Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Σταθά, για το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας

 Θέμα: Σκανδαλώδες και απαράδεκτο το σχεδιαζόμενο «λουκέτο» στο Πανεπιστήμιο   
           Στερεάς Ελλάδας και στο Παράρτημά του  στη  Λιβαδειά!
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου η κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα, σχεδιάζει να βάλει «λουκέτο» στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας και σε όλα τα Παραρτήματά του, μεταξύ των οποίων και αυτό της Λιβαδειάς, (καθώς σε άλλα περιφερειακά πανεπιστήμια και σε δεκάδες σχολές). Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η κατάργηση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και των Παραρτημάτων του, θα λάβει χώρα εντός του 2013, γεγονός που θα έχει δραματικές συνέπειες τόσο για τους φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό του πανεπιστημίου όσο και για την τοπική κοινωνία.
Η σχεδιαζόμενη κατάργηση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας θα δώσει την χαριστική βολή στην – σκληρά δοκιμαζόμενη από τη μνημονιακή ύφεση και τις μνημονιακές πολιτικές -τοπική οικονομία και κοινωνία, καθώς το Πανεπιστήμιο αποτελεί για την ευρύτερη περιοχή «πνεύμονα» ανάπτυξης, πολιτισμού και υψηλής επιστημονικής εξειδίκευσης και εκπαίδευσης.

Επειδή η παιδεία και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα είναι ανεπίτρεπτο να «ακρωτηριάζονται» εξαιτίας της «προκρούστειας» λογιστικής της τρόικας.
Επειδή το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας επιτελεί σημαντικότατο και ουσιαστικότατο έργο.
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός
1.      Αληθεύουν τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σχεδιαζόμενο «λουκέτο» στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας και στα Παραρτήματά του, μεταξύ των οποίων και αυτό της Λιβαδειάς; Αν ναι, για ποιο λόγο μεθοδεύεται η κατάργηση ενός Πανεπιστημίου με τόσο σημαντική προσφορά;
2.      Σκοπεύει να αποσύρει και να ακυρώσει, έστω και τώρα, κάθε σχέδιο για κατάργηση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και να προχωρήσει άμεσα στην ουσιαστική ενίσχυση και αναβάθμισή του;
                                                           Ο ερωτών Βουλευτής
                                                                   Σταθάς Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: