Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Ένα άρθρο για τον συμπατριώτη μας Χαράλαμπο Ταρνανίδη, από το Alsosnews.gr

ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Alsosnews.gr

Χαράλαμπος Ταρνανίδης:Συμμετέχει 1η φορά στα 10km 


O αθλούμενος δρομέας Χαράλαμπος Ταρνανίδης, συμμετέχει στην 1η ομαδική εγγραφή του alsosnews.gr για τους αγώνες δρόμου του 30ου Κλασικού Μαραθωνίου, στα 10km. Είναι γεννημένος το 1982 και κατοικεί στο Δίστομο Βοιωτίας.

Είναι απόφοιτος του ΤΕΙ Αθηνών και εργάζεται προσωρινά (τι μονιμότερο!?) σε καφέ-μπαρ.
Αποφάσισε να ασχοληθεί πρώτη φορά με το jogging το 2008.
Ξεκίνησε να τρέχει στο πάρκο του Μπαρουτάδικου στο Αιγάλεω, όταν δεν υπήρχε παρέα για κάποιο ομαδικό άθλημα.Από τότε το τρέξιμο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της άθλησής του, μιας και θεωρεί ότι είναι εξαιρετικά ευεργετικό για τη σωματική και την ψυχολογική του ευεξία.
Από αρκετά νεαρή ηλικία ασχολείται με τον αθλητισμό, με την παρότρυνση των γονιών του, σαν αθλητής σε τοπικά σωματεία του μπάσκετ, του ποδοσφαίρου και του στίβου.
Σήμερα, ξεπερνώντας επαγγελματικές υποχρεώσεις, έχει εντάξει το jogging στην καθημερινότητά του με σκοπό την ψυχαγωγία, την υπερπήδηση των μικρών στόχων που θέτει κάθε φορά και την άσκηση.
Επιδιώκει να αθλείται με συχνότητα 3φορές /εβδομάδα, μέσης χρονικής διάρκειας 60λεπτών/φορά και επιλέγει ως χώρο προπόνησης κυρίως δρόμους και μονοπάτια στη φύση ή πάρκα για να αποφεύγει τη μονοτονία των γηπέδων του στίβου.

Συμμετέχει για 1η φορά σε αγώνα του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, στα 10χλμ. με στόχο την έκρηξη συναισθημάτων κατά τον τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο.
Έχοντας την εμπειρία τερματισμού σε προηγούμενο αγώνα δρόμου, θα προέτρεπε κάποιον νεότερο του αθλούμενο να συμμετάσχει λέγοντας του «Κανένας κόπος και καμία θυσία δεν είναι δυνατόν να ισοσκελιστούν με τη χαρά και την ικανοποίηση που παίρνεις τερματίζοντας.Τα συναισθήματα που γεννιούνται από την επίτευξη του στόχου σε συνδυασμό με την επιβράβευση από τον κόσμο είναι πρωτόγνωρα! »
Έχοντας την άθληση ως τρόπο ζωής, θα προέτρεπε κάποιον αγύμναστο να την ενσωματώσει και αυτός με τη σειρά του λέγοντάς του: «Το να ξεπερνάς τα όριά σου, τους μικρούς στόχους που κάθε τόσο θέτεις, δημιουργεί μία απερίγραπτη αίσθηση πληρότητας! »
Ζητώντας του να μας περιγράψει ένα αξέχαστο περιστατικό που του δημιούργησε έντονα συναισθήματα σε κάποιαν αγώνα μας αναφέρει χαρακτηριστικά «Λίγο πριν τον τερματισμό στο Δρόμο Θυσίας στο Δίστομο το 2011 το χειροκρότημα του κόσμου ήταν τόσο μεθυστικό, που ως δια μαγείας εξαφανίστηκε η κούραση και άρχισα ασυναίσθητα να τρέχω αυξάνοντας ταχύτητα σαν να είχα μόλις ξεκινήσει!Πραγματικά ασύλληπτο!»
Οι άνθρωποι που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ενθάρρυνση & ενασχόληση με το jogging ήταν φίλοι, γνωστοί, αλλά και τυχαίοι άνθρωποι οι οποίοι ασχολούνταν ήδη μ’αυτό. «Βλέποντας κι άλλο κόσμο να τρέχει και συζητώντας μαζί του συνειδητοποιείς ότι δεν είναι κάτι δύσκολο και ανιαρό όπως φαντάζει σε πολλούς»
Η χαρακτηριστικότερη αντίδραση γνωστού του όταν πρωτοξεκίνησε να τρέχει, αποτυπώνεται στη φράση «Τρελός είσαι και πας και τρέχεις μόνος σου!?Εγώ δε θα το έκανα ποτέ!»
Πέρα από το τρέξιμο, στην καθημερινότητά του αθλείται παίζοντας μπάσκετ, τέννις και κάνοντας ποδήλατο, ενώ δε λέει όχι και σε τυχόν extreme δραστηριότητες(πχ rafting).
Τέλος η άποψή του για τη θεματολογία του www.alsosnews.gr είναι ότι:
«Είναι πολύ αξιόλογο site, οργανωμένο και αξιόπιστο.Δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους που αθλούνται να βρεθούν και να ανταλλάξουν απόψεις, ενώ μπορεί να παρακινήσει και ανθρώπους που δεν αθλούνται να ξεκινήσουν! Πολύ σημαντικό επίσης το ότι δίνει βήμα σε αθλούμενους! Συγχαρητήρια και ακόμη καλύτερη συνέχεια»

Για το www.alsosnews.gr
Νεοκλής Τσούνης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΘΕΜΗ: ΠΗΡΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΜΟΥ ΟΤΙ ΣΕ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ (5-10 ΧΙΛΜ.) ΜΠΟΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, Γ.ΛΟΥΚΑΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΑΚΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΥΜΑΜΑΙ!