Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Σόιμπλε: «Καμία ελπίδα για αποζημιώσεις» - Ο φασισμός της Γερμανίας καλά κρατεί, σε συνεργασία με την κατοχική κυβέρνηση της τριανδρίας

 
Πηγή: Έθνος

Αρνητικά απαντά το Βερολίνο, για πρώτη φορά, μετά από την ανακίνηση της αξίωσης για καταβολή στην Ελλάδα πολεμικών αποζημιώσεων, δια στόματος του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «οι Έλληνες δεν πρέπει να αποπροσανατολίζονται» αλλά να εστίασουν στο «δρόμο των μεταρρυθμίσεων που είναι μακρύς».
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε μέσω της εφημερίδας Neue Osnabrücker Zeitung να μην οδηγούνται οι άνθρωποι στην Ελλάδα σε εσφαλμένη κατεύθυνση με όχημα δήθεν νόμιμες αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων από τη Γερμανία.

«Θεωρώ ότι τέτοιες δηλώσεις είναι ανεύθυνες. Πολύ πιο σημαντικό από το να οδηγούνται οι άνθρωποι στην Ελλάδα σε εσφαλμένη κατεύθυνση θα ήταν να τους εξηγήσει και να τους διαφωτίσει κανείς για τον δρόμο προς τις μεταρρυθμίσεις και να τους συνοδεύσει σε αυτήν την πορεία. Η Ελλάδα έχει επιτύχει πολλά μέχρι τώρα, αλλά έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει. Και από αυτόν τον δρόμo δεν πρέπει να αποπροσανατολίζεται. Σε ότι αφορά τις αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων δεν βλέπω καμιά ελπίδα, γιατί το ζήτημα αυτό έχει ξεκαθαριστεί από καιρό», είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: