Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Δίστομο : Ένα ψέμα που έγινε προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής. Πώς οι Γκέμπελς αξιοποίησαν λάθος στοιχεία αναζητώντας τη «δικαίωση» του κύματος των ναζί

ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ                                     
 
  Μια ξεδιάντροπη προπαγάνδα
Το Δίστομο αποδοκίμασε τη Χρυσή Αυγή - Το εκλογικό αποτέλεσμα και τα ψέματα
Πώς το κάτι λιγότερο από 2% που πήρε η οργάνωση έγινε 6% από κανάλια και φιλοναζιστές
Συκοφαντημένοι από τηλεοπτικά κανάλια και την ίδια τη Χρυσή Αυγή νιώθουν οι κάτοικοι του μαρτυρικού Διστόμου με αφορμή τα όσα ψεύδη διαδόθηκαν για το εκλογικό αποτέλεσμα, όσον αφορά το ποσοστό που έλαβε εκεί το φιλοναζιστικό κόμμα (δήθεν... 6%). Αυτό ήταν το πρώτο ψέμα - το δεύτερο ήταν ότι έγινε συγκέντρωση εκεί της Χρυσής Αυγής.
'Εχει τη σημασία του να δούμε την αλήθεια, διότι πάνω στο πρώτο... ψέμα (ή μήπως απλή ανευθυνότητα;) στηρίχτηκε η Χρυσή Αυγή και κάνει ξεδιάντροπη προπαγάνδα!
Αυτό που πήρε η Χρυσή Αυγή στο Δίστομο - μια κωμόπολη με πολλούς εσωτερικούς μετανάστες - ήταν μόνο 2,7% (44 ψήφοι) και αυτό μαζί με το διπλανό χωριό Άσπρα Σπίτια (Παραλία Διστόμου). Ένα ποσοστό από το οποίο, αν αφαιρεθεί, όπως επισημαίνουν κάτοικοι της μαρτυρικής κωμόπολης, το αναλογούν στα Άσπρα Σπίτια, τότε για το Δίστομο απομένει ποσοστό κάτω από 2%, όσο δηλαδή και στα χωριά των ολοκαυτωμάτων της Κρήτης, ίσως και λιγότερο.
Τότε πού βρέθηκε, θα αναρωτηθείτε, το 6% που ακούσατε σε πολλά κανάλια τη Δευτέρα των εκλογών και καυτηρίασαν - σωστά... αν ίσχυε - διάφοροι επώνυμοι, όπως ο καθηγητής Ιστορίας Βασίλης Κρεμμυδάς και οι βουλευτές Λιάνα Κανέλλη και Γρηγόρης Ψαριανός και φυσικά πολλοί άλλοι;
Η εξήγηση είναι απλή: στον... «Καλλικράτη», θύμα του οποίου έπεσε ένας συντάκτης, που δεν τον υπολόγισε λόγω άγνοιας της γεωγραφίας. Στη συνέχεια τον... εντυπωσιακό τίτλο «Δίστομο - Καλάβρυτα ψήφισαν Χρυσή Αυγή» αναπαρήγαγαν αρκετοί συντάκτες.
«Παρασύρθηκαν», δηλαδή, από τα αποτελέσματα του καλλικρατικού Δήμου Διστόμου - Αράχοβας - Αντίκυρας, όπου πράγματι η Χρυσή Αυγή πήρε 5,96% - δηλαδή 335 ψήφους - συνολικά στα τρία δημοτικά διαμερίσματα. Έτσι εμφανίζονταν ρεπορτάζ που έλεγαν ότι 335 κάτοικοι του χωριού που μαρτύρησε από τους ναζί, ψήφισαν τους νοσταλγούς του Χίτλερ!
Αν όμως κάποιος κοιτάξει αναλυτικά τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών-τα οποία εξέδωσε αργότερα με ανακοίνωση και ο δήμαρχος Γ. Πατσαντάρας - βλέπει ότι το μεγάλο ποσοστό της Χρυσής Αυγής το πήρε στα άλλα δύο χωριά του καλλικρατικού δήμου και συγκεκριμένα 7,47% στην Αράχοβα και 7,87% στην Αντίκυρα, και όχι στο Δίστομο! «Τι σχέση έχει το Δίστομο με την Αράχοβα και την Αντίκυρα, που απέχουν 15-20 χιλιόμετρα μεταξύ τους;» λένε κάτοικοι από το Δίστομο.
                                                                              Τραγέλαφος

Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Διστόμου (μαζί με την τέως Κοινότητα Στειρίου) η Χρυσή Αυγή πήρε 79 ψήφους, δηλαδή 3,48%. Μάλιστα, επισημαίνει ο δήμαρχος Διστόμου - Αραχωβας - Αντίκυρας Γ. Πατσαντάρας στην επίσημη ανακοίνωσή του, αμιγώς στην ιστορική κωμόπολη - χωρίς το Στείρι δηλαδή - το ποσοστό της Χρυσής Αυγής περιορίζεται στο 2,7% (μόνο 44 ψήφοι).
Όπως σημειώνει ο ίδιος - που κατάγεται μάλιστα από την Αράχοβα -, στην πραγματικότητα οι ψήφοι Διστομιτών προς τη Χρυσή Αυγή είναι ακόμη λιγότερες, αφού στο Δημοτικό Διαμέρισμα Διστόμου ψηφίζουν και οι κάτοικοι της Παραλίας Διστόμου (Άσπρα Σπίτια), που είναι κυρίως εσωτερικοί μετανάστες, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν εκεί τις δεκαετίες του 1960 και 1970 για τη λειτουργία του εργοστασίου Αλουμινίου.
Το τραγελαφικό συγκριτικά με την ψευδή εικόνα που μεταδόθηκε είναι ότι στο Δίστομο πρώτο κόμμα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,2%, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 19,70%, τρίτη η Ν.Δ. με 17,32%, τέταρτο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,14%, πέμπτο το ΚΚΕ με 7,05%, έκτη η Δημοκρατική Συμμαχία με 5,24%, έβδομη η Δημοκρατική Αριστερά με 4,14% κ.ο.κ. Και όχι μόνο αυτό: Διστομίτης είναι και ο εκλεγείς με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής Γιάννης Σταθάς!
Τα κανάλια
Παρ' όλα αυτά - δηλαδή τις... 20-25 ψήφους - κάποια κανάλια επέμεναν να μιλούν για... 335 ψήφους.
Αυτό όμως το... λάθος των καναλιών εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η Χρυσή Αυγή. Έτσι, παρά τις επίσημες ανακοινώσεις και την απεγνωσμένη προσπάθεια που έκαναν νεολαίοι και άλλοι κάτοικοι του Διστόμου μέσα από μπλογκ κ.λπ., βγήκαν δύο στελέχη της στον Νίκο Ευαγγελάτο στον ΣΚΑΙ και είπαν ανερυθρίαστα ότι η Χρυσή Αυγή πήρε... 7% σε Δίστομο - Καλάβρυτα.
Έδωσαν όμως και συνέχεια με δεύτερο ψεμα: Υποστήριξαν εντελώς ψευδώς ότι στο Δίστομο έκαναν... προεκλογική συγκέντρωση και μάλιστα μεγαλύτερη από αυτήν του... Καμμένου!
Όμως ούτε ο Καμμένος έκανε προεκλογική συγκέντρωση στο Δίστομο ούτε φυσικά η... Χρυσή Αυγή! Η αλήθεια είναι εντελώς αντίθετη: Η Χρυσή Αυγή είχε προαναγγείλει από το σάιτ της ότι θα περνούσε από το Δίστομο. Όμως, όπως αντέδρασε στην Κρήτη η Βιάννου, έτσι αντέδρασαν και οι κάτοικοι του Διστόμου και εξέδωσαν ανακοινώσεις και φέιγ-βολάν, κρέμασαν πανό κ.λπ. Έτσι η Χρυσή Αυγή... ακύρωσε την περιοδεία!
Κάτοικοι του Διστόμου λένε ότι, αν δεν γραφτεί η αλήθεια, θα δίνεται η ευκαιρία στους χρυσαυγίτες να κάνουν αισχρή προπαγάνδα πάνω στο αίμα των 218 σφαγιασθέντων από τους ναζί Γερμανούς. Τα κανάλια που έκαναν το... λάθος οφείλουν, μας λένε, να διορθώσουν: γι' αυτό το αίμα!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι και μία ψήφος στην Χ.Α. είναι απαράδεκτο γεγονός αλλά άλλο 335 και άλλο 20-25, που εξηγείται.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στη εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ που προσπάθησε και τα κατάφερε, να πει τα πράγματα ως έχουν.