Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

ΔΙΣΤΟΜΟ - ΘΡΗΝΟΣ - ΑΝΑΣΤΑΣΗ - ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ




 Ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ  ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΡΑΧΩΒΙΤΩΝ
"Ο  ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ"
 

Σας ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ 
στην

ΜΟΥΣΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

        Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης της Σφαγής Διστόμου, σας προσκαλούμε στην Μουσική Εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 05 Ιουνίου 2012 και ώρα 9.00 μ.μ. στο Προαύλιο Μουσείου, στο Δίστομο πλησίον του Δημαρχείου.
        Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος το Χορωδιακό - Μουσικό Εργαστήρι Αντίκυρας και η Χορωδία Αράχωβας μαζί με την Έντεχνη και Λαϊκή Ορχήστρα Αράχωβας και θα παρουσιάσουν το έργο:

ΔΙΣΤΟΜΟ - ΘΡΗΝΟΣ - ΑΝΑΣΤΑΣΗ - ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

        Το έργο διευθύνει ο Μαέστρος Todor Kabaktchiev.


Σολίστς:   Σταυρούλα Πολλάτου (σοπράνο)
Λουκάς Τζιτζώκος και
Γιάννης Ράπτης
Αφηγητής: Βασίλης Τσακίρογλου
                 
                                                                            Με τιμή                                                                                                              Το Δ.Σ.


Υ.Γ (Ιωάννης Λουκάς)
Αγαπητοί συνδημότες (και όχι μόνο),
Ως  εξουσιοδοτημένος από τον Πρόεδρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αράχωβας κ. Γιάννη Σύρο να προωθήσω στα τοπικά blogs την παραπάνω ανακοίνωση, που έχει ήδη τοιχοκολληθεί σε πολλά σημεία, θα ήθελα και προσωπικά να σας παρακαλέσω και να σας παρακινήσω να συμμετάσχετε σ΄αυτή την εκδήλωση, όπως βέβαια και στις άλλες εκδηλώσεις για την 68η επέτειο από τη Σφαγή του Διστόμου.

Ειδικά όμως γι΄αυτή την εκδήλωση, για την οποία έχω γνώση, σας λέω, ‘ελάτε και θα με θυμηθείτε’. Εξάλλου ο Πολιτισμός και ενώνει και εξυψώνει.

Σας ευχαριστώ,
ΙΑΛ

1 σχόλιο:

Αλτάνα Π-Φ είπε...

Αλτάνα Π-Φ είπε...
Η απαγγελία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Μνήμης,στο Δίστομο, επίσης αξίζει το Μπράβο στον αγαπητό Γιάννη."Τύχη αγαθή" το έφερε να βρεθώ στο χώρο, χθες.Βαρειά η καρδιά από τον χαμό και το άδικο,στον μαρτυρικό τούτο τόπο, αλλά με μαεστρία περισσή οι συντελεστές μας γλύκαναν την καρδιά και έδωσαν την δύναμη στα χέρια μας να χτυπήσουν στον ρυθμό του "της Δικαιοσύνης Ήλιε νοητέ" και τα χείλη μας να σιγοψηθυρίσουν,πως ναι, "μεθάει η αγάπη, αγάπη μου σαν το παλιό κρασί"!Μπράβο στον Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Αραχωβιτών καιστον πρόεδρό του, Γιάννη Σύρο, που ήταν και η ψυχή της έντεχνης λαϊκής ορχήστρας Αράχωβας, μαζί με τον Νίκο Κολόβαρη και τον Ανδρέα Σύρο και τις εξαιρετικές παρουσίες των δύο κοριτσιών στον πλαγιαυλό. Στην σοπράνο Σταυρούλα Πολλάτου, τον Λουκά Τζιτζώκο και την υπέροχη φωνή του Γιάννη Ράπτη. Στο όνομα της καλής μου φίλης και συμμαθήτριας Χαρίκλειας ένα ευχαριστώ σε όλες και όλους από τις χορωδίες της περιοχής μας. Να μη ξεχάσω τον μαέστρο Τοντόρ!Ενωμένοι μπορούμε ίσως και "να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα" και στη δύσκολη συγκυρία που περνάει η χώρα μας να προτάξουμε την αγάπη αντί για το μίσος και το μέλλον αντί για το ματωβαμένο παρελθόν... Χωρίς να λησμονούμε... Κάθε άλλο! Να αφήσουμε το χθεσινό ολόγιομο φεγγάρι να μας μαγέψει λίγο,σεργιανόντας μας "στου κήπου την κορομηλιά", ίσως να χαμογελάσουμε και πάλι! Με βαθειά συγκίνηση και ευχαριστίες Αλτάνα Π-Φ
Ιούνιος 06, 2012 4:03 μμ