Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Η μέρα που έφυγε ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ! - Για τον Διστομίτη Πρόεδρο της Α.Ε.Κ, Λουκά Μπάρλο

Ευχαριστώ τον διαχειριστή της ιστοσελίδας ΣΤΕΙΡΙΔΑ, για την έρευνα και το κείμενο

Πηγή/Αναδημοσίευση: gazzetta

 ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ήταν 20 Οκτωβρίου του 1999 όταν ο Λουκάς Μπάρλος έχανε την μάχη με τον θάνατο σε ηλικία 79 ετών. Ο πιο πετυχημένος πρόεδρος στην ιστορία της ΑΕΚ συνέδεσε το όνομά του με μια εποχή τίτλων και δόξας για την Ένωση.
Ο Λουκάς Μπάρλος, γεννήθηκε το 1920 στη Θεσσαλονίκη, με καταγωγή απ' το μαρτυρικό Δίστομο Βοιωτίας και ανέλαβε την προεδρία της ΑΕΚ το 1974. Με προπονητή τον Φράντισεκ Φάντροκ ακολούθησε μια «χρυσή» εποχή όπου η ΑΕΚ θα ήταν πρωταγωνίστρια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στην ομάδα πήγαν παίκτες κλάσης που συνέβαλαν έτσι ώστε ο σύλλογος να κάνει μεγάλες εμφανίσεις και να φτάσει ως της κορυφαία ευρωπαϊκή στιγμή της ιστορία του.
Έφερε στην ομάδα μεγάλα αστέρια όπως οι Μαύρος, Νικολούδης, Αρδίζογλου, Ιντζόγλου, Δέδες, Σκρέκης, Στεργιούδας, ακόμα και ο Μίμης Δομάζος, ενώ και οι ξένοι δεν πήγαιναν πίσω με τους Βάλτερ Βάγκνερ, Τίμο Τσανλάιτερ, Μίλτον Βιέρα, Ντούσαν Μπάγεβιτς. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής των εξεδρών του γηπέδου της ΑΕΚ με την ανέγερση της περίφημης σκεπαστής, ενώ θεμελιώθηκε και το κλειστό γήπεδο του μπάσκετ με τον ίδιο να αποχωρεί από την προεδρία το 1980.





Δεν υπάρχουν σχόλια: