Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Απεργιακό μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα





Kορυφώνονται σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, με τη 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οι κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο. Με εντολή της Αστυνομίας, και τις δύο ημέρες θα παραμείνουν κλειστοί οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και στον Ευαγγελισμό.
Δεκάδες επαγγελματικοί κλάδοι κατεβαίνουν στους δρόμους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά των νέων μέτρων λιτότητας που γονατίζουν τα μεσαία και κατώτερα κοινωνικά στρώματα.
Για δύο ημέρες η χώρα θα νεκρώσει, ενώ χιλιάδες πολίτες αναμένεται να κατακλύσουν τους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων.
Ήδη έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται οι πρώτοι διαδηλωτές στο Πεδίον του Άρεως και στην Ομόνοια.
Έξω από το Κοινοβούλιο, έχουν παραταχθεί από τα ξημερώματα διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ έχουν κλείσει όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.
Αποκλεισμένη με όχημα της ΕΛ.ΑΣ. είναι η Ηρώδου Αττικού, ενώ ισχυρή είναι η παρουσία αστυνομικών κατά μήκος της Πανεπιστημίου μέχρι τα Προπύλαια.
Διαβάστε αναλυτικά ποιοι απεργούν
* Η 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη και Πέμπτη. Σήμερα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως, ενώ στις 20 του μηνός η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Σύνταγμα.
Κλειστοί θα είναι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, ενώ αναμένεται κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο.

Ενημερωθείτε για την κίνηση στους δρόμους κάθε λεπτό από το χάρτη του NEWS 247.
* Οι κινητοποιήσεις αφορούν και στα λιμάνια της χώρας, καθώς από τη Δευτέρα τα ξημερώματα και μέχρι σήμερα Τετάρτη στις 06.00 το πρωί, τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας.
Συγκεκριμένα, η ΠΝΟ αποφάσισε να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία από τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου έως την ίδια ώρα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου.
Παράλληλα η ΠΕΜΕΝ (σωματείο των μηχανικών) έχει αποφασίσει να μην αφήσει τα πλοία να αναχωρήσουν ούτε την Τετάρτη, συνεχίζοντας για ένα 24ωρο ακόμα τις κινητοποιήσεις.
* Σε 48ωρες απεργίες, από τη Δευτέρα έως τις 20 Οκτωβρίου, προχωρούν οι εφοριακοί. Πολυήμερη απεργία μέχρι τις 27 Οκτωβρίου κάνουν και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.
* Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ως την Πέμπτη προχωρά και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
* Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν ως τις 21 Οκτωβρίου οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) αποφάσισε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.
* Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.
* Οι καθηγητές σε δημόσια σχολεία συμμετέχουν στη 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και την Πέμπτη.
* Υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών έχουν επίσης εξαγγείλει απεργία από τις 17 έως τις 27 Οκτωβρίου, ενώ από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες θα πραγματοποιήσουν οι τραπεζοϋπάλληλοι.
* Σε πανελλαδική αποχή κατεβαίνουν οι δικηγόροι από την Πέμπτη έως και τις 19 Οκτωβρίου, ύστερα από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.
* Ανέστειλαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας τη 48ωρη απεργία που είχαν προγραμματίσει για την Τετάρτη και την Πέμπτη, συμμετέχοντας στην απεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι ελεγκτές θα πραγματοποιήσουν 12ωρη στάση εργασίας από τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι και τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης.
* Στη 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ότι συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), καλώντας τους εργαζομένους στα ταχυδρομεία.
* Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΕΕ αποφάσισε ομόφωνα το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα στις 19 Οκτωβρίου.
* Χειρόφρενο σηκώνουν την Τετάρτη τα βυτιοφόρα Δημόσιας Χρήσης.
* Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη και τα περίπτερα.
Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς
* Όσον αφορά στα ΜΜΜ, η χώρα θα μείνει χωρίς τρένα και Προαστιακό έως την Πέμπτη λόγω της τριήμερης απεργίας που προκήρυξαν οι μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό.
* Σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη το Μετρό δεν θα λειτουργήσει από την έναρξη της βάρδιας στις 5:00 το πρωί μέχρι και τις 9:00 το πρωί. Την υπόλοιπη ημέρα θα λειτουργήσει κανονικά. Τα δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας-Αεροδρόμιο της γραμμής 3 δεν θα εκτελούνται λόγω της απεργίας του Προαστιακού.
* Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9:00 το πρωί και από τις 21:00 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.
* Στο τραμ, την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:οο π.μ. και από τις 20:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Την Πέμπτη οι εργαζόμενοι θα τραβήξουν χειρόφρενο από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8:00 το πρωί.
* Στον ΗΣΑΠ, την Τετάρτη τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα. Την Πέμπτη θα γίνει στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 09:00 το πρωί και την υπόλοιπη ημέρα ο ηλεκτρικός θα λειτουργήσει κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: