Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Επίσκεψη των Βοιωτών λογοτεχνών, συγγραφέων και ποιητών στην Αρχιεπισκοπή της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας


 
Το Προεδρείο του Συνδέσμου Συγγραφέων Λογοτεχνών Βοιωτίας επισκέφθηκε μαζί με φίλους από τη Λιβαδειά, την Αρχιεπισκοπή της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας, στα Τίρανα, όπου συναντήθηκαν με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Αναστάσιο.
      Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος υποδέχθηκε την αποστολή  των Βοιωτών δημιουργών με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό. Αφού καλωσόρισε το Προεδρείο του Συνδέσμου Συγγραφέων και Λογοτεχνών αλλά και όλους τους παρισταμένους Βοιωτούς, αναφέρθηκε με συντομία στο εκκλησιαστικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο του, καθώς και στις προσπάθειες που κατέβαλε αλλά και καταβάλει αναφορικά με την  ανέγερση 120 περίπου νέων Εκκλησιών αλλά και την αναστύλωση άλλων τόσων.
      Κατά τη  σεμνή και λιτή τελετή που ακολούθησε, το Προεδρείο του Συνδέσμου, παρέδωσε στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Αναστάσιο, οκτώ μεγάλα δέματα, που περιείχαν περισσότερα από 250 βιβλία εκατό περίπου Βοιωτών συγγραφέων, λογοτεχνών και ποιητών.
      Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Συγγραφέων-Λογοτεχνών Βοιωτίας κ. Νικόλαος Τασιόπουλος, Στρατηγός ε.α ΕΛ.ΑΣ, αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την τιμή που περιποίησε στους Βοιωτούς δημιουργούς να τους δεχθεί, υπογράμμισε τον συμβολικό χαρακτήρα της αποστολής, ήτοι της παράδοσης των βιβλίων των Βοιωτών δημιουργών, για τον Ελληνισμό της Διασποράς και πιο συγκεκριμένα για τον Ελληνισμό που ζει στην Αλβανία. Επίσης, ευχήθηκε όπως τα βιβλία αυτά αποτελέσουν τον δίαυλο, μέσω του οποίου οι Έλληνες της Αλβανίας θα γνωρίσουν το «βοιωτικό πνεύμα». Τέλος, προσκάλεσε τον Μακαριώτατο να επισκεφθεί τη Λιβαδειά και γενικότερα την Βοιωτία, για να γνωρίσει και δια ζώσης τους κατοίκους της.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: