Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Εν αναμονή της απόφασης για το Δίστομο

ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: NEWS247

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης επί της προσφυγής της Γερμανίας εναντίον της Ιταλίας για την απόφαση ιταλικού δικαστηρίου υπέρ του Διστόμου.
Η απόφαση θα αναγνωστεί στις 11 το πρωί, ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ιστότοπο του Δικαστηρίου www.icj-cij.org.
Η Γερμανία έχει προσφύγει στη Χάγη θεωρώντας ότι τα ιταλικά δικαστήρια, μη σεβόμενα την ετεροδικία της Γερμανίας, έχουν εγκρίνει κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού δημοσίου αναφορικά με θύματα του ναζισμού στην Ιταλία, και του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, που επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο και επιδίκασε 28 εκατομμύρια ευρώ στα θύματα του Διστόμου.

Παρών κατά την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου, θα είναι και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας, καθηγητής Στέλιος Περράκης, καθώς η Ελλάδα έχει παρέμβει υπέρ της Ιταλίας στην υπόθεση. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας χαρακτήρισε σημαντική εξέλιξη το γεγονός ότι η ελληνική παρέμβαση έγινε δεκτή από το Δικαστήριο.
Περισσότερες ειδήσεις

2 σχόλια:

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Όταν δίνεις αξιά και τροφή στους μικρούς και σ αυτούς που φτάνουν μέχρι ενός σημείου, φταις και συ λίγο.
Κάθεσετε και δίνετε αξία σε ό,τι μικρόψυχο και καθυστερημένο λέει ο καθε εμπαθης..εδω εχουμε σοβαρο θεμα που εχει βουηξει η ευρωπη, και ασχολειστε με τον καθε ανωνυμο υβριστη..Τροφη του δινετε.....προσπεραστε τους επιτελους, γιατι γινεστε ιδιοι

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Οπότε κατεβάζω το σχόλιο σου, γιατί ξέρω ποιός είσαι και έχεις καιρό να ''χτυπήσεις'' εδώ. Είσαι απ΄την κλίκα των πράσινων τραμπούκων που κάνουν αντιπολίτευση ανώνυμα άναδρα και υβριστικά, βάζοντας μπροστά το Δίστομο. Υπάρχουν blogs που σας δίνουν στέγη. Εδώ δεν κολατσίζετε.
ΑΝΩΝΥΜΟΣ = ΚΑΝΕΝΑΣ....