδιο των αυταρχιών”.

Αποδοκιμάζει η Νέα Δημοκρατία:

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κα Άννα Ασημακοπούλου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη σημερινή συνέντευξη του βουλευτή ήρθε να αποδοκιμάσει ουσιαστικά αναφέροντας:
“Περίεργη δήλωση…Γιατί είναι αυτονόητο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορούσε ποτέ να συνεργαστεί με τους νεοναζί”.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ:

Για σύμπραξη της Νέας Δημοκρατίας με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής μιλάει ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου:
Μία ημέρα μετά την ομιλία του κ. Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ ο κ. Πολύδωρας ανέλαβε το έργο της αποσαφήνισης του περιεχομένου της. Φαίνεται πως από τη σημερινή Νέα Δημοκρατία η «Νέα Ελλάδα» θα χτιστεί χέρι χέρι με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.
Τελικώς ο κύριος Πολύδωρας είναι εκτός γραμμής ή η επίσημη ρητορική και πολιτική της Νέας Δημοκρατίας ευλόγως οδηγεί σε τέτοιου είδους συμπεράσματα;

Χρυσή Αυγή: Φτύνουμε τους πολιτικάντηδες που κατέστρεψαν τη χώρα

Άμεση ήταν η απάντηση της Χρυσής Αυγής στις δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος σε συνέντευξή του στον RealFm έκανε άνοιγμα ουσιαστικά για συνεργασία στην ακροδεξιά παράταξη.
Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα αναφέρει ότι “φτύνει όλους τους διεφθαρμένους πολιτικάντηδες και δεν ξεχνά της προδοσίες της ΝΔ που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή”, αποκλέιοντας με αυτόν τον τρόπο το οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνεργασίας.

news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: