Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΑΡΧΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΒΩΞΙΤΗ ΤΗΣ S&B ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε.



Ανακοίνωση

ΑΡΧΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΒΩΞΙΤΗ ΤΗΣ S&B ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε.

8 Νοεμβρίου 2011 - Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.-Όμιλος Επιχειρήσεων και η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε (η «S&B») ανακοινώνουν την επίτευξη αρχικής συμφωνίας για τη σταδιακή απόκτηση της Δραστηριότητας Βωξίτη της S&B στην Ελλάδα από την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε., 100% θυγατρική εταιρία της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.

Τα προβλεπόμενα βήματα για την υλοποίηση της συμφωνίας αυτής είναι τα ακόλουθα:
1.      Αρχικά εισφέρεται η Δραστηριότητα Βωξίτη της S&B στην Ελλάδα στην 100% θυγατρική της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε., Δελφοί Δίστομον («Δ.Δ.»).
2.      Στο νέο σχήμα που θα προκύψει («Νέα Δ.Δ.»), η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε. θα αγοράσει μέρος της συμμετοχής της S&B, ούτως ώστε το ποσοστό της να φτάσει στο 51%, αποκτώντας παράλληλα και τον έλεγχο του νέου σχήματος.
3.      Το υπόλοιπο 49% της S&B στην «Νέα Δ.Δ.» θα αγοραστεί σταδιακά και εντός τριάντα (30) μηνών από την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε.

Η οριστικοποίηση των οικονομικών όρων και η υλοποίηση των συμφωνηθέντων θα γίνει μετά το πέρας του Due Diligence, που θα περιλαμβάνει οικονομικό, νομικό, φορολογικό και τεχνικό έλεγχο των συγχωνευομένων μερών. Νεότερη ανακοίνωση, προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, θα ακολουθήσει μετά την ολοκλήρωση του due diligence.

Αναφερόμενος στην ανωτέρω αρχική συμφωνία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε., κος Ευάγγελος Μυτιληναίος, δήλωσε: «Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για την εταιρία μας, καθώς μετά από 50 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ, με την ολοκλήρωση των συμφωνηθέντων, θα ελέγχει η ίδια τη βασική της πρώτη ύλη, τον βωξίτη, κάτι που δεν είχε καταφέρει έως τώρα. Προσβλέπουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη των μεταλλείων και σε αύξηση των εξαγωγών σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες, και πάντα με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος. Η επένδυση σε μεταλλεία είναι μια επένδυση μακροπρόθεσμης απόδοσης. Η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ, που είναι σε ελληνική ιδιοκτησία από το 2005, με τη συμφωνία αυτή, αποδεικνύει έμπρακτα για ακόμη μία φορά την εμπιστοσύνη της στο μέλλον της Ελληνικής Οικονομίας».


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της
S&B, κος Κρίτων Αναβλαβής, δήλωσε: «Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε στη δραστηριότητα του βωξίτη τα τελευταία χρόνια, φροντίσαμε υλοποιώντας σημαντικές επενδύσεις, να αυξήσουμε την παραγωγική ικανότητα και την ετήσια παραγωγή της. Με ορατή πλέον την οικονομική ανάκαμψη της δραστηριότητάς μας στη Φωκίδα, είμαστε σε θέση να αναγγείλουμε την υπογραφή αρχικής συμφωνίας που διασφαλίζει τη μακροχρόνια βιωσιμότητα αυτής. Η δραστηριότητα του βωξίτη, που αντιπροσωπεύει περίπου 8% των πωλήσεων του ομίλου, εισφέρεται πλέον σε ένα νέο εταιρικό σχήμα, με πλειοψηφική συμμετοχή του μέχρι τώρα μεγαλύτερου πελάτη της, το οποίο είμαστε πεπεισμένοι πως θα οδηγήσει σε περαιτέρω μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του ελληνικού βωξίτη, προς όφελος όλων των εργαζομένων στον κλάδο αυτό, καθώς και της Ελληνικής Οικονομίας. Η S&B θα συνεχίσει εστιασμένη στην παροχή βιομηχανικών λύσεων παγκοσμίως, αξιοποιώντας τις δραστηριότητές της διεθνώς, με στόχο την περαιτέρω βιώσιμη κερδοφόρα ανάπτυξή της.»


Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε:

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.                                                    S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε.
- Όμιλος Επιχειρήσεων                                                                                                                      
Πατρόκλου 5-7, 151 25 ΜΑΡΟΥΣΙ                              Α. Μεταξά 15, 145 64 Κηφισιά

Κατερίνα Μουζουράκη                                                Μυρτώ Κονταξή
Προϊσταμένη Γραφείου Τύπου                                  Προϊσταμένη Εταιρικής
και ΜΜΕ Ομίλου                                                         Κοινωνικής Ευθύνης & Επικοινωνίας Ομίλου
Τηλ.: 210 68 77 484                                                   Τηλ.: 210 62 96 293
Fax:  210 68 77 400                                                    Fax:  210 62 96 100



Για τον Όμιλο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ
O Όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ κατέχει ηγετική θέση στους τομείς Μεταλλουργίας & Μεταλλείων, Ενέργειας και Έργων EPC. Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1990, είναι Εταιρία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με ενοποιημένο κύκλο εργασιών που ξεπερνά το 1 δις ευρώ και απασχολεί περίπου 2.500 άμεσους και πολύ περισσότερους έμμεσους εργαζόμενους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ομίλου στη διεύθυνση www.mytilineos.gr.


Για την S&B Βιομηχανικά Ορυκτά
Η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά είναι Όμιλος με Διεθνή παρουσία και σκοπό την παροχή καινοτόμων βιομηχανικών λύσεων, μέσω της ανάπτυξης φυσικών πόρων και την παραγωγή προϊόντων προστιθέμενης αξίας. Αξιοποιώντας τις πολλαπλές δυνατότητες των βιομηχανικών ορυκτών, η S&B παράγει σειρά διαφοροποιημένων και εξειδικευμένων προϊόντων για ένα ευρύ φάσμα βιομηχανικών εφαρμογών (όπως χυτήρια, χαλυβουργία, κατασκευές και δομικά υλικά, μεταλλουργία, γεωργία), λειτουργώντας υπεύθυνα και σεβόμενη τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης που ορίζονται από το τρίπτυχο: οικονομία – κοινωνία – περιβάλλον. Η S&B κατέχει ηγετικές θέσεις στους κύριους κλάδους της (μπεντονίτη, περλίτη, βωξίτη και συλλιπασμάτων χύτευσης). Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1934, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΑΡΒΑ), δραστηριοποιείται σε 20 χώρες σε 5 ηπείρους, είχε το 2010 ενοποιημένο κύκλο εργασιών 420 εκατ. Ευρώ και απασχολεί διεθνώς περίπου 2.000 εργαζόμενους. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Εταιρίας στη διεύθυνση www.sandb.com.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τωρα θα κανεις μοκο ;

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Ό,τι πει η μάνα σου.. Χτες που της άφησα τα λεφτά στο κομοδίνο. Συζητήσαμε επ αυτού.
Δεν έχω συνηθίσει να γλείφω και να κάνω μόκο, της είπα. Δεν είμαι πασοκορουφιάνος και αλουμινιοθρεμμένος, της είπα..
:)
Κάνει τρελό κρεβάτι η μάνα σου...

Ιτιώτισσα είπε...

Ο Θέμης δεν έχει συνηθισει να κάνει μόκο. Δεν εχεις δει που εχει αναρτησει κειμενα για το περιβαλλον στην Ιτεα αν και δουλευει στην S&B?
Έχει πληρώσει πολλά τιμήματα.
Εσυ ανώνυμε; Ετσι εχεις μαθει απο την οικογενειά σου;