Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Στο αυτόφωρο ο διαχειριστής της σελίδας ''Γέροντας Παστίτσιος''

ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ


Συνελήθφη και οδηγείται σήμερα στο αυτόφωρο ο 27χρονος από την Εύβοια που διατηρούσε σελίδα στο Facebook, με τίτλο Γέροντας Παστίτσιος στην οποία σατίριζε και διακομοδούσε την εκκλησία και τις προφητείες του Γέροντα Παίσιου.
Την σύλληψη προκάλεσε η ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, ο οποίος ζητούσε από τους αρμόδιους να προβούν στην άμεση αφαίρεση του προφίλ .Μετά από την ερώτηση  κινητοποιήθηκε η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όπου και εντόπισε τον νεαρό στα Ψαχνά Ευβοίας.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθεί για να απολογηθεί στην Εισαγγελία με την κατηγορία της κακόβουλης βλασφημίας και καθύβρισης θρησκευμάτων.
Η σύλληψη του 27χρονου έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις με τους χρήστες του twiiter στο hashtag #free geron pastitsios να αναφέρουν«Τώρα που έχουν απεργία οι δικαστικοί, ευκαιρία να αναλάβει η ιερά εξέταση τις υποθέσεις», «Τι ώρα είναι ο λιθοβολισμός στο Σύνταγμα;», «Άρση απορρήτου για μη κακουργηματική πράξη, για χάρη της Χρυσής Αυγής. Πόσο απέχουμε από το κυνήγι μαγισσών;», «Οι νεοναζί που ζήτησαν τη σύλληψη του δημιουργού της σατιρικής σελίδας, συνηγορούν ελεύθερα υπέρ της ευθανασίας των ανάπηρων στο Διαδίκτυο».
Άμεση ήταν και η αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς
με τον Δημήτρη Παπαδημούλη να εκφράζει την επιθυμία του να παραστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του 27χρονου, ενώ έγραψε στο twitter: «Όταν ο νόμος εξισώνει τη βλασφημία με την παιδεραστία, είναι άδικος»

Επίσης από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Τατσόπουλος σχολίασε :Η υπόθεση του πατέρα Παΐσιου θυμίζει την Αθανασία του Αιγάλεω, αλλά το κράτος δεν αντέδρασε στον τσαρλατανισμό.»
Από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μιλά για «κράτος πρόθυμο να ανταποκριθεί τάχιστα στις επιταγές της Χρυσής Αυγής» και θεωρεί ότι η σύλληψη «φονταμενταλισικού χαρακτήρα, που δεν προσιδιάζει σε ευρωπαϊκό δημοκρατικό κράτος, αλλά σε θεοκρατικά καθεστώτα» υποστηρίζοντας ότι «προσβάλει την ελευθερία του λόγους, αλλά και όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, καθώς πρόκειται για μισαλλόδοξες, μεσαιωνικές πρακτικές».

Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι ο νόμος περί βλασφημίας πρέπει να καταργηθεί, ενώ προειδοποιεί για τα φαινόμενα σκοταδισμού, θρησκευτικού φανατισμού και μισαλλοδοξίας, που πληθαίνουν στις μέρες μας, υπενθυμίζοντας ότι η σάτιρα γεννήθηκε στην αρχαία Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: