Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΣΑΜΑ1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ– ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΣΑΜΑ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας και το 1ο Γυμνάσιο  Λιβαδειάς οργανώνουν συνάντηση των μαθητών του σχολείου με τη συγγραφέα παιδικών και νεανικών βιβλίων Ελένη Κατσαμά.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την  Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 στις 11.30 πμ στο χώρο του σχολείου.

Οι μαθητές  θα συζητήσουν με τη συγγραφέα θέματα που αφορούν στους νέους με αφορμή το βιβλίο της «Κοσμοδρόμιο».

Ελένη Κατσαμά
H Ελένη Κατσαμά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε δημοσιογραφία και υποκριτική και αρθρογράφησε σε περιοδικά και εφημερίδες. Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο της Σαν τα χελιδόνια, το οποίο απέσπασε το 1ο βραβείο της Ένωσης Συγγραφέων - Εικονογράφων Παιδικού
και Εφηβικού Βιβλίου. Το 2007 βραβεύτηκε από το Διεθνές Ίδρυμα Ολυμπιακής Εκεχειρίας για το εφηβικό διήγημα Η ιστορία του Λύσανδρου, στην αγγλική γλώσσα.


Άλλα της βιβλία: Τα σύννεφα κανείς δεν πρέπει να τα παίρνει στα σοβαρά, Οι ωραίοι γκρεμοί, Χάδι στη ράχη ψαριού. Με την εικονογράφο Μυρτώ Δεληβοριά και τον συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου δημιούργησαν το ηλεκτρονικό περιοδικό για την παιδική λογοτεχνία Παπάκι στην μπανιέρα (www.papakistimpaniera.gr). Έχει γράψει σενάρια για ταινίες μικρού μήκους
Και πλάθει σενάρια γενικότερα.


ΚΡΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ Παιδικού Βιβλίου 2011 – Κατηγορία Εφηβικού-Νεανικού Λογοτεχνικού Βιβλίου ΒΡΑΒΕΙΟ Λογοτεχνικού περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ 2012.
   Έφηβοι από 23 σημεία του πλανήτη μοιράζονται τους λόγους που τα μάτια τους δεν κλείνουν εύκολα το βράδυ.
Δεν υπάρχουν σχόλια: