Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς για το τέλος ακινήτων



24/11/2011

Αλληλεγγύη και κοινή δράση για το χαράτσι στα ακίνητα

Η νέα έκτακτη (μόνο έκτακτη δεν είναι καθώς ήδη έχει ανακοινωθεί ότι θα ζητηθεί από τους πολίτες να πληρωθεί για τρία συνεχόμενα έτη) εισφορά, ονομαζόμενη  «Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών» είναι ακόμα ένας άδικος, ανήθικος αλλά και αντισυνταγματικός τρόπος μέσω του οποίου η κυβέρνηση τ. Παπανδρέου και τώρα Παπαδήμου εκβιάζει τους πολίτες και τους αναγκάζει μέσω απειλών διακοπής του ρεύματος στη χειμερινή περίοδο, να πληρώσουν το χρέος προς τους τραπεζίτες.  Η επιβολή επιπροσθέτων φόρων είναι ακόμα μια προσπάθεια των οικονομικών ελίτ να στραγγίξουν τους πολίτες σε όφελος των οικονομικών συμφερόντων που λυμαίνονται τη χώρα μας και δεν αφορά την φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας που με διάφορους τρόπους διαφεύγει.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς μετά και από παρέμβαση εκπροσώπων της επιτροπής της Λαμίας περιορίστηκε στην υιοθέτηση καταδικαστικού ψηφίσματος. Δυστυχώς ο περιφερειάρχης, παρότι έχει δηλώσει σε συνάντηση που είχε με το κίνημα των «αγανακτισμένων» στις 15-6-2011 ότι έρχεται σε ρήξη με την κεντρική εξουσία σε καθημερινή βάση, δεν ανέλαβε καμιά δέσμευση για την προστασία των πολιτών που δοκιμάζονται καθημερινά. 
Οι πόλεις της επαρχίας αρχίζουν να γεμίζουν με άστεγους πολίτες, ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια για την τροφή τους, ηλικιωμένους που δεν μπορούν να πληρώσουν τα φάρμακά τους, νέους που δεν έχουν κανένα όραμα και βλέπουν ένα κατάμαυρο μέλλον χωρίς προοπτική. Ήδη σε αρκετούς δήμους της περιφέρειάς μας κάτω από το βάρος των κινητοποιήσεων των πολιτών έχουν ληφθεί αποφάσεις να στηρίξουν τους πολίτες που είτε δεν μπορούν, είτε αποφασίζουν να μην πληρώσουν αυτό το χαράτσι. Η αλληλεγγύη και η κοινή δράση συλλόγων, σωματείων, κινήσεων, φορέων και πολιτών θα ανατρέψουν στην πράξη την ωμή πολιτική εξόντωσης της ελληνικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: