Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Συνεχίζονται οι πρόβες για «Το μεγάλο μας τσίρκο», από το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ

Πηγή/Αναδημοσίευση: Θεατροφρένεια

Συνεχίζονται οι πρόβες του έργου «Το μεγάλο μας τσίρκο» που ανεβάζει το θεατρικό εργαστήρι Διστόμου « Θεατροφρένεια» για την φετινή χρονιά .Οι πρόβες γίνονται στην αίθουσα του συλλόγου και οι συντελεστές του έργου προσπαθούν να αποδώσουν με τον καλύτερο τρόπο το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, που σίγουρα θα κλέψει τα χειροκροτήματα όλων αλλά και τις εντυπώσεις αφού και αυτή η παράσταση έχει τον δικό της βαθμό δυσκολίας.


Λίγα λόγια για το «Το μεγάλο μας τσίρκο»

«Το Μεγάλο μας Τσίρκο», το εμβληματικό αυτό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, αποτελεί σταθμό όχι μόνο για το νεοελληνικό θέατρο, αλλά και για τη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική ελληνική ιστορία. Μέσα από τραγούδια και σατιρικά και δραματικά επεισόδια, το έργο διατρέχει όλες τις σημαντικές στιγμές της ελληνική ιστορίας: ο αρχαίος κόσμος, το Βυζάντιο, η Τουρκοκρατία, η επανάσταση του 1821, η βασιλεία του Όθωνα, η Μικρασιατική καταστροφή, ο πόλεμος του 1940 είναι ορισμένοι μόνο από τους βασικούς σταθμούς της πορείας που περιγράφονται σ’ αυτό το έργο-ντοκουμέντο, που παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο και επίκαιρο στις μέρες μας όσο ποτέ.

«Το Μεγάλο μας τσίρκο» ανέβηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1973 στο θέατρο Αθήναιον. Ο Σταύρος Ξαρχάκος έγραψε τη μουσική της παράστασης και ο Ευγένιος Σπαθάρης επιμελήθηκε τα σκηνικά. Πρωταγωνιστές της παράστασης η Τζένη Καρέζη, ο Κώστας Καζάκος, ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, ο Χρήστος Καλαβρούζος και ο Τίμος Περλέγκας. Ερμηνευτής των τραγουδιών ο Νίκος Ξυλούρης.

3 σχόλια:

Γιάννης Γούτης είπε...

Πότε αρχίζουν οι παραστάσεις;..

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Τον Ιούνιο, στις εκδηλώσεις μνήμης του ολοκαυτώματος του Διστόμου

ΜΑΡΙΑ ΣΙΔ. είπε...

Μπράβο παιδιά. Και φέτος θα κάνετε την υπέρβαση και την μεγάλη επιτυχία!!!!!!! Μ Π ΡΑ Β Ο ΣΑΣ. Καλή δύναμη .