Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Καταγγελία Δ.Σ. ΕΛΜΕ Ν. Φωκίδας για στοχοποίηση εκπαιδευτικού και καταχρηστική άσκηση διευθυντικού δικαιώματος


                               Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. Φωκίδας
καταγγέλλει τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φωκίδας κ. Δημητρίου Λουκά για τη στοχοποίηση της συνάδελφου Μπεμπή Ευαγγελίας κλάδου ΠΕ-04.02 και την επιβολή σε αυτή ποινής.
Θεωρούμε ότι πρόκειται για στοχοποίηση, η οποία ξεκίνησε όταν σε σεμινάριο σχολικού συμβούλου Φυσικών, η συνάδελφος υπερασπίστηκε μεταξύ άλλων απόφαση της ΕΛΜΕ Φωκίδας για πληρωμή οδοιπορικών σε συναδέλφους που θα μετακινούνταν από μακρινά σχολεία προκειμένου να παρακολουθήσουν το σεμινάριο διαφορετικά να απέχουν από αυτό.
Με την πιο πάνω τιμωρία προφανώς επιχειρείται να τρομοκρατηθεί η ίδια και να έχει αντανακλαστική επίπτωση στους άλλους συναδέλφους.
Η συνάδελφος Μπεμπή Ευαγγελία κλ. ΠΕ 04.02, Υπεύθυνη του Ε.Κ.Φ.Ε. Ν. Φωκίδας επί σειρά ετών, είναι γνωστή για την εργασιακή, επιστημονική και παιδαγωγική της προσφορά, ιδιαίτερα δε κατά την άσκηση των καθηκόντων του Υπεύθυνου του Ε.Κ.Φ.Ε. Φωκίδας, όχι μόνο στα Γυμνάσια και Λύκεια αλλά και στα Δημοτικά Σχολεία του νομού.

1) Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς την συνάδελφο Μπεμπή Ευαγγελία, ζητάμε την ανάκληση της ποινής που της επιβλήθηκε, την οποία θεωρούμε προσβλητική και εξοντωτική και δηλώνουμε ότι θα συμπαρασταθούμε με κάθε δυνατό τρόπο μέχρι να ανακληθεί.
2) Θεωρούμε παράνομη, απαράδεκτη και καταχρηστική άσκηση διευθυντικού δικαιώματος την απαίτηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φωκίδας κ. Δημητρίου Λουκά, να παραμένει η συνάδελφος στα γραφεία της Διεύθυνσης, δηλ. εκτός του φυσικού χώρου εργασίας της (εργαστήριο ΕΚΦΕ), εντολή αντίθετη με ότι ορίζει και ο σχετικός νόμος.
3) Επιθυμούμε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης να διαπνέεται από τις δημοκρατικές αρχές της αξιοκρατίας, της δικαιοσύνης, του αλληλοσεβασμού, της παιδαγωγικής ευαισθησίας και αντίληψης. Να θεωρεί την παρουσία του ΜΕΡΟΣ του εκπαιδευτικού σώματος και όχι άνωθεν ελεγκτή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: