Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

"Όποιος απεργεί, δεν θα πληρώνεται" - Ανακοίνωσε ο γιαουρτωμένος δημοκράτης...

Πηγή/Αναδημοσίευση : news247

* Και λίγα του έκαναν οι φοιτητές. Μέσα στο γιαούρτι έπρεπε να είχαν ρίξει δηλητήριο. 




Σε μετωπική σύγκρουση οδηγείται πλέον η κυβέρνηση με τους απεργούς των ΟΤΑ, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης γνωστοποίησε τέσσερα μέτρα "φωτιά" για να λυθεί το πρόβλημα. Η συνέντευξη τύπου του κ. Καστανίδη, αναβλήθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας, λόγω καταλήψεων, ωστόσο το απόγευμα ο υπουργός κατάφερε τελικά να προχωρήσει σε ανακοινώσεις.
Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Καστανίδη, δεν θα πληρωθεί κανένας εργαζόμενος είτε απεργεί, είτε προχωρεί σε κατάληψη. Θα σταλεί άμεσα εγκύκλιος σε όλους τους ΟΤΑ και όποιος δήμαρχος δεν εφαρμόσει το μέτρο, τότε ο λογαριασμός θα πάει στον Δήμο.
Το μέτρο θα ισχύσει και για τους εργαζόμενους που χτυπούσαν κάρτα, αλλά δεν εργάζονταν επικαλούμενοι τις κινητοποιήσεις.
Δεύτερον, ο υπουργός ανακοίνωσε την προσωρινή παραχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες, σε περίπτωση που δεν κάνουν πίσω οι εργαζόμενοι.

Η αποκομιδή των σκουπιδιών θα ανατεθεί σε ιδιώτες μέσω των δήμων. Τα ιδιωτικά απορριμματοφόρα θα αποθέτουν τα σκουπίδια στην χωματερή της Φυλής.
Για να γίνει αυτό θα πρέπει να ληφθούν κατά πλειοψηφία αποφάσεις σε κάθε Δήμο ξεχωριστά.
Το επόμενο μέτρο, είναι η συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αυτό σημαίνει ότι αν παρεμποδιστεί η αποκομιδή από εργαζόμενους και καταληψίες, θα ζητηθεί η συνδρομή της αστυνομίας με ό,τι αυτό σημαίνει.
Αν δεν βρεθεί λύση, ο κ. Καστανίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη συνολική αλλαγή εργασιακού πλαισίου στον τομέα της καθαριότητας.
Οι εργαζόμενοι στο άκουσμα των μέτρων δηλώνουν αποφασισμένοι να αντισταθούν με κάθε τρόπο και έχουν παρατάξει οχήματα στον ΧΥΤΑ Φυλής, που τελεί υπό κατάληψη εδώ και 12 ημέρες.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΘΑΨΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΔΟΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ... ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΣΗ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ!

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Με όλο τον σεβασμό βέβαια στα απορρίμματα, γιατί εκεί μπορεί να βρεις πράγματα αξίας, ενώ στους πολιτικούς όχι