Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Ημερίδα για την Αγροτική Ανάπτυξη στην Αλίαρτο στις 14/1/2012

 
Πηγή/Αναδημοσίευση: e-viotia.gr
"ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΣΤΟ ΡΑΦΙ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ…."
 
Στόχος της ημερίδας είναι να αναδείξει νέα μοντέλα δικτύωσης, εμπορίας και διακίνησης αγροτικών προϊόντων από το χωράφι ως τον καταναλωτή. Τέτοια που να δίνουν την δυνατότητα στον παραγωγό να παράγει προϊόντα πιστοποιημένα και ασφαλή για τον καταναλωτή. Τέτοια που θα δίνουν προστιθέμενη αξία στο παραγόμενο προϊόν ώστε ο ίδιος ο παραγωγός να αποφασίζει ακόμα και για την τελική τιμή πώλησης του προϊόντος.
Μέσα από την ημερίδα θα αναδειχθούν προτάσεις για τη δημιουργία συλλογικών επιχειρηματικών σχημάτων. Αυτά τα επιχειρηματικά σχήματα είναι που θα δώσουν την δυναμική στους αγρότες προκειμένου οι ίδιοι να πωλούν τα προϊόντα τους σε καλύτερες τιμές προς όφελος των ιδίων και των καταναλωτών.
Ο παραγωγός μέσα από αυτή την συζήτηση θα ενημερωθεί για το πώς ο ίδιος μπορεί να πιστοποιεί το προϊόν του, να αποφασίζει ο ίδιος για την τελική τιμή του προϊόντος και να το διαθέτει στην αγορά σε εκατοντάδες σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.
Εισηγητές: 
1)Γιάννης Σάρρος, μέλος του Φορέα Δικτύωσης Αγροτικής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας
2) Σταθόπουλος Δημήτρης, νομικός σύμβουλος και δικηγόρος
3)Καραγκούνη Κων/να, γεωπόνος
4)Κων/νος Νάκος, οικονομολόγος
Ημερομηνία: 14/1/2012
Ωρα: 7:00μ.μ.
Τοποθεσία: Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Θεσπιείς εν Δράσει, Φορέας Δικτύωσης Αγροτικής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, Δήμος Αλιάρτου, Δη. Κε.Αλ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: