Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Χρυσαυγίτες χτύπησαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη

Πηγή/Αναδημοσίευση: Βοιωτικά
Ομάδα τριών ατόμων, οι οποίοι επικαλέστηκαν τη Χρυσή Αυγή, χτύπησαν εντελώς απρόκλητα στις τουαλέτες του γηπέδου ΟΑΚΑ και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του αγώνα ΑΕΚ – Ατρόμητου, τον Δημήτρη Στρατούλη.

Ο Δημήτρης Στρατούλης δέχθηκε από αυτά τα τρία άτομα χτυπήματα στο κεφάλι και στο σώμα, ενώ του φώναζαν "τώρα θα σε σκοτώσουμε". Στο κεφάλι φέρει μώλωπες και από τα χτυπήματα στο χέρι έτρεχε αίμα.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διεσώθη από φιλάθλους που άκουσαν τις φωνές του και έσπευσαν να τον διασώσουν, τρέποντας σε φυγή τα άτομα που τον χτυπούσαν.

Ευτυχώς, ο Δημήτρης Στρατούλης αυτήν την ώρα είναι καλά, παρά το γεγονός ότι οι περιπέτειες με την υγεία του, που πέρασε στο παρελθόν, θα μπορούσαν να είχαν επιβαρύνει πολύ σοβαρά την κατάσταση του.

Ο Δημήτρης Στρατούλης κατέθεσε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα του ΟΑΚΑ κατά αγνώστων, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε για εξετάσεις στο νοσοκομείο.

Κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν ότι είναι πρώτη φορά που βουλευτής της Αριστεράς και συγκεκριμένα του ΣΥΡΙΖΑ, υφίσταται φασιστική επίθεση απρόκλητα και με, σχεδόν, δολοφονικά χαρακτηριστικά.

Οι ίδιοι κύκλοι εκφράζουν φόβους ότι η φασιστική επίθεση στον Δ.Στρατούλη μπορέι να είναι μόνο η απαρχή ανάλογων τραγικών συμβάντων, πράγμα που με βεβαιότητα θα δυναμίτιζε το πολιτικό κλίμα και θα προκαλούσε επικίνδυνες και ανώμαλες εξελίξεις.




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

Για τη δολοφονική επίθεση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Δημ. Στρατούλη από μέλη της Χρυσής Αυγής

Καταγγέλλουμε την άγρια δολοφονική επίθεση εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Δημ. Στρατούλη από μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δέχθηκε δολοφονικά χτυπήματα στο κεφάλι έξω από τον χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου ποδοσφαιρικού αγώνα, από τρία άτομα που μόλις τον αναγνώρισαν δήλωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής, λέγοντάς του «πως τώρα θα σε σκοτώσουμε».
Απαιτούμε την άμεση σύλληψη και δίωξη των δραστών. Η ανοχή απέναντι στη φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής οδηγεί μαθηματικά στο να θρηνήσουμε ζωές, καταλύει τη δημοκρατία. Η απάντηση πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική πριν είναι αργά.

16/12/2012
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΔΗΜΑΡ

Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει απερίφραστα την χουλιγκανική επίθεση σε βάρος του βουλευτή του Σύριζα Δημήτρη Στρατούλη κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα.
Οι φασιστικές επιθέσεις αποτελούν πλήγμα για την πολιτική ομαλότητα και ενισχύουν τον κύκλο της βίας στην καθημερινότητα.
Όσοι ενθαρρύνουν τέτοιες πρακτικές να είναι σίγουροι ότι θα βρουν απέναντί τους όλον το δημοκρατικό κόσμο, όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.



ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ Ο Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ

Καταδικάζουμε την φασιστική τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης. Ο λαός και η νεολαία πρέπει να απομονώσουν πιο αποφασιστικά τη δράση και την ιδεολογία των φασιστοειδών.
ΑΘΗΝΑ 16/12/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ πηγή

1 σχόλιο:

Ευγενία Νικολ - Ιτέα είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=ETXIbk8RStY
Δυστυχώς παιδια...ο ναζισμος ξαναγεννηθηκε