Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Αναδημοσίευση: Iteanews
Πηγή: fokidatv
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ όλο το Φωτορεπορτάζ



Με μια απόλυτα συμβολική πράξη παρουσιάστηκε η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Πάνου Καμμένου στο μαρτυρικό Δίστομο, καταδεικνύοντας την πρόθεσή του να εκφράσει την αντίστασή του σε μια «εξουσιαστική και κατοχική Γερμανία». Η συμβολική κίνηση με πολλούς αποδέκτες στην κυβέρνηση της Εθνικής Προδοσίας συγκέντρωσε πλήθος κόσμου στην ασφυκτικά γεμάτη μέσα κι έξω αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δημαρχείου Διστόμου.
Αρχικά ο Πάνος Καμμένος εκκλησιάστηκε στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Διστόμου και στις 10.30 κατέθεσε δάφνινο στεφάνι στο Μαυσωλείο Διστόμου.

Στην συνέχεια μέσα σε μεγάλο ενθουσιασμό και πολύ μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε η επίσημη εξαγγελία των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» μπροστά σε ένα παλλόμενο πλήθος που χειροκροτούσε και ζητωκραύγαζε.
Κυρίως όταν μίλησε για τιμωρία των υπευθύνων και έλεγχο στα ψεύτικα στοιχεία του χρέους, αποθεώθηκε από τους παρισταμένους.

« …Πρέπει να ξαναγίνουμε όπως είμασταν είπε, και να το γιορτάσουμε με νταούλια και ζουρνάδες…».
Τελειώνοντας την ομιλία του δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο στον προαύλιο χώρο.
Υπήρχαν και πολλοί Φωκείς ανάμεσα στο πλήθος, άνθρωποι από την Ελευσίνα που είχαν έρθει με μηχανές, άλλοι από την Ικαρία και την Κρήτη, άνθρωποι κάθε ηλικίας … κι ένα αγοράκι μηνών! το πιο μικρό μέλος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» σύμφωνα με την μητέρα.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό, ηλικιωμένοι τραγουδούσαν «…πότε θα κάνει ξαστεριά…», νεαροί έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο, άλλοι δάκρυζαν, άλλοι τραγουδούσαν, το πλήθος τον καταφιλούσε και του έσφιγγε το χέρι…

Η πιο συγκλονιστική στιγμή διαδραματίστηκε στον προαύλιο χώρο, όταν κάποιος τον πλησίασε και προσπάθησε να του φορέσει την Ελληνική Σημαία στον λαιμό. Ο Πάνος Καμμένος την ασπάστηκε και του ζήτησε να την διπλώσει πρώτα και μετά να του την δώσει!

Μετά το κέρασμα με τσίπουρο και γλυκό, επισκέφθηκε το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού. Δίπλα του ήταν η Έλενα Κουντουρά, ο Γιάννης Μανώλης, ο δημοσιογράφος Σπύρος Χατζάρας και άλλοι.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: