Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Άγνοια για ό,τι συνέβη στο Άουσβιτς δηλώνει 1 στους 5 νέους Γερμανούς

Πηγή/Αναδημοσίευση: Καλάβρυταnews


Δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν στη Γερμανία κατά την 67η επέτειο της απελευθέρωσης του ναζιστικού στρατοπέδου του Άουσβιτς, δείχνουν την άγνοια των νέων για τα τραγικά γεγονότα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και τα αντισημιτικά αισθήματα που τρέφει μερίδα τους.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa, ένας στους πέντε Γερμανούς ηλικίας από 18 έως 30 ετών δηλώνει πως δε γνωρίζει τι συνέβη στο στρατόπεδο.

Παράλληλα νέα έρευνα δείχνει ότι το ένα πέμπτο των Γερμανών τρέφει αντισημιτικά αισθήματα.

«Αυτό είναι ακριβώς το 20%, είναι πολύ για τη Γερμανία» δήλωσε ο πρόεδρος της Μπούντεσταγκ (της γερμανικής Βουλής) Νόρμπερτ Λάμερτ, κατά τη διάρκεια τελετής όπου ο 91χρονος κριτικός λογοτεχνίας Μαρσέλ Ράιχ Ρανίτσκι μίλησε για το πως επιβίωσε από το γκέτο της Βαρσοβίας.

Την ίδια ώρα η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με την υπόθεση της νεοναζιστικής τριμελούς συμμορίας «Εθνικοσοσιαλιστικό Αντεργκράουντ» (NSU), που φέρεται ότι δολοφόνησε εννέα μετανάστες και μία αστυνομικό από το 2000 έως το 2007.

«Η αποκάλυψη των πρωτοφανών δολοφονιών τις τελευταίες εβδομάδες και τους τελευταίους μήνες δείχνει ότι δεν έχουμε ακόμη πετύχει να κάνουμε τη Γερμανία ελεύθερη από το ρατσιστικό μίσος» πρόσθεσε επ’αυτού ο βουλευτής.

Η αντιπρόεδρος του Κεντρικού Εβραϊκού Συμβουλίου της Γερμανίας Σαρλότ Νόμπλοχ ανέφερε από την πλευρά της σε άρθρο της στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung ότι η δημοσκόπηση αυτή υπογραμμίζει τα «θλιβερά μειονεκτήματα» του πολιτικού και εκπαιδευτικού συστήματος.
από: tanea.gr 

ΣΗΜ: τώρα θα μου πείτε πόσοι Έλληνες γνωρίζουν τι συνέβη στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο, στο Βιάννο;........και όλα αυτά προς χάριν του ψευτο- προοδευτισμού…. «συνωστίζουν» την ιστορία στο… λιμάνι της Σμύρνης, εν ονόματι της «προοδευτικής ανοησίας» …(Νίκος Κυριαζής)
δείτε: http://www.kalavrytanews.com/2011/01/blog-post_8851.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: