Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΜΑΝΟ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ -Το 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ– ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ



3Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ– ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΜΑΝΟ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας και το 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς οργανώνουν συνάντηση των μαθητών του σχολείου με το συγγραφέα παιδικών και νεανικών βιβλίων Μάνο Κοντολέων.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 στις 11 πμ. στο χώρο του σχολείου.
Οι μαθητές  θα συζητήσουν με  το  συγγραφέα θέματα που αφορούν στους νέους με αφορμή το βιβλίο του «Ανίσχυρος Άγγελος».

Μάνος Κοντολέων
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946 από γονείς που κατάγονταν από τη Σμύρνη της Μικράς Ασίας.

Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά ασχολείται με τη λογοτεχνία από τα παιδικά του χρόνια δημοσιεύοντας κείμενά του στο περιοδικό «Διάπλαση των Παίδων».
Την πρώτη του εμφάνιση στα Γράμματα την κάνει το 1969 συμμετέχοντας σε ανθολογία νέων πεζογράφων και μετά από δέκα χρόνια κυκλοφορεί το πρώτο του βιβλίο.
Ο Μάνος Κοντολέων ασχολείται με όλα τα είδη του πεζού λόγου: μυθιστόρημα, νουβέλα, διήγημα, παραμύθι, θέατρο και δοκίμιο. Έχει κατά καιρούς συνεργαστεί με διάφορες εφημερίδες και περιοδικά (Καθημερινή, Αυγή, Βήμα, Βραδινή, Αδέσμευτος, Ελεύθερος Τύπος, Διαβάζω, Αντί, Τραμ, Πόρφυρας, Λέξη, Ρόδι, Γεια Χαρά κ.ά.) δημοσιεύοντας κριτικές, άρθρα και λογοτεχνικά κείμενα. Έχει μεταφράσει αρκετά βιβλία για παιδιά και νέους. 
Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ, ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Έρευνας και Μελέτης της Παιδικής Λογοτεχνίας «Διαδρομές».

Μερικά από τα βιβλία του:


Δεν υπάρχουν σχόλια: