Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Ιδού η ιδιόχειρη επιστολή ενός ανθρώπου που θυσιάστηκε, την στιγμή που τα κτήνη της φασιστικής συγκυβέρνησης τολμάν να κουνάν το δάχτυλο στα κανάλια

Δεν έχω λόγια να πω. Νιώθω απλά τόσο αηδιασμένος και εξοργισμένος για τους έλληνες πολιτικούς και για τους κομματάρχες τους, που ήδη αλωνίζουν πόλεις και χωριά για να ψαρέψουν ψήφους.
Η επιστολή του συνταξιούχου που αυτοκτόνησε στο Σύνταγμα
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ
Με μεγάλη μου λύπη διαπίστωσα, ότι ο άνθρωπος που αυτοκτόνησε στο Σύνταγμα, ήταν ο Πατέρας της καλής μου φίλης, γραμματέως της Λαϊκής Ορχήστρας ''Μίκης Θεοδωράκης'', της Έμμυς Χριστούλα. Το πρωί που σχολιάζαμε το γεγονός, δεν ήξερα ποιός ήταν.
Η Έμμυ είναι μια εξαιρετική προσωπικότητα. Δημοσιογράφος ακτιβίστρια με πολλούς αγώνες, οπότε καταλαβαίνει κανείς τι Πατέρα σπουδαίο είχε. Λυπάμαι πιο πολύ τώρα και έχω συγκλονιστεί αρκετά. Και βέβαια το μίσος μου για τους πολιτικούς και τους κομματάρχες τους, αυξάνεται πολύ...
Έμμυ συλλυπητήρια!! Ο Πατέρας σου είναι ήρωας. Γράφτηκε ήδη στις λευκές σελίδες της ιστορίας. Καλό κουράγιο
Παπαϊωάννου Θεμιστοκλής

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ένας φοιτητής ακούγοντας την συγκλονιστική είδηση της αυτοκτονίας του 77χρονου θέλησε να εκφράσει την οργή του μέσα σε λίγες γραμμές.

Διαβάστε τι έγραψε:

«Ανοίγοντας το πρωί της Τέταρτης το διαδίκτυο η πρώτη είδηση που διάβασα ήταν η αυτοκτονία του 77χρονου συμπολίτης μας στην μέση της Πλατειάς Συντάγματος, μια κίνηση σίγουρα συμβολική, καθώς ο συνταξιούχος ήθελε να δείξει ότι αυτοκτονεί μπροστά από τον δήθεν ναό της δημοκρατίας.

Εκεί μας οδήγησαν, οι ‘’σωτήρες’’ του τόπου μας , να μην θέλουμε την ιδία μας την ζωη, να προτιμούμε την αυτοκτονία , παρά να ζούμε. Συμφώνα με κάποια στοιχειά την τελευταία τρία χρόνια έχουν σημειωθεί 2.000 συμπολίτες μας έβαλαν τέλος στην ζωή τους μην αντέχοντας την οικονομική κρίση.

Ηθικοί αυτουργοί σίγουρα υπάρχουν, και δεν είναι δύσκολο να τους βρούμε ,ας ψάξουμε στην Βουλή, στην τρόικα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Δ.Ν.Τ. και φυσικά σε κάποιους από τους δημοσιογράφους οι οποίοι είχαν τρέξει να ‘’προσκυνήσουν’’ τους τροϊκάνους ως τους σωτήρες του τόπου και τώρα που δεν τους βγαίνει, αρχίζουν και εκείνοι να το παίζουν αντιμνημονιακοί (είναι και στην μόδα τώρα τελευταία, στο τέλος θα μας πουν ότι δεν ψήφισε κάνεις το μνημόνιο, απλά βλέπαμε όνειρο). Το ερώτημα είναι θα λογοδοτήσει κάνεις για τις τόσες πολιτικές δολοφονίες πολιτών;;

Κάπου όπως πρέπει να σταματήσει όλο αυτόν μπορεί να απαξιώνουν έντεκα εκατομμύρια Έλληνες, δεν μπορεί να απολύουν κόσμο, να μειώνουν μισθούς, συντάξεις να οδηγούν ένα εκατομμύριο ανθρώπους στην ανεργία, να υποβαθμίζουν συνεχώς την υγεία και την παιδεία, να οδηγούν τον κόσμο στην φτώχεια και την εξαθλίωση, άλλους στην ξενιτιά, να περιφρονούν τον πολιτισμό και την ταυτότητα μας, να αμφισβητούν την εθνική κυριαρχία, να αμφιβάλλουν για τα νησιά μας και εμείς απλά να καθόμαστε σε ένα καναπέ και να δεχόμαστε την συνεχή πλύση εγκέφαλου των ΜΜΕ να είμαστε μόνιμα σε ένα υπολογιστή και να προβληματιζόμαστε για το αν πρέπει να έχω πόζα στην φωτογραφία ή πρέπει να είμαι πιο ‘’κυριλέ’’.

Ήρθε η ώρα ο λαός να μιλήσει, και η ώρα αυτή πλησιάζει, ο δημοκρατικός τρόπος από την αρχαιότητα ήταν οι εκλογές, όποτε όλοι μας είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε να ψηφίσουμε, η αποχή ΔΕΝ είναι λύση, αν δεν ψηφίσεις είσαι συνένοχος στην αυτοκτονίες των ανθρώπων αυτών, γίνεσαι ηθικός αυτουργός, είσαι και εσύ το χέρι που πατάει την σκανδάλη.

Η ιστορία μας μαθαίνει πολλά, Ο Ελληνικός λαός πέρασε τόσα αλλά πάντα ενωμένα έβγαινε νικητής, έτσι και τώρα όλοι μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά θα νικήσουμε! ΔΕΝ χρειάζεται να χαραμίζουμε την ζωή μας, όλοι περνάμε δυσκολίες αλλά ο Έλληνας ξέρει να πολεμάει, ξέρει να βοηθάει, ξέρει να τιμωρεί!

Θα κλείσω με μια φράση που έγραψε κάποιος σήμερα στο πεζοδρόμιο που “έπεσε’’ ο 77χρονος βιοπαλαιστής και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του:

To όνομα του νεκρού σήμερα είναι Δημοκρατία… μα είμαστε 11 εκατομμύρια οι ζωντανοί και το όνομα μας είναι Αντίσταση!»

Μία ζωή χάθηκε μπροστά στο «ναό» της δημοκρατίας! Ας μην αφήσουμε να χαθεί άλλη…

Πλησιάζει η ώρα για να τιμωρήσουμε όσους μας δολοφόνησαν και συνεχίζουν να μας δολοφονούν τόσα χρόνια!
(Ελληνικη Ψυχη)