Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Ο χορός των κομματόσκυλων - Μία κοινωνιολογική προσέγγιση των κομματορουφιάνων




Πρωταγωνιστούν:      Βολεμένοι κομματορουφιάνοι
                                   Εκκολαπτόμενα κομματόσκυλα
                                   Κομματόσκυλα γ΄ διαλογής
                                    Ετεροδημότες κομματοθρεμμένοι φτιαγμένοι

Μετά τους πασχαλάνθρωπους και τους αρχοντοχωριάτες τους δήθεν, τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τους κομματάνθρωπους ή κομματόσκυλα ή κομματορουφιάνους ή υποτακτικούς.
Όπως όμως και να λέγονται, ανήκουν στην κατηγορία των ρουφιάνων και των άθλιων ανθρώπων.
Ωστόσο όμως απ αυτούς μπορεί κανείς να αντλήσει περιεχόμενο και να γράψει το τέλειο ευθυμογράφημα ή ένα πολύ καλό τραγούδι. 
Είδατε λοιπόν που είναι κι αυτοί χρήσιμοι στην κοινωνία καμμιά φορά;
Ας πούμε μπορείτε από μία πολύ απλή κίνησή τους να γράψετε κάτι. Για παράδειγμα για το πως υποδέχονται τον βολευτή τους...εεεε τον βουλευτή τους ήθελα να πω.
Τι; Με ρωτάτε πως τον υποδέχονται; Δεν έχετε δει πως σηκώνονται όρθιοι και του σκουπίζουν την καρέκλα; 

Χμμμμ!!! Νομίζω χρειάζεστε σεμινάρια. Θα σας πω κάποια πράγματα λοιπόν και θα διαπιστώσετε ότι τα έχετε δει και σας είναι πολύ οικεία. Απλά δεν είμαστε όλοι το ίδιο παρατηρητικοί.
Το Δίστομο λοιπόν έχει πολλούς τέτοιους και είναι γνωστό το γιατί. Άλλωστε πολλά μηδενικά απέκτησαν μιά εικονική αίγλη από το κόμμα. Αυτή η αίγλη βέβαια έχει αντίκρισμα μόνο μεταξύ τους, γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που τους γράφουν εντελώς στα παλιά τους τα παπούτσια. Αυτό αργούν να το καταλάβουν, κι αν το καταλάβουν ποτέ, τους διαβάλλουν, τους συκοφαντούν και τους λένε αβασάνιστα φασίστες ή ό,τι άλλο βάζει ο νούς σας. Είναι κακό να χαλάς την πιάτσα. Είναι κακό να μην τους έχεις ανάγκη και να μην τους σταματάς στον δρόμο χτυπώντας τους ελαφρά την πλάτη ή δίνοντας τους μία σφικτή χειραψία. Η σχέση συμφέροντος είναι αμφίδρομη. Τα σάλια τρέχουν και από τους δύο, και από τον εκκολαπτόμενο ρουφιάνο, και από τον ρουφιάνο με μάστερ. Ιδού γιατί καταλαβαίνουν και αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι αυτοί αν οι σχάρες του δρόμου είναι κακότεχνες η τραβάνε καλά..Να λοιπόν και μία άλλη χρησιμότητά τους. Πρέπει να τους προσλάβει ο Δήμος επειγόντως για εμπειρογνώμονες.
Θα σας περιγράψω μία καθημερινή τους στο Δίστομο όπου ζω και που μου χάρισαν πολλές ώρες γέλιου που κάπως αντιστάθμισε την αηδία που νιώθω γι αυτούς, και γω αλλά και τα άτομα με τα οποία συναναστρέφομαι.
Θα ξεκινήσω από την καλοκαιρινή τους περίοδο προ διακοπών.

Περίοδος κομματορουφιάνων βολεμένων προ καλοκαιρινών διακοπών

Εν όψει καλοκαιρινών διακοπών λοιπόν, είναι στον τόπο τους και κάθε που βραδιάζει βγαίνουν έξω να σμίξουν, να ρουφιανέψουν και να διαβάλλουν.
Βγάζουν έξω και τις γυναικούλες τους, οι οποίες έχουν κι αυτές το φρικτό τουπέ της αρχοντοχωριατιάς. Χαιρετούν δύσκολα άλλον συμπατριώτη και συμπολίτη αν δεν έχουν να αποκομίσουν κάτι. Τα δήθεν χαμόγελα και το σάλιο που θα καταναλώσουν το φυλάνε για τους ετεροδημότες κομματικοφταγμένους που επισκέπτονται τον τόπο τους το καλοκαιράκι και που είναι οι λεγόμενοι φτιαγμένοι της Αθήνας. Αυτοί δηλαδή που θα έπρεπε, αν είχαμε κράτος, να ήταν τώρα στη φυλακή.
Πιάνουν λοιπόν τις καφετέριες σε τραπέζια γύρω απ' αυτούς, και μετά τα ενώνουν για να πάρουν λίγο απ΄την ρουφιανιά τους και την κοινωνική τους υπεροχή!!!!
Τσιμπάνε τα παιδιά τους ή τα σκουντάνε κάτω από το τραπέζι για να γνωριστούν και να βγαίνουν με τα παιδιά των ετεροδημοτών ''φτιαγμένων'', λέγοντας τους επίσης να μην δίνουν πολύ σημασία στους χωριάτες.
Τους κομματοφτιαγμένους από τον αντίπαλο χώρο δεν τους κάνουν πέρα. Δεν λένε αυτούς φασίστες. Αυτοί πάντα είχαν καλές σχέσεις ένεκα συμφέροντος και χρημάτων. Θέλουν και οι δύο πλευρές να τα έχουν καλά.
Αφού λοιπόν είναι σε κάποια καφετέρια του Διστόμου και συζητούν, περνάν από το δρόμο τα κομματόσκυλα γ' διαλογής τα οποία τους έχουν σαν πρότυπα και θέλουν να τους μοιάσουν. Στέκουν εκεί όρθια περιμένοντας να ακούσουν καμμία εντολή ή μεταφέρουν κανένα ρουφιάνικο νέο για τους αντιπάλους. Εκεί μιλάν μόνο οι γυναίκες δυνατά, γιατί όλοι οι άντρες μιλάνε πλέον συνωμοτικά με το κομματόσκυλο γ' διαλογής, το οποίο χρησιμοποιούν για ρουφιανιές και άλλα τέτοια θελήματα.
Συνήθως είναι σε κυκλικό σχήμα και σκυμμένοι, ενώ μοιάζουν σαν να καμπουριάζουν και δημιουργούν ένα περίεργο γεωμετρικό σχήμα.
Το κομματόσκυλο γ' διαλογής σπάνια το προσκαλούν να κάτσει, και αυτό, είτε στέκεται όρθιο πάνω από το τραπέζι, είτε είναι στο αυτοκινητό του με αναμμένη την μηχανή.
Το κομματόσκυλο γ' διαλογής μιμείται τους φτιαγμένους κομματορουφιάνους, ενώ τα εκκολαπτόμενα κομματορουφιανάκια το κομματόσκυλο γ΄διαλογής.
Είδατε τάξη και ιεραρχία; Ε τι τώρα!! Παίζουμε;
Μιμείται το ντύσιμο του προτύπου του, την ξύλινη γλώσσα του, τον τύπο του αυτοκίνητού του, τον τρόπο που αυτός αγοράζει φτηνές γυναίκες, ακόμη και την επίδειξη στα μαγαζιά που διασκεδάζουν με τον γνωστό και πρόστυχο τρόπο.
Που μείναμε λοιπόν; Α ναι!! Στο ενωμένο τραπέζι των Διστομιτών και των ετεροδημοτών κομματοθρεμμένων πετυχημένων.
Φεύγει ο γ' διαλογής και συνεχίζουν την κουβέντα τους η οποία είναι μιά κόντρα χρημάτων και γνωριμιών. 
-Με πήρε τηλέφωνο ο Τσοχατζόπουλος στην γιορτή μου.
-Α ναι; Εγώ πριν μίλαγα με τον Ραγκούση.
-Κι εγώ με την Διαμαντοπούλου. Ψωνίζουμε στο ίδιο μαγαζί στο Κολωνάκι.
Όταν μιλάνε γι αυτά η φωνή δυναμώνει για να ακουστούν σε όλη την πλατεία. Άλλο αν η πλατεία τους γράφει στα @@ της.
Το κομματόσκυλο γ' διαλογής έχει τηλεφωνική πρόσβαση μόνο με τους βολευτές της Βοιωτίας και με την Περιφέρεια για να εκτελεί άμεσα τις εντολές τους. Ο εκκολαπτόμενος κομματορουφιάνος έχει τηλεφωνική πρόσβαση στον γ' διαλογής!!!
Αφού λοιπόν μιλάνε δυνατά ειδικά όταν αναφέρονται σε λεωφόρους και συνοικίες της Αθήνας καθώς και σε ονόματα πρωτοκλασσάτων κλεφτών πολιτικών, κοντράρονται για το ποιός χάλασε το πιο πολλά στις χειμερινές διακοπές στο εξωτερικό.
Εκείνη την στιγμή περνά ο ντόπιος συγγενής για να χαιρετήσει, αλλά τον απαξιούν και στρίβουν το κεφάλι. Δεν είναι εκλογές τώρα βλέπετε. Τι να τον κάνουν τον βλάχο τον αποτυχημένο τον μισθωτό;
Δεν διστάζουν να πάρουν στον πρωινό τους καφέ την κομματική εφημερίδα τους, και να κάτσουν στην παρέα των παιδιών των πετυχημένων κομματορουφιάνων για να γλείψουν και να καλοπιάσουν, καθώς και να προωθήσουν εκεί τα δικά τους παιδιά.
Τέλος σηκώνονται όλοι μαζί από την καφετέρια, αφού πλακώνονται για το ποιός θα πληρωσει τον λογαριασμό, και πάνε στην ταβέρνα για μία ακόμη γύρα διαβουλεύσεων. Ο κομματάρχης γ' διαλογής το γνωρίζει αυτό, και έχει ήδη κάτσει στην ταβέρνα σε περίοπτη θέση. Συνήθως στήνει αυτί και ρουφιανεύει τις δίπλα παρέες, όταν ακούει γιουχαΐσματα ή υβριστικές κουβέντες όπως ''κλέφτες'', ''κομματόσκυλα'',''στο διάολο'', ''φύγετε από δω'' και τέτοια.
Ξανασηκώνεται από το τραπέζι, πάει στην παρέα των μεγάλων, ξαναχαμηλώνουν την φωνή, ξανακάνουν κύκλο, ξανακαμπουριάζουν συνωμοτικά,  και τις ''δίνει'' στεγνά τις παρέες των άπιστων αντιφρονούντων υβριστών, ή μάλλον μας ''δινει'' στεγνά, όλους εμάς που τους κράζουμε, και που δυστυχώς είμαστε λίγοι.

Περίοδος κομματορουφιάνων βολεμένων μετά καλοκαιρινών διακοπών

Η πιο βασανιστική περίοδος είναι ''μεταδιακοπική'' περίοδος των κομματόσκυλων.
Γιατι; Θα σας πω αμέσως.
Είναι όλοι τους μέσα στα νεύρα. Οι γυναίκες με την αλλαγμένη κόμμωση γιατί χάλασαν πολλά λεφτά και γιατί δεν κατάφερε να ζευγαρώσει ο γιός τους με την κόρη του Αθηναίου κομματορουφιάνου, και οι άντρες γιατί διαπίστωσαν ότι εκτός του τόπου τους είναι τεράστια ασήμαντα μηδενικά, που χωρίς χρήμα και γλείψιμο, δεν θα τους καθότανε ούτε θηλυκός ιπποπόταμος. Άλλωστε οι γυναίκες τους είναι δοσμένες σ αυτούς με προξενιό για οικονομικό συμφέρον παρακινούμενες από τις οικογένειές τους για κάτι τέτοιο.
Στο νησί που πήγαν είδαν μορφωμένους ωραίους ανθρώπους, από την άλλη είδαν αμάξια πιο ακριβά απ τα δικά τους, και επίσης έπεσαν επάνω στον αγαπημένο τους πολιτικό ο οποίος απλά μειδίασε όταν τους αντίκρισε και έκανε παρέα με άλλους. Τι κρίμα ρε γαμώτο. Πάει τώρα το γκάρισμα και οι αγριοφωνάρες στο όνομα ''Τσοχατζόπουλος'' ή ''Κλεφτόπουλος''.
Εκτός από τα νεύρα έχουν και άγχος μήπως έβαλε χέρι στις δουλειές όσο καιρό έλειπαν. Μήπως πέθανε κανένας συγγενής στελέχους του κόμματός τους κι αυτοί κάνουν τα μπάνια τους και θα λείψουν από την κηδεία - συμφέρον.
Γιατί, ξέρετε ε;  Είναι και μεγάλοι φραγκοφονιάδες! Όταν είναι εκτός έδρας και δεν έχουν να κάνουν με τους άλλους φτιαγμένους κομματορουφιάνους, τα κλαίνε για τα καλά, και περιμένουν την επόμενη υπεξαίρεση και κλοπή με τον τοπικό ''βολευτή'' τους για να τα πάρουν πίσω.
θα παρατήσουν τις γυναικούλες τους οι οποίες λυσσάνε για κανένα πηδηματάκι το οποίο σπανίως τους το προσφέρουν, για να μιλάνε αδιάλειπτα στα τηλέφωνα με τον γ' διαλογής. Αν τύχει δε και οι διακοπές είναι τέλος Αυγούστου που αρχίζει το βρώμικο σαν κι αυτούς πρωτάθλημα, τότε θα κοιτάνε ποδόσφαιρα και θα φανατίζονται για τις ομάδες τους. Αυτά τα ευτελή θέματα είναι τα μόνα που κατέχουν. Ποδόσφαιρο και ρουφιανιά.
Υποσυνείδητα, θα καταλάβουν πόσο πατσαβούρες είναι οι γυναίκες που συνοδεύουν, όταν θα δουν τι γυναίκες υπέροχες κυκλοφορούν στην αληθινή ζωή και δεν αγοράζονται. 
Θα τα βάλουν κάτω όμως και θα πουν:  ''Έλα μωρέ, σιγά...Έχουν την περιουσία της γυναίκας μου; Ποιές είναι αυτές; Πιτσιρίκες ηλίθιες και άνεργες είναι. Αυτές ο γιός μου τις .........''.
Έλα όμως που πέφτει έξω!!!!!!
Τέλος αυτό που έχει γέλιο και θα το διαπιστώσετε, γιατί σίγουρα θα έχετε στο facebook φίλους παιδιά κομματορουφιάνων λόγω συγγένειας ή λόγω ίδιου τόπου καταγωγής, είναι οι φωτογραφίες που βάζουν μετά τις διακοπές τους.
Σπανίως πάνε μαζί με τους γονείς διακοπές. Αυτά τα παιδιά που πάνε μαζί και είναι άνω των 18, είναι άλλη κατηγορία. Θα την πιάσουμε άλλη φορά! Έχει γέλιο..
Για να μην μακρηγορώ, απλά κάντε αυτό που σας είπα στο facebook και θα με θυμηθείτε. Θα είναι στο άλμπουμ summer 2011 ή Μύκονος 2011 και τέτοια!! χαχαχαχα
Άντε τώρα, κομματόσκυλα γ' διαλογής, πιάστε δουλειά, πιάστε τα φτυάρια και αρχίστε να με θάβετε με τα ανώνυμα άνανδρα σχόλια σας...!! Καλό βόλι βρε!!!

2 σχόλια:

iteanews είπε...

Απίστευτο άρθρο !!! Πολλά συγχαρητήρια.
Απλά διαβάζοντάς το άλλαζα στο μυαλό μου τη λέξη Δίστομο με Ιτέα και έβλεπα ολοζώντανες τις εικόνες που περιγράφονται !!!

Admin - Αμβρόσσιος είπε...

Nα είσαι καλά, καλέ μου συνάδελφε...
Τουλάχιστον τους ξέρουμε στα μέρη μας και τους κάνουμε πέρα...
Πάρε την κωμική πλευρά του θέματος. Δεν αξίζει!!!
:)