Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Επανέκδοση του βιβλίου ''Θρησκεία μου είναι η Ελλάδα'', για τον πάντα επίκαιρο Μίκη Θεοδωράκη,με πρωτοβουλία της INTERAMERICAN και του συγγραφέα Γ. Λογοθέτη.

                                   










ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ


 

«Θρησκεία μου είναι η Ελλάδα»:
       Επανέκδοση του βιβλίου για τον πάντα επίκαιρο Μίκη Θεοδωράκη,
    με πρωτοβουλία της INTERAMERICAN και του συγγραφέα Γ. Λογοθέτη.

Επανακυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Άγκυρα» - Δ. Απ. Παπαδημητρίου η θαυμάσια μονογραφία για τον Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο «Θρησκεία μου είναι η Ελλάδα», που υπογράφει ο Γιώργος Λογοθέτης, συγγραφέας - καθηγητής δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για πόνημα αποκαλυπτικό πολλών πτυχών της ζωής, αποτύπωμα της κοινωνικής ενέργειας και της μουσικής δημιουργίας του μεγάλου συνθέτη. Την επανέκδοση του βιβλίου στήριξε χορηγικά η INTERAMERICAN, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και του εστιασμένου ενδιαφέροντός της για την προβολή της εμβληματικής προσωπικότητας του Μίκη και την επαφή των νεωτέρων γενεών με το έργο του.

Η γνώμη του Μίκη Θεοδωράκη για το βιβλίο: «Ο Γιώργος Λογοθέτης έσκυψε όσο κανένας άλλος στην πολιτική και καλλιτεχνική μου δράση και στο έργο μου, δημιουργώντας μερικά από τα πιο σημαντικά ντοκουμέντα που με αφορούν…» επισημαίνει, χαρακτηρίζοντας στον χαιρετισμό του το βιβλίο «μέρος της ιστορίας της πατρίδας μας, ειδικά όπου η χαρά και ο πόνος, η νίκη και η ήττα, η δόξα και η ατίμωση κατάντησε να αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος».


Ο κατά Λογοθέτη «ελεύθερος και υπεύθυνος» Μίκης, που «σφράγισε τους αγώνες του με την τέχνη του και την τέχνη του με τους αγώνες για τον άνθρωπο» γίνεται θέμα του συγγραφέα από την πρώτη συνάντηση με το μουσικό έργο του το 1962 - παράσταση με το «τραγούδι του Νεκρού Αδελφού» και τον Μάνο Κατράκη στο θέατρο Καλουτά της οδού Πατησίων- και την προσωπική γνωριμία τους στη Στοκχόλμη το 1970 μέχρι τη μεγάλη γιορτή προς τιμήν του Μίκη στο Μόναχο, τον Ιούλιο του 2000. Το βιβλίο συμπληρώνεται από μαρτυρίες σημαντικών προσωπικοτήτων για το έργο και τη ζωή του Μίκη, «για τις αρμονικές αντιφάσεις του» όπως έγραψε ο Κώστας Γεωργουσόπουλος.

Η INTERAMERICAN, ανέλαβε τη χορηγία με γνώμονα την πεποίθηση των ανθρώπων της εταιρείας ότι ο Πολιτισμός αποτελεί πηγή αξιών στις οποίες ο τόπος μας σήμερα, σε αυτή την πολύ κρίσιμη καμπή της ιστορίας του, μπορεί να ακουμπήσει για να ξανασταθεί όρθιος. «Ο Μίκης της μουσικής, της κοινωνίας, της δράσης, ο Ενεργός και σήμερα Πολίτης Μίκης, είναι θεμέλιο για την αγωγή και την κουλτούρα των ανθρώπων που θέλουν να είναι προοδευτικοί έξω από στερεότυπα και να πάσχουν για μια καλύτερη ζωή, έναν καλύτερο κόσμο» υπογραμμίζει στον πρόλογο της έκδοσης ο Γιώργος Κώτσαλος, Διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN.


Από το Γραφείο Τύπου
του Ομίλου INTERAMERICAN
(Τηλ. 210 - 9461554)                                                           24 Ιανουαρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: