Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Κοντά στον ασθενή συνάνθρωπο με… πλαστικά καπάκια!

ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Prionokordela

Τρία αναπηρικά αμαξίδια προσέφερε  ο Σύλλογος Παραπληγικών της περιοχής Λαμίας , σε ισάριθμα μέλη του .
Τα αμαξίδια αγοράστηκαν με χρήματα που προέκυψαν από συγκέντρωση και ανακύκλωση πλαστικών καπακιών τους τελευταίους 4 μήνες.
Η συγκέντρωση έγινε σε συνεργασία με τα σχολεία της περιοχής Φθιώτιδας , ενώ μιλώντας στον FM-1της Λαμίας,  ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Καλαμάτας κάλεσε όλους να συγκεντρώσουν και να προσφέρουν στον σύλλογο  πλαστικά καπάκια διαφόρων μπουκαλιών που έτσι κι αλλιώς δεν χρειάζονται προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία και να προμηθευτεί ο σύλλογος και άλλα αμαξίδια .
Παράλληλα ζήτησε από τον Δήμο Λαμιέων να τοποθετήσει ειδικούς κάδους σε διάφορα σημεία της πόλης ώστε η συγκέντρωση του ανακυκλώσιμου υλικού να γίνεται ευκολότερα. Να σημειωθεί οτι μεχρι πρόσφατα όλοι οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ)
συγκέντρωναν στις εγκαταστάσεις της Τανάγρας, με την βοήθεια και της Διοίκησης, ολόκληρα φορτηγά με πλαστικά καπάκια – από νερά , χυμούς κλπ .
Το αντίτιμο από την ανακύκλωση το προσέφεραν στο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένια η ΦΛΟΓΑ, συμβάλλοντας στην λειτουργία του Ξενώνα για τα παιδιά που κάνουν χημειοθεραπεία (Αιγίου 6-8,  Γουδή).Το ίδιο έκαναν και άλλοι φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: