Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΠ – ΣΠΙΘΑ ΓΙΑ ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΣ

 
To Kίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών – ΣΠΙΘΑ εκφράζει την λύπη του για τον χαμό του προέδρου Ούγκο Τσάβες και τα συλλυπητήρια στους οικείους του και τον λαό της Βενεζουέλας.

Αυτό δεν το κάνουμε τυχαία, αλλά από λόγους συναισθηματικούς οι οποίοι προκύπτουν από  καθαρά πολιτικούς και ουσιαστικούς λόγους.

Ο αγώνας και η προσπάθεια του προέδρου Τσάβες για Εθνική Ανεξαρτησία της Βενεζουέλας πρέπει να γίνει παράδειγμα προς μίμηση για κάθε πατριωτική – εθνική κυβέρνηση του κόσμου.

Η διαχρονική του προσπάθεια και μάλιστα με ορατά αποτελέσματα, να στηριχτεί το κράτος της Βενεζουέλας στις δικές του δυνάμεις, αξιοποιώντας τον εθνικό της πλούτο, κόντρα στην ξένη εξάρτηση, την οικονομική υποδούλωση και τον Αμερικάνικο κυρίως ιμπεριαλισμό, είναι η μόνη σωστή και ρεαλιστική πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί απ’ την Ελλάδα.

Η φροντίδα της κυβέρνησης Τσάβες για τα λαϊκά στρώματα και τους φτωχούς, τα προγράμματα στέγασης και περίθαλψης, η δωρεάν και υψηλού επιπέδου υγεία και παιδεία, είναι μόνο μερικές απ’ τις κατακτήσεις της πατριωτικής κυβέρνησής του.

Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών – ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη αγωνίζεται απ’ τον Δεκέμβριο του 2010 για παρόμοια υψηλά πατριωτικά ιδανικά που συνοψίζονται στις παρακάτω φράσεις:
 
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Αντίσταση, Απαλλαγή, Ανεξαρτησία, Ανάπτυξη
 

Κεντρική Επιτροπή 
Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών – ΣΠΙΘΑ
6/3/2013


http://www.spitha-kap.gr/el/articles/recent/?nid=4075





Δεν υπάρχουν σχόλια: