Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Αλέξης Τσίπρας:"Θα είμαστε σκληρό καρύδι για τους τροϊκανούς"

ΠΗΓΗ :  News 247
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Φαρμακόγλωσσα Κίρκη 

Πολιτικός σεισμός! Αυτό θα συμβεί, εάν την επομένη των εκλογών, προκύψει μία αριστερή κυβέρνηση, υποστηρίζει στο News 247 ο Αλέξης Τσίπρας (Vids)
ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΦΑΣΟΛΑΚΗ

 Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στο News 247, λίγες μόλις ημέρες πριν τις εκλογές.



Αναμένει "πολιτικό σεισμό" εάν ο λαός πει το μεγάλο "ναι" σε αριστερή κυβέρνηση η οποία θα πετάξει την "καυτή πατάτα" στα χέρια των Ευρωπαίων.
"Εάν λάβουμε ισχυρή λαϊκή εντολή για πολιτική διαπραγμάτευση στην ΕΕ για καταγγελία της δανειακής σύμβασης και ακύρωση των μέτρων του μνημονίου τότε αυτό θα αποτελέσει έναν μεγάλο πολιτικό σεισμό. Και οι εταίροι πια θα έχουν την καυτή πατάτα στα δικά τους χέρια".
Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ιστοσελίδα μας τόνισε πως όλα αυτά τα χρόνια, όλοι οι εκβιασμοί γίνονται εις βάρος του ελληνικού λαού και μόνο.
Επί της ουσίας, αυτό που λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πως μέσα από την εκλογή μίας κυβέρνησης της Αριστεράς, οι ευρωπαίοι θα πρέπει να επιλέξουν εάν θα ρισκάρουν τη διάλυση της ευρωζώνης διώχνοντας την Ελλάδα ή θα αποφασίσουν, έστω και υπό πίεση, να οδηγηθούν στην Ευρώπη των λαών και της δημοκρατίας.
Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για άλλο πρόγραμμα το οποίο θα ρίξει τα βάρη στους έχοντες και κατέχοντες.
Στη συνέχεια τον ρωτήσαμε τι πρόκειται να συμβεί, πως θα αντιδράσει εάν η πίεση της χώρας δεν είναι αρκετή και τελικά αποφασισθεί η εκδίωξη μας από την ευρωζώνη και το ευρώ.
Τι θα επιλέξει τότε, ως μέλος - αν όχι ηγέτης - μιας αριστερής κυβέρνησης;
"θα είμαστε σκληρό καρύδι. θα χρειαστεί να διαλύσετε το μαγαζί για να ξεμπερδέψετε με μας ή θα αποδεχτείτε το δικαίωμα μας να αποφασίζουμε για την πορεία μας", υποστηρίζει.
"Δεν θα γίνει η Ελλάδα μία χώρα η οποία θα είναι αποικία εντός της ευρωζώνης. Αυτό να το ξεχάσουν".
 
Όσο για την περιβόητη συνεργασία των δυνάμεων του ευρύτερου χώρου της Αριστεράς, αυτήν θα την επιβάλει ο ίδιος ο λαός, σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας.
"Εάν το βράδυ της έκτης Μαϊου, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία είναι το ένα τρίτο, όπως λένε οι δημοσκοπήσεις, και δεν έχουν 151, αλλά οι δυνάμεις της Αριστεράς αθροιστικά είναι πολύ παραπάνω, και μπορούν να βγάλουν παρά τον καλπονευτικό νόμο 151, αυτή η ετυμηγορία θα έρθει να επιβάλλει, αναγκαστικά θα λεγα εγώ, τη συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς".
Στο σημείο αυτό, ο κ. Τσίπρας στρέφει ευθέως τα πυρά του κατά του ΚΚΕ και της Αλέκας Παπαρήγα, προχωρώντας όμως και σε έμμεση "πρόκληση" - "πρόσκληση" ξανά για συνεργασία:
"Τι θα έρθει να μας πει η κ. Παπαρήγα την επομένη; Ότι δεν με ενδιαφέρει να συνεχίσουν, αν και μειοψηφία, να μας κυβερνάνε οι δύο που μας έφεραν ως εδώ υπογράφοντας το μνημόνιο; Και θα συνεχίσω να απορρίπτω τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ να βρούμε έναν κοινό τόπο;
Νομίζω ότι δεν θα το πει. Νομίζω ότι μία τόσο ανιστόρητη και εγκληματική απόφαση δεν θα πάρει την επομένη των εκλογών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: